De zilverroute: paardentrektocht door Mexico


De zilverroute: paardentrektocht door Mexico
De zilverroute: paardentrektocht door Mexico
De zilverroute: paardentrektocht door Mexico
De zilverroute: paardentrektocht door Mexico
De zilverroute: paardentrektocht door Mexico
De zilverroute: paardentrektocht door Mexico
De zilverroute: paardentrektocht door Mexico
De zilverroute: paardentrektocht door Mexico
De zilverroute: paardentrektocht door Mexico
De zilverroute: paardentrektocht door Mexico

De Spanjaarden gebruikten de zilverroute al, net zoals de boodschappers van de Azteekse bevolking. En nu krijg jij de kans om te paard dit pad te betreden.

Guanajuato, waar de tocht begint en eindigt, wordt gezien als het geografische hart van Mexico. De belangrijkste sites van het land zijn vlakbij. De zilverroute te paard geeft je de mogelijkheid om onbekend Mexico te ontdekken. Je rijdt door koloniale steden, erkend door de UNESCO als werelderfgoedsite. Maar ook traditionele Mexicaanse
plattelandsgemeenschappen doen we aan. De Spanjaarden gebruikten de zilverroute al, net zoals de boodschappers van de Azteekse bevolking. En nu krijg jij de kans om te paard dit pad te betreden.

De paarden zijn quarter horses of Mexicaanse paarden. Er wordt gereden met charro- of westernmateriaal. Op aanvraag is een Engels zadel mogelijk. De zadels zijn voorzien van een zadeltas, picknickmat, waterfles en een bandana. Per dag breng je 6 à uur in het zadel door. Een auto vervoert de bagage. 

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1
Verzameltransfer van De Bajio luchthaven of het busstation in Léon naar het hotel in het historische centrum van Guanajuato. We ontmoeten het team en ontdekken het programma voor de rest van de week. Welkomstcocktail op het terras van het hotel. Diner in Guanajuato.

Dag 2
We beginnen onze tocht bij een oude zilvermijn. We volgen een route die de Spaanse kolonisten gebruikten om mineralen te transporteren. We komen voorbij goud- en zilvermijnen en passeren landelijke gemeenschappen. We rijden tot Santa Rosa. Daar genieten we in de namiddag van een cocktail- en tequilaproeverij. Het avondeten is typisch Mexicaans.

Dag 3
We maken ons klaar voor een tocht door de centrale hooglanden. Deze regio heeft de grootste biodiversiteit van de staat: bergen en bossen van eiken, naaldbomen en arbutus. ’s Avonds bereiken we Dolores Hidalgo, de wieg van de Mexicaanse onafhankelijkheid. Tijdens een kort optioneel bezoek aan het historische centrum bekijken we enkele gebouwen die belangrijk waren tijdens de Mexicaanse onafhankelijkheidsoorlog . Diner in een typisch en uniek Mexicaans restaurant. Tijdens de viering van de onafhankelijkheid op 15 september kunnen we genieten van extra spektakel.

 

Dag 4
We rijden vandaag naar Atotonilco. Daarbij rijden we door de Cactusvallei en de historische haciënda La Erre. Deze speelde een belangrijke rol tijdens de Mexicaanse onafhankelijkheidsoorlog. We picknicken onderweg en rijden dan verder naar Atotonilco, met zijn indrukwekkende achttiende-eeuwse kerk. Het schrijn is UNESCO werelderfgoed ..

Dag 5
Onze bestemming vandaag is San Miguel de Allende. San Miguel is een stad vol magie, mystiek, kunst en cultuur. Er zijn vaak festiviteiten. Om San Miguel te bereiken volgen we oude wegen die gebruikt werden tijdens de onafhankelijkheidsoorlog en de Mexicaanse revolutie. We zien velden met agave en maïs. De landschappen bieden een unieke combinatie: woestijn en moeras.

Dag 6
Vandaag maken we een rondrit bij San Miguel de Allende. We bezoeken enkele belangrijke plekken in de buurt. Overnachten doen we in een hotel in het centrum van de stad, valk bij het park, museums, restaurants, bars en de bekendste toeristische attracties.

Dag 7
We nemen afscheid van de paarden en keren terug naar Guanajuato. Tijdens onze vrije dag ontdekken we de museums, gebouwen, straten en pleintjes, cafeetjes en restaurants (lunch op de vrije dag niet inbegrepen). ’s Avonds genieten we van het afscheidsdiner, begeleid door Mariachi-muziek.

Dag 8
Voor de middag verzameltransfer naar luchthaven of busstation. 

Er zijn nog geen data & prijzen beschikbaar voor deze reis.

(*) Alle prijzen per persoon

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 110 kg
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4, max. 12 personen (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen/ 7 nachten (2018: 9 dagen / 8 nachten) in een tweepersoonskamer met eigen badkamer (5 nachten in een 4*hotel , 1 nacht in een 3* hotel, 1 nacht in een eenvoudige berghut)
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m achtste dag het ontbijt ( lunch dag 7 niet inbegrepen), inclusief niet-alcoholische drankjes
 • 5 dagen paardrijden 6 tot 8 uur per dag ( 25 tot 35 km per dag)
 • Engels- en Spaanstalige begeleiding
 • Bagage in de volgwagen
 • Verzameltransfer van en naar de luchthaven León of busstation Guanajuato (ophalen tussen 07.30 en 22.30 uur, terug tussen 09.00 en 13.00 uur). Gelieve 1 dag voor vertrek van de trektocht aan te komen!!

Exclusief

 • Heen- en terugreis (vlucht naar León (BJX), of vlucht naar Mexico City en verder met de bus naar Guanajuato (ong. 5 uur) of binnenlandse vlucht
 • Alcoholische drankjes
 • Fooien
 • Transfer van en naar de luchthaven bij laattijdige aankomst, USD 110 (= ongeveer € 89)