Cowboy-avontuur te paard in Kroatië

vanaf € 1.938 BOEK NU


Cowboy-avontuur te paard in Kroatië
Cowboy-avontuur te paard in Kroatië
Cowboy-avontuur te paard in Kroatië
Cowboy-avontuur te paard in Kroatië
Cowboy-avontuur te paard in Kroatië
Cowboy-avontuur te paard in Kroatië
Cowboy-avontuur te paard in Kroatië
hrlir9.jpeg
Cowboy-avontuur te paard in Kroatië
Cowboy-avontuur te paard in Kroatië
Cowboy-avontuur te paard in Kroatië
Cowboy-avontuur te paard in Kroatië
Cowboy-avontuur te paard in Kroatië
Cowboy-avontuur te paard in Kroatië
Cowboy-avontuur te paard in Kroatië
Cowboy-avontuur te paard in Kroatië
hrlir22.jpg
hrlir23.jpg

Deze semi-trektocht te paard in cowboystijl in de ongerepte natuur van Kroatië is een uniek avontuur voor iedereen met een vrije geest. Op goedgetrainde paarden trek je de natuur in voor een onvergetelijke paardrijvakantie.

vanaf € 1.938

Deze semi-trektocht te paard in cowboystijl in de ongerepte natuur van Kroatië is een uniek avontuur voor iedereen met een vrije geest. Aan de voet van de berg Velebit in Kroatië ligt een verborgen vallei waar ook paarden lopen. Hier vind je een unieke ranch; de eerste ruiterbestemming van Kroatië van waaruit deze avontuurlijke weektocht wordt gehouden. Op goedgetrainde paarden trek je de natuur in voor een onvergetelijke paardrijvakantie.

Natuurlijk paardrijden in de bossen en heuvels van Kroatië 

Het ‘Ultieme Cowboy Avontuur’ is een zorgvuldig samengesteld paardrij-arrangement van zeven dagen waar iedere ruiter van opleeft. 
De organisatie heeft paardrijplezier en veiligheid hoog in het vaandel. Op kalme paarden die goed zijn getraind merk je gaandeweg de week hoe je opgaat en een wordt met de natuur. 
Het avontuur begint op de ranch. Na de eerste twee overnachtingen verplaatst het zich naar een schitterend gelegen basiskamp. Dat bestaat uit tenten die in safaristijl zijn uitgevoerd. Er staan comfortabele bedden met schone matrassen die zijn opgemaakt met schoon linnengoed. In de tipi-tent in het basiskamp vind je een douche  voorzien van warm water.
Vanuit deze basis maak je elke dag een fantastische paardrijtocht.

Natural horsemanship
Maar voordat je naar het basiskamp vertrekt, krijg je een les natural horsemanship die de communicatie tussen ruiter en paard optimaliseert. Volgens dit principe ga je een dag later op avontuur. 
Je zult merken dat je met de principes van het natural horsemanship makkelijker opgaat in de natuur. Dit zorgt ervoor dat je paardrij-ervaring niet gewoon heerlijk is, maar buitengewoon heerlijk is.   

Ongerepte natuur
Overdag rijd je de mooiste routes die je je kunt bedenken. De ranch en het basiskamp liggen in een gebied van bergen, glooiende heuvels, grazige weiden en betoverende bossen. Door het landschap stromen vele heldere beekjes en riviertjes die in de bergen ontspringen. Het gebied maakt deel uit van de Unesco natuurreservaten en het Natuurpark Velebit. Ook behoort het tot Natura 2000 gebied, waarin alle meest waardevolle gebieden voor de natuur in Europa zijn opgenomen. 
’s Avonds geniet je volop van de heerlijke maaltijden.

De ranch
De ranch zelf bestaat uit 50 hectare land. Een deel ligt langs de rivier Ricina. Dit is een beschermd visgebied dat uiteindelijk het meer van Kruscica instroomt. In het westen en het zuiden liggen glooiende heuvels en verderop zie je de altijd besneeuwde bergtoppen van de bergen van Velebit. In noordelijke richting en naar het oosten toe vind je een bomenlandschap. Dit strekt zich uit langs de vallei waar een rivier stroomt die zijn oorsprong diep in het berggebied vindt.  

Overnachtingen
Je overnacht tweemaal op de ranch. Deze heeft de titel van beste eco-resort van Europa en is opgenomen in de Top 5 van meest luxueuze ranches in Europa. Daar is het dus gegarandeerd goed toeven: de eigenaar heeft respect voor de natuurlijke omgeving hoog in het vaandel staan en weet daarbij de gasten optimaal comfort te bieden.
De andere dagen verblijf je in het comfortabele tentenkamp middenin de ongekende natuur.

Maximumgewicht ruiters: 100 kg. Uitzondering kan worden gemaakt voor zeer ervaren ruiters.   

Minimumleeftijd deelnemers: 13 jaar. Van alle deelnemers onder de 18 wordt verwacht dat zij enthousiaste, ervaren ruiters zijn met gevoel voor avontuur.  De organisatie neemt hen graag mee op voorwaarde dat er tenminste een ouder of begeleider meereist.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1: 
Aankomst in de middag met een eventuele verzameltransfer naar de ranch. Verkenning van de ranch en kennismaking met de paarden.

Dag 2: 
Na het ontbijt neem je deel aan een sessie natural horsemanship. De stijl is gebaseerd op wat hij het ‘natuurlijk menselijk’ en genetisch geheugen noemt. Wie zichzelf toestaat authentiek te zijn kan een band krijgen met zijn paard zoals nooit tevoren. Na de lunch wordt het tijd de paarden te zadelen. Tijdens deze eerste mooie buitenrit van een paar uur, breng je alles je wat in de ochtend hebt geleerd in de praktijk.

Dag 3:
Deze dag begin je na het ontbijt aan je eerste complete dagtocht te paard. Deze voert naar een hooggelegen bergplateau. De crew van de ranch heeft op een mooie plek op het plateau het basiskamp al opgezet. Op weg naar deze plek rijd je langs verborgen bronnen en mooie waterpartijen. Deze dagtocht is een intensieve rit over delen ruig terrein. Paardrijden op deze ongemarkeerde grond geeft je het vrije cowboy-gevoel. Je overnacht in tenten die in safaristijl zijn uitgevoerd. Er staan comfortabele bedden met schone matrassen en opgemaakt met schoon linnengoed. In de tipi-tent in het basiskamp is een douche ingericht. Deze is voorzien van warm water.

Dag 4: 
Na een stevig ontbijt ga je te paard en rijdt naar een oude Romeinse weg. Deze leidt naar het deel van de berg dat aan de zeekant ligt. Je luncht bij een Rangers-station en rijdt daarna terug naar het basiskamp.

Dag 5: 
De dagtocht van vandaag voert je over de berg naar de vallei waar verschillende films zijn opgenomen. Dit dal is het thuis van de bruine beer. De kans is groot dat je deze dag een ontmoeting hebt met zo’n groot, majestueus dier. Je gebruikt de zelf meegenomen lunch in de buitenlucht.’s Middags rijd je over een onverhard pad terug naar het tentenkamp. Deze route leent zich perfect om zo nu en dan aan te zetten tot  galop.

Dag 6: 
Vandaag keer je terug naar de ranch. Je neemt net als gisteren je lunch in je zadeltas mee en geniet er onderweg van tijdens de lunchpauze. Dit gebeurt op een plek waar de paarden kunnen drinken. We rijden in bosrijk gebied en als je terug bent gekomen op de ranch wacht je een feest. Daarna kan je optimaal genieten van de hot tub.

Dag 7: 
Ontbijt en dan is de tijd om weer huiswaarts te keren alweer aangebroken. Indien gewenst is het mogelijk weer gebruik te maken van de verzameltransfer.  

Vertrekdata Kamertype 6n *  
22/05/2021  - 28/05/2021
Diverse accommodaties
Diverse accomodaties - 1 pers
€  1.938
€  2.326
19/06/2021  - 25/06/2021
Diverse accommodaties
Diverse accomodaties - 1 pers
€  1.938
€  2.326
18/09/2021  - 24/09/2021
Diverse accomodaties - 1 pers
Diverse accommodaties
€  2.326
€  1.938
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2021

22-05 t/m 28-05
19-06 t/m 25-06
18-09 t/m 24-09

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 100 kg
 • Leeftijd:
  Min. 13 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten, waarvan 2 nachten op de ranch en 5 nachten in een comfortabele tentenkamp
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m ontbijt dag van vertrek, excl. drankjes op de ranch
 • Engelstalige begeleiding van een ervaren instructeur
 • Paardrijden volgens het programma
 • Gebruik van verwarmd (tijdens zomerseizoen) buitenzwembad, hot tub, bioscoop, bibliotheek, wifi op dag van aankomst en dag 6/7
 • 13% VAT

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer luchthaven Split € 250 per auto tot 3 personen, € 350 per auto tot 6 personen. Transferduur is 2,5 uur. Enkele reis. Ter plaatse betalen
 • Verzameltransfer Luchthaven Zadar € 150 per auto tot 3 personen, € 250 per auto tot 6 personen. Transferduur is 90 min. Enkele reis. Ter plaatse betalen
 • Verzameltransfer Bus of treinstation Gospic € 35 per auto tot 3 personen, € 50 per auto tot 6 personen. Transferduur is 30 min. Enkele reis. Ter plaatse betalen
 • Drankjes op de ranch
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering
 • Fooien, ter plaatse te betalen
 • Verblijfstoeslag € 5 p.p, ter plaatse betalen
 • 5% belastingen op de reissom ter plaatse te betalen