Trektocht langs zuidkust Marokko


Paardrijden langs de prachtige zuidkust van Marokko is een ervaring die absoluut hoog op je lijst ‘onvergetelijke vakanties’ gaat prijken. Op snelle Berberpaarden rij je op de fantastische stranden ten zuiden van Agadir.

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 1.120

Paardrijden langs de prachtige zuidkust van Marokko is een ervaring die absoluut hoog op je lijst ‘onvergetelijke vakanties’ gaat prijken. Op snelle Berberpaarden, Arabisch-Berberse kruisingen en Anglo-Arabieren vorm je een groep die een lang spoor van paardenhoeven achterlaat op de fantastische stranden ten zuiden van Agadir.

Er wordt gereden op lokale paarden: de Berberpaarden. Daarnaast rijden er ook kruisingen tussen Berbers en Arabieren mee en wellicht gaat een van de vier Anglo-Arabieren mee op trektocht.

Witte zandstranden, duinpartijen en hoge kliffen. We maken alles mee onderweg. Daarnaast ontdekken we de vissersgrotten en zien we de dorpjes waarin ze leven. Omdat we onderweg ook bij families logeren, maken we nog wat beter kennis met dit deel van Marokko. We krijgen een goede indruk van de Berber-paarden, de omgeving èn het dagelijkse leven dat de mensen hier leiden. 

Er wordt elke dag ongeveer zes uur gereden. Daarom is dit arrangement geschikt voor ervaren ruiters die ook probleemloos paardrijden als de galop erom vraagt in de beugels te gaan staan.

Overnachtingen zijn geregeld in hotel, hostel en bij families in huis. Elke dag is er tijd voor een picknick onderweg. En de diners worden gebruikt in de plaatsen waar wordt overnacht.   

Voorbeeld dagprogramma  

Dag 1 
Aankomst en verzameltransfer van het vliegveld Agadir naar het hotel. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst is het ook mogelijk de paarden te zien.

Dag 2 
Ieder heeft zijn eigen paard toebedeeld gekregen en na de verzorging, zadelen en opstijgen, begint de trektocht. We rijden langs de kust verder naar het zuiden. In Sidi Toual maken we onze eerste overnachting op de trektocht mee.

Dag 3 
We rijden door een natuurreservaat door duinen en vissersdorpjes. Onderweg genieten we van een picknick. De nacht brengen we door in een pension in de duinen of een pension vlak naast de stallen van het Marokkaanse leger.

Dag 4 
Deze dag rijden we rond de rivierdelta. Het gebied is een broedplaats voor vele vogels. Ook rijden we een oase met zijn mooie tuin in. Picknick aan zee en overnachting in een hostel of in een huisje.
 
Dag 5 
Vanaf Sidi Boulfdail volgen we de kustlijn over de kliffen. Onderweg zien we de grotten van de vissers en de prachtige stranden. We picknicken heerlijk aan zee en overnachten bij een rustige, maar zeer vriendelijke Berberse familie.

Dag 6 
De laatste dag van de trektocht breekt alweer aan. Na het ontbijt bezoeken we een woestijn van zand en stenen. Wij vervolgen onze weg naar de grotten van de vissers en genieten van een fantastisch zicht over zee. Bij eb rijden we over het 15-kilometer lange zandstrand terug naar de ranch, het thuis van de paarden. Bij vloed maken we een mooie duinenrit. Afhankelijk van het getijde picknicken we op het strand of bij de ranch.

Dag 7 
Op onze laatste dag van ons verblijf maken we een mooie tocht in de omgeving van de ranch. We overleggen of we in de bergen picknicken of op de ranch lunchen. Mogelijkheid om ’s middags van een massage te genieten, of om te gaan zwemmen in het zwembad op vijf minuten lopen van de ranch.

Dag 8 
Verzameltransfer naar het vliegveld agadir en vlucht terug.

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 7n *  
01/03/2022  - 30/11/2022
2 pers kamer (Twin)
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.120
€  1.120
€  1.120
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer zeer beperkt mogelijk op aanvraag. € 120 p.p ter plaatse te betalen. Deze voorkeur bij boeking aangeven in het opmerkingenveld.

Kleine groep toeslag bij 2 a 3 ruiters € 90 p.p

Kamertype

7n *


01/03/2022  -  30/11/2022

2 pers kamer (Twin)

1.120

2 pers kamer (Double)

1.120

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.120


(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer zeer beperkt mogelijk op aanvraag. € 120 p.p ter plaatse te betalen. Deze voorkeur bij boeking aangeven in het opmerkingenveld.

Kleine groep toeslag bij 2 a 3 ruiters € 90 p.p

Data 2022

Mogelijk te boeken in de periode van 01-03 t/m 31-12, op aanvraag. Elke aankomstdag mogelijk.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 80 kg
 • Leeftijd:
  Min. 15 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek) bij 2-3 ruiters kleine groep toeslag

Kleine groep toeslag bij 2 a 3 ruiters € 90 p.p

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten in een gedeelde 2 pers.kamer op onze ranch / hotel / guesthouse met eigen douche en toilet.
 • Volpension vanaf aankomst dag 1 t/m ontbijt dag 8
 • Paardrijden volgens het programma met gemiddeld 6 uur per dag, behalve dag 1 dit is een kennismakingsritje
 • Transfer van bagage
 • Gids/begeleiding Frans- en Engelstalig

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Agadir (AGA) € 100 p.p. retour, ter plaatse te betalen.
 • Eventuele verzameltransfer van luchthaven Marrakech € 230 p.p retour, ter plaatse te betalen.
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige tussendoortjes
 • Drankjes
 • Reis-/annuleringsverzekering