Magisch Mexico te paard


Magisch Mexico te paard
Magisch Mexico te paard
Magisch Mexico te paard
Magisch Mexico te paard
Magisch Mexico te paard
Magisch Mexico te paard
Magisch Mexico te paard
Magisch Mexico te paard
Magisch Mexico te paard
Magisch Mexico te paard

De paarden die je Mexico laten zien zijn Mestizo’s, Criollo’s en Quarterhorses. Alle drie behoren tot het stabiele type paard. Met een groot uithoudingsvermogen en stapzekere tred.

Magisch Mexico te paard

De paarden die je de omgeving laten zien zijn Mestizo’s, Criollo’s en Quarterhorses. Alle drie behoren tot het stabiele type paard. Met een groot uithoudingsvermogen en
stapzekere tred. Criollo’s vinden hun oorsprong in Spanje. De Spaanse conquistadores namen Andalusiërs maar ook Berbers, Arabische en Portugese paarden mee naar Zuid-Amerika. Door eeuwenlange kruisingen is de Criollo ontstaan. Een stevig paard met een rustig karakter en makkelijk te rijden. Mestizo’s zijn verder gekruist en vormen als het ware kruisingen van Criollo’s. De Quarterhorse is een Noord-Amerikaans paard, ontstaan uit Engelse volbloedpaarden die door de jaren heen zijn gekruist met andere rassen. Ook de Quarterhorse staat bekend om zijn evenwichtige temperament.

Met deze paarden verken je Mexico. Je rijdt naar betoverende watervallen toe, je rijdt door groene bossen, maar ook over ruig terrein zoals in Western-films. Maak je de ene dag een mysterieuze rit langs mytische plaatsen, de andere dag galoppeer je als een gaucho over de weidse vlakten. Op sommige dagen kan je ervoor kiezen de voeten niet in de stijgbeugels te zetten, maar deel te nemen aan een excursie.

Overnachten doe je op een ranch. De kamers zijn in vrolijke, typisch Mexicaanse kleuren geschilderd.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1:
Aankomst, installeren in de kamer, verkenning van de omgeving en de eerste
kennismakingsrit waardoor je vertrouwd raakt met je paard. Deze rit brengt ons naar het nabijgelegen dorp met zijn oude 18e eeuwse kerk. Teruggekomen op de ranch is het tijd voor een Margarita of een duik in het zwembad. Tijdens het viergangen-diner op de ranch maak je wat beter kennis met je medereizigers.

Dag 2:
Opzadelen voor een rit door het dorp Vista Hermosa, wat mooi uitzicht betekent. Van
hieruit maken we ene steile klim naar de ‘Heuvel van de Gehangene’ van waaraf je rondom zicht hebt op het land. Een galop langs de eucalyptusbomen brengt ons naar een meer waar de paarden het heerlijk vinden om langs de waterlijn te spetteren. In de middag staat voor ons een bezoek aan de archeologische vindplaats Tula gepland. Een korte autorit brengt ons hierheen. Na het bezoek aan de archeologische vindplaats gaan we de kleurrijke stad Tula ook in.

Dag 3:
De dagtocht van vandaag voert eerst over een oude stenen brug uit de laat 17e eeuw. De paarden volgen het mooie, groene pad richting de ‘Paardenberg’. De vlakke velden en rustige, zachte paden bieden zelfverzekerde ruiters excellente galoppades. Dit is wat je noemt, zinderend paardrijden. Op de terugweg rijden we langs oude kerken, langs meren en rivieren. Aan het eind wandelen we naar het oude landhuis dat rond 1690 door de Spanjaarden is gebouwd. De smeedijzeren ramen werden uit Zweden overgebracht, de dakpannen boven het voorportaal komen uit Spanje en een deel van de blauwe muurschilderingen is nog te zien.

Dag 4:
Het dorp San Miguel de Allende is het doel van vandaag. Dit dorp is opgenomen op de Unesco Wereld Erfgoedlijst. Het wordt ook wel het Hart van Mexico genoemd en de organisatoren zijn ervan overtuigd dat je met dit bezoek Mexico in je hart sluit. Koloniale kerken, kleine stadspleinen, pittoreske steegjes en vele verschillende verborgen patio’s tekenen deze betoverde stad. Wij brengen de nacht door in San Miguel en verzekeren je ervan dat je in de ban raakt van de magie die in de stad hangt. Geniet van de speciale Zonsopkomst Surprise.

Dag 5:
Neem de speciale sfeer van San Miguel tijdens het ontbijt goed in je op. Daarna heb je tijd om een wandeling van wat andere delen van de stad te maken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de oude straatmarkt en ga naar de oude fabriek die is omgebouwd tot een exclusieve kunstgalerie. Voordat we terugrijden naar de ranch, is er een bezoek gepland aan de beroemde cactustuinen. De Dalai Lama zegende deze als speciale vredes-zone.

Dag 6:
Vandaag rijden we door een ruig landschap naar de canyon waar wilde paarden zwerven. We bezoeken een rotsformatie waarvan wordt gezegd dat het pelgrims waren die in steen veranderden, omdat ze hun pelgrimage niet wilden afmaken. Picknick bij de rivier. Je kunt hier heerlijk zwemmen, want het rivierwater vermengt zich op deze plek met vulkanisch, warm bronwater. Dat betekent zalig ontspannen. De paarden rusten ondertussen uit voordat ze aan de klim beginnen waarmee wij onze terugtocht aanvaarden. We rijden langs een dorpskerk uit 1697 en galopperen of gaan in rengalop naar de ranch wanneer we over de vlakke oevers van de meren rijden.

Dag 7:
We rijden langs een pittoreske canyon waar je versteld zult staan van de stapzekerheid van je vierbenige vrienden. Af en toe zetten we aan tot een gemakkelijk galopje tussen de maïsvelden. Uiteindelijk rijden we naar het dorp van de bloemen. Dankzij het gematigde klimaat bloeien allerlei soorten bloemen hier zeer gemakkelijk. Na de lunch rijden we opnieuw over terrein dat doet denken aan decors in Westernfilms. We volgen een oude Spaanse weg waarover koninklijke koetsen reden.

Dag 8:
We steken de Rio Rosas over en komen langs het kleine dorp Los Colorados. Over
plattelandsweggetjes komen we aan in het Mexicaanse Lake District. Ongelooflijke
uitzichten en gevarieerd terrein wachten op ons. We gebruiken een traditionele lunch in een dorp en bezoeken de kleine, maar levendige markt. In de middag rijden we door open veld wat ons de mogelijkheid geeft te galopperen of, als je wilt, in rengalop te gaan. Als je er de voorkeur aangeeft kan je optioneel ook kiezen voor een excursie naar Tepotzotlan, in plaats van deze dag paardrijden.

Dag 9:
Een rit naar een oud landhuis en naar adembenemende watervallen waar je prachtige
bomen zult zien. De paarden klimmen ook omhoog naar een punt vanwaar je geweldig zicht hebt op de canyon. Deze klim gaat ook langs een heiligdom voor de maagd van Guadelupe. Deze middag kun je doorbrengen bij het zwembad of in het zadel, wat je maar wilt.

Dag 10:
Zuidwaarts naar het heuvelachtige land en de bospaden naar San Francisco Soyaniquilpan. Het land in deze omgeving is vlak, wat betekent dat we hier heerlijk lang kunnen galopperen en aansporen tot rengalop.

Dag 11:
Een bezoek aan de plaats waar de goden werden geboren: Teotihuacan. Dit bezoek is een ervaring om nooit te vergeten. De oude Azteken geloofden dat de goden vanaf deze plaats het universum creëerden. Het is een fascinerende plaats. Veel mensen geloven vandaag de dag dat Teotihucan een geweldig spirituele plek is. Velen mediteren boven op de hoofd piramide. Je kunt kennismaken met een speciaal drankje, Pulque, dat voor de god van de vruchtbaarheid wordt gemaakt. Diner en zonsondergang op de ranch.

Dag 12:
Vandaag rijden we over het vulkanische terrein naar de groene bossen. Deze bossen bieden volop mogelijkheid voor fantastische galoppades. We lunchen in het dorp Canalejas. De restaurants bieden heerlijke taco’s, sommige gevuld met vlees, maar er kan zonder problemen vegetarisch worden besteld. Na de lunch maken we een wandeling door het dorp en bezoeken de kathedraal. Deze neemt een pontificale plaats in het dorp in.

Dag 13:
Vertrek en als de tijd het toestaat eerst nog een bezoek aan de markt in Jilotepec. In deze stad op een half uurtje autorijden van de ranch, is het vandaag marktdag. Je ontdekt de grootste weekmarkt in de regio met alle soorten dieren, kleurrijke groenten en fruit en modieuze sombrero’s. Ook worden hier fijne leren laarzen verkocht, tuig voor paarden en spullen voor ruiters. En er worden uiteenlopende soorten pepers verkocht. Geniet van een lunch en een rit of rust voordat je naar het vliegveld wordt gebracht. 

De mogelijkheid culturele excursies te ruilen voor een dag in het zadel is er altijd. Maar je kunt ook optionele excursies boeken. Vraag ter plekke naar de details.

À la Carte
De organisator biedt ook de mogelijkheid een À la Carte arrangement te boeken. In dat geval bepaal je samen met de gids de dagtochten, wanneer je waar heen rijdt en op welk niveau. De gids weet precies op welk niveau hij ruiters meeneemt door het prachtige Mexicaanse land.

Het gehele jaar mogelijk op aanvraag.

Er zijn nog geen data & prijzen beschikbaar voor deze reis.

(*) Alle prijzen per persoon

Inclusief

 • ARRANGEMENT MAGISCH MEXICO - 13 DAGEN
 • 13 dagen en 12 nachten volpension in een tweepersoonskamer vanaf dag 1 aankomst t/m ontbijt vertrek dag 13
 • Lokale drankjes
 • Paardrijden volgens het arrangement.
 • ARRANGEMENT A LA CARTE - 7 NACHTEN
 • 8 dagen, 7 nachten met volpension in een tweepersoonskamer vanaf dag 1 aankomst t/m ontbijt vertrek
 • Lokale drankjes
 • Het aantal dagen paardrijden die je naar wens zelf invult.

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar de luchthaven Queretaro of Mexico city USD 55,- (= ong. € 46,-) enkele reis. Ook mogelijk voor privetransfer 1 tot 3 passagiers USD 195,- (= ong. € 163,-) enkele reis per auto. 4 tot 8 passagiers USD 335,- (= ong. € 279,-) enkele reis, 9 tot 14 passagiers USD 595,- (= ong. € 497,-) enkele reis.
 • Belastingen (18%)
 • Optionele excursies
 • Alcoholische drankjes die niet op de ranch worden genuttigd.
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Spa-diensten
 • Privé rijlessen.