Paardrijtrektocht in de heuvels bij Tafraout, Marokko

vanaf € 1.090 BOEK NU


Paardrijden op het platteland in Marokko
Paardrijden op het platteland in Marokko
Paardrijden op het platteland in Marokko
Paardrijden op het platteland in Marokko
Paardrijden op het platteland in Marokko
Paardrijden op het platteland in Marokko
Paardrijden op het platteland in Marokko

Deze interessante trektocht laat je kennismaken met de Marokkaanse regio rond Tafraout. De tocht begint en eindigt op de paardenboerderij aan de kust. Zo kan je nog 2 dagen langs zee rijden op gemakkelijk terrein.

vanaf € 1.090

Deze interessante trektocht laat je kennismaken met de Marokkaanse regio rond Tafraout. Het landelijke gebied rond deze stad kent spectaculaire en zeer gevarieerde landschappen binnen zijn grenzen.  De trektocht begint en eindigt op de paardenboerderij aan de kust. Het betekent dat de ruiters na de trektocht op het platteland nog twee dagen langs zee rijden op gemakkelijk terrein. En dat betekent dat er in een hogere versnelling kan worden gereden.

De paarden die de groep vormen, zijn Berbers, kruisingen tussen Berbers en Arabieren en er staan vier zuivere Anglo-Arabieren. Deze helden bezorgen je een geweldige tijd waarin je veel nieuws zult ontdekken.

De regio waar het eerste deel van de trektocht plaatsheeft, is onderdeel van het echte platteland van Marokko. Het landschap kent reusachtige rotspartijen, mooie en ook vruchtbare valleien en het herbergt tal van Berberdorpjes. We rijden door een vallei met magische kleuren: deze kennen alle tinten roze en paars. In deze vallei kunnen we een van de oudste rotstekeningen zien. Het tweede deel van de tocht galopperen langs het strand.

Overnachtingen hebben plaats in comfortabele onderkomens. Die kunnen variëren van een huisje tot een hotel. Overeenkomst is dat ze alle zijn voorzien van de nodige comfort.

Er wordt elke dag zo’n zes uur in het zadel doorgebracht. Ruiters moeten alle typen terrein kunnen berijden en gemakkelijk zitten in alle gangen.

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1
Aankomst op luchthaven Agadir met verzameltransfer naar de boerderij en overnachting op de boerderij of direct een transfer naar Tafraout, dat is afhankelijk van de tijd van aankomst. Als we al naar Tafraout gaan, wordt er overnacht in een hotel.

Dag 2
Nadat we de paarden hebben leren kennen, is het na de verzorging tijd om te zadelen aan de trektocht te beginnen. We rijden naar de beschilderde rotsen. Over een oud pad rijden we langs enorme rotsen die zijn beschilderd door de Belgische kunstenaar Jean Véranne. De tocht voert verder naar het dorp Tazeka.We dineren en overnachten  in de stad Tafraout.

Dag 3
Over de oude route Tazermlalet rijden we richting de uitzonderlijk mooie vallei Amlen. Wij bevinden ons in het hart van de Atlas. De omgeving wordt getekend door grotten, oases en Berberdorpjes. We gebruiken de picknick in vallei met alle tinten roze en paars. Hier zien we ook een van de oudste rotstekeningen. We dineren in het maanlicht en brengen de nacht door in een herberg. Het huis heeft de typische bouw uit de streek en is comfortabel.
 
Dag 4
Dit is de laatste dag waarop we door de bergpassen rijden en genieten van de uitmuntende vergezichten. We picknicken op grote hoogte: 2000 meter boven zeeniveau wordt de picknickmand uitgepakt. Na de lunch dalen we af en rijden door tot het huis waar we overnachten. Mocht het huis niet beschikbaar zijn, dan rijden we door naar Tafraout.

Dag 5
De paarden worden per wagen vervoerd en de ruiters krijgen een transfer naar de volgende herberg. De paarden krijgen een dag geen zadel opgelegd.

Dag 6
We worden wakker in een totaal andere omgeving. De paarden worden weer opgezadeld en wij stijgen op om een route over de kliffen langs de oceaan te volgen. We ontdekken de grotten van de vissers en mooie paden in zand. Aan de rand van de oceaan stijgen we af voor onze picknick. Na de pauze is het op naar onze volgende plaats van overnachting bij een uitermate vriendelijke familie.

Dag 7
Onze laatste dag in het zadel brengen we opnieuw door aan de kust. We rijden door een woestijn van stenen en zand en vervolgen onze weg naar de grotten van de vissers. We picknicken hier als het eb is en rijden dan over het strand terug naar de ranch. Bij vloed rijden we door de duinen terug naar de boerderij waar we de eerste dag waren aangekomen. Diner en overnachting op de boerderij.

Dag 8
Verzameltransfer naar het vliegveld Agadir. Een bijzondere ervaring rijker aanvaarden wij de terugvlucht. 

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 7n *  
01/02/2020  - 31/05/2020
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
2 pers kamer (Double)
€  1.090
€  1.195
€  1.090
€  1.090
01/09/2020  - 30/11/2020
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Double)
2 pers kamer (Twin)
€  1.090
€  1.195
€  1.090
€  1.090
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2019/ 2020

Mogelijk te boeken tussen februari en mei en tussen september en november

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 80 kg
 • Leeftijd:
  Min 15 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassenen
 • Aantal deelnemers:
  Min. 5 / Max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek), bij 3 - 4 ruiters kleine groep toeslag

Kleine groep toeslag bij 3 a 4 ruiters € 160 p.p

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten in een gedeelde 2 pers.kamer op onze ranch / hotel / guesthouse met eigen douche en toilet
 • Volpension vanaf aankomst dag 1 t/m ontbijt dag 8
 • Paardrijden volgens het programma met gemiddeld 6 uur per dag, behalve dag 1 dit is een kennismakingsritje
 • Transfer van bagage
 • Gids/begeleiding Frans- en Engelstalig

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Agadir (AGA) € 100 euro p.p. retour ter plaatse te betalen
 • Drankjes
 • Transfer van luchthaven Marrakech € 150 enkele reis p.p ter plaatse betalen
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige tussendoortjes