Mexicaanse Highland en canyon ontdekkingstocht te paard


Mexicaanse Highland
Mexicaanse Highland
Mexicaanse Highland
Mexicaanse Highland
Mexicaanse Highland
Mexicaanse Highland
Mexicaanse Highland
Mexicaanse Highland
Mexicaanse Highland
Mexicaanse Highland

Acht dagen Mexico te paard verkennen, afhankelijk of je de laatste dag nog een ochtendrit wilt maken, anders zijn het zeven dagen in het zadel. Over ruig terrein, maar ook door lieflijke valleien en door Mexicaanse canyons.

Mexicaanse Highland en canyon ontdekkingstocht te paard

Een achtdaagse standplaats ruitervakantie in…. Mexico. ‘Oh, land van al mijn dromen’, klinkt het in het oude, bekende Mexico-lied van de Zangeres Zonder Naam. En waarom zou je je droomvakantie niet waarmaken?
Acht dagen Mexico te paard verkennen, afhankelijk of je de laatste dag nog een ochtendrit wilt maken, anders zijn het zeven dagen in het zadel. Over ruig terrein, maar ook door lieflijke valleien en door Mexicaanse canyons.

De paarden van de ranch zijn Mestizo’s, Quarter Horses en de Zuid-Amerikaanse kruising Criollo. Deze ruitervakantie is mooi voor de gevorderde of vergevorderde ruiter. Er wordt veel in galop en rengalop gereden. De paarden kunnen tijdens de week worden gewisseld, zodat je te allen tijde een fris paard rijdt.

Elke dag biedt iets nieuws en stelt je zo in de gelegenheid het ware Mexico te leren kennen. Je leert et land niet alleen via het paardrijden goed kennen. Je proeft het ook tijdens het eten. Traditionele lunches en de keuken is een fusionkeuken waarin traditionele Mexicaanse gerechten worden gecombineerd met internationale gerechten.

Overnachtingen hebben plaats op de ranch. Deze ligt op een plateau waar het klimaat
gematigd is en je geen last hebt van een hoge luchtvochtigheid. De dagtemperatuur is
jaarrond perfect om te rijden: ongeveer 22 graden. Afhankelijk van het seizoen kan de
temperatuur ’s morgens vroeg en ’s avonds behoorlijk lager liggen. Geadviseerd wordt
dunne laagjes kleding aan te trekken, zodat je het de hele dag aangenaam hebt.

De dagtochten vertrekken soms vanaf de ranch, maar soms ook vanaf de plaatsen waar we de paarden aan het einde van een dagtocht soms stallen. De ruiters worden in zo’n geval opgehaald en per auto teruggebracht naar de ranch.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1
Aankomst. Je wordt afgehaald van het vliegveld en naar de ranch gebracht. Installeer je in je kamer en verken de omgeving waarin je de komende week verblijft. Als het kan, maken we ’s middags direct een rit. Het is mooi om het nabijgelegen dorp te bezoeken, met zijn oude kerk uit de 18e eeuw. Tijdens deze tocht kan je jezelf vertrouwd maken met het paard waarop je deze week rijdt. Na deze kennismakingstocht kan je je ontspannen in de hot tub met zicht op de waterval. Of neem een duik in het zwembad. Diner – fusionkeuken van Mexicaans en internationaal - op de ranch.

Dag 2
Wij verlaten de ranch en betreden het pad dat over het boerenland slingert. Je maakt
kennis met het plattelandsleven van Mexico en de traditionele wijze van landbewerken. Vanaf de akkers rijden we de droge, rotsige valleien in, naar de kliffen van la Copa. We komen aan bij een waterval die in de rotsen ontspringt. Zij zou 3 mei 1842 op miraculeuze wijze zijn ontstaan. Het fenomeen wordt toegeschreven aan de Maagd van Guadelupe. Een klein heiligdom vlak voor de waterval eert haar. Wij klimmen omhoog naar de kliftoppen en naar de hoogvlakten. Tijd voor de lunch en een bezoekje aan de lokale zondagmarkt. In vakantieperiodes worden er kleine rodeo’s gehouden. In twee uur rijden we terug naar de ranch. Uiteraard met enkele galoppades.

Dag 3
De heuvel van de gehangene is de eerste bestemming van de dagtocht van vandaag.
Daarna duiken we de diepe vallei in. Zowel het zicht vanaf de heuvel als het zicht dat je in de vallei krijgt is overweldigend. Het spoort leidt naar een klein restaurant waar we lunchen. Dit restaurant is uniek door het aanbieden van de dubieuze heerlijkheid van Mexicaanse televisiesoaps en een collectie van ‘Santa Muerte’: beelden van dode heiligen. Vanaf dit punt rijd je door het dorp van bloemen waarna wij over de vlakten terugrijden naar de ranch.

Dag 4
De tocht van vandaag begint in het vulkanische landschap dat zich ook in deze regio
bevindt. Onderweg zien wij hoe het landschap transformeert van vulkanisch land naar
groen bos. Deze bossen hebben prachtige galoppeerpaden. Tegen lunchtijd arriveren wij in een klein Mexicaans stadje waar wij ons tegoed doen aan taco’s. Smaakvolle vegetarische gerechten kunnen probleemloos worden geregeld. Na de lunch wandelen we door het dorp en kunnen wij de kathedraal bezoeken. Deze is gebouwd op de plek waar een beeltenis van de maagd van Guadelupe in een rots werd gevonden. Deze steen maakt nu deel uit van het altaar. De rit vanaf de kathedraal slingert door de dorpjes terug naar de paardenstallen. Hier worden de ruiters opgehaald en teruggebracht naar de ranch.

Dag 5
We zetten onze voeten in de stijgbeugels en volgen voor het eerste deel van de rit de
bospaden. We steken glooiende heuvels over. Om aan te komen bij de ware traktatie van vandaag: de weidse, vlakke goed geïrrigeerde lage landen, in Mexico bekend van het vissen. Dit gebied is een paradijs voor iedere ruiter, omdat er eindeloos kan worden gegaloppeerd. Na onze uitbundige en lange galop, genieten we van een picknick aan de rand van een meer. De terugrit neemt zo’n twee uur in beslag. We rijden door mooie dorpjes en door bos, waar we de paarden voor de nacht stallen. Transfer naar de ranch. Een heerlijk diner wacht ons hier.

Dag 6
Opstijgen en aansporen om zuidwaarts te rijden door het heuvelachtige land en bospaden die naar San Francisco Soyaniquilpan leiden. Het land hier is vlak en vruchtbaar. We rijden over de ‘heksenberg’ naar het dorp waar de paarden bij de dorpswinkel even kunnen rusten. Daarna vervolgt onze rit over met keien belegde wegen langs ruïnes de canyon in. We rijden door de lieflijke vallei begroeid met oude ceders. Vlak voordat we bij onze picknickplaats aankomen, rijden we nog even omhoog naar een klein heiligdom voor de maagd van Guadelupe. De mooiste watervallen liggen hierachter verscholen. Deze zijn zeker een bezoek waard. Na de picknick word je per auto naar de belangrijkste archeologische vindplaats van Mexico gebracht: Tula. Verbaas je over de geschiedenis en haar overblijfselen.

Dag 7
Voor het contrast met gisteren voert de rit van deze dag door een ruw landschap. Hier
waan je je op een Western-filmset. We rijden een canyon met wilde paarden in. We rijden naar een rotsformatie waarvan het verhaal gaat dat pelgrims in steen veranderden, omdat zij hun pelgrimage niet wilden afmaken. Picknick bij de rivier. Geiten en schapen grazen om ons heen. Hier wordt het rivierwater vermengd met vulkanisch bronwater. Een ultieme plek om even te zwemmen terwijl de paarden uitrusten. Huiswaarts klim je de canyon weer uit. We rijden over een spoorwegovergang de velden in en door dorpen terug naar de ranch. Deze tocht biedt de mogelijkheid in galop of rengalop naar huis te rijden. Het zwembad wacht!

Dag 8
Als je tijd hebt, geniet dan van een ochtendrit voordat je afscheid moet nemen en naar het vliegveld wordt gebracht.

À la Carte
De organisator biedt ook de mogelijkheid een À la Carte arrangement te boeken. In dat geval bepaal je samen met de gids de dagtochten, wanneer je waar heen rijdt en op welk niveau. De gids weet precies op welk niveau hij ruiters meeneemt door het prachtige Mexicaanse land.

Er zijn nog geen data & prijzen beschikbaar voor deze reis.

(*) Alle prijzen per persoon

Inclusief

 • ARRANGEMENT MEXICAANSE HIGHLAND & CANYON - 8 DAGEN
 • 8 dagen en 7 nachten volpension in een tweepersoonskamer vanaf dag 1 aankomst t/m ontbijt vertrek dag 8.
 • Lokale drankjes
 • Paardrijden volgens het arrangement.
 • ARRANGEMENT A LA CARTE - 7 NACHTEN
 • 8 dagen, 7 nachten met volpension in een tweepersoonskamer vanaf dag 1 aankomst t/m ontbijt vertrek dag 8.
 • Lokale drankjes
 • Het aantal dagen paardrijden die je naar wens zelf invult.

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar de luchthaven Queretaro of Mexico city USD 55,- (= ong. € 46,-) enkele reis. Ook mogelijk voor privetransfer 1 tot 3 passagiers USD 195,- (= ong. € 163,-) enkele reis per auto. 4 tot 8 passagiers USD 335,- (= ong. € 279,-) enkele reis, 9 tot 14 passagiers USD 595,- (= ong. € 497,-) enkele reis.
 • Belastingen (18%)
 • Optionele excursies
 • Alcoholische drankjes die niet op de ranch worden genuttigd.
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Spa-diensten
 • Prive rijlessen.