Paardrijdtocht Centrale Hooglanden van Mexico

vanaf € 1.582 BOEK NU


Paardrijdtocht Centrale Hooglanden van Mexico
Paardrijdtocht Centrale Hooglanden van Mexico
Paardrijdtocht Centrale Hooglanden van Mexico
Paardrijdtocht Centrale Hooglanden van Mexico
Paardrijdtocht Centrale Hooglanden van Mexico
Paardrijdtocht Centrale Hooglanden van Mexico
Paardrijdtocht Centrale Hooglanden van Mexico
Paardrijdtocht Centrale Hooglanden van Mexico
Paardrijdtocht Centrale Hooglanden van Mexico
Paardrijdtocht Centrale Hooglanden van Mexico

Een paardrijdvakantie in Mexico die je meeneemt op een avontuurlijke tocht langs bergen, doorheen prachtige landschappen en kleine mijndorpjes, langs typische Mexicaanse dorpen, boerderijen, wouden en valleien.

vanaf € 1.582

De centrale highlands van Mexico bieden prachtige bergen, bossen, bijzondere flora en fauna en indrukwekkend koloniaal erfgoed. Dit is een authentiek gebied waar de natuur overweldigend en de geschiedenis  tastbaar is. In stap, draf en soms in galop rijd je door bergen en soms woestijnachtig gebied. Ook zie je enkele oude zilvermijnen.

De overnachtingen hebben plaats in hotels, tenten en in een bergonderkomen. Diners worden bereid door de gidsen wanneer er wordt gekampeerd. Ook wordt in hotels en in restaurants gegeten.

Van ruiters wordt verwacht dat zij kunnen stappen, draven en galopperen. Dagelijks wordt er zeven tot negen uur paard gereden. De organisatie kent Mexicaanse en Western zadels, ook zijn er Engelse zadels aanwezig.

 

Voorbeeld dagprogramma:

Gelieve een dag eerder aan te komen, dan dat het arrangement begint!

Dag 1: 
Dag van aankomst met verzameltransfer naar de traditionele Mexicaanse ranch, ontvangst met een drankje en kennismaking met het personeel. Bespreking van de details van de vakantie en een gezellige barbecue. Overnachting op de ranch.

Dag 2:
Het avontuur kan beginnen. Na het ontbijt stijgen we op en zetten koers naar de Peregrina bergketen. Deze maakt deel uit van het Central Sierra massief. Onderweg rijden we door een klein, verlaten mijndorpje waar talrijke verhalen en legendes omheen hangen. Over een oude route die de grens vormt in dit bergachtige gebied. We komen langs een grot waarin zich een waterbron bevindt en rijden verder omhoog het bos in. Hier leeft een grote hoeveelheid bijzondere dieren zoals bergleeuwen, coyotes en wasbeertjes. Na 23 kilometer paardrijden settelen wij ons in onze tenten.. Onze gidsen bereiden een heerlijke maaltijd in ranch-stijl voor ons.

Dag 3: 
Met het gefluit van de vogels en de geur van verse koffie is het paradijselijk ontwaken. Na het ontbijt zetten wij onze trip te paard voort en rijden richting Guanajuato. Dit is een koloniale stad met historische gebouwen. Hier tref je elementen van twee culturen: de Indiaanse en Spaanse cultuur. Deze stad wordt aangeprezen als de mooiste koloniale stad van Mexico. We dineren in een fijn restaurant en genieten van de cultuur. Overnachting in een hotel. Afstand: 27 kilometer.

Dag 4: 
De tocht van deze dag voert naar Santa Rosa. We rijden door de prachtige natuur en laten ons verbazen bij de bergen van Santa Rosa die hoogten kennen van 2800 meter boven zeeniveau. We rijden langs ruïnes uit de koloniale tijd. Veel panden zijn vervallen door schatzoekers die in dit gebied zeer actief zijn geweest met hun zoektochten naar verborgen schatten. Ook zien we oude ‘haciendas’, verlaten mijnen en schitterende rotsformaties. ’s Middags is er een tequilla-proeverij in een bergsaloon met Mexicaanse muziek om de dagtocht af te sluiten. Diner en overnachting in een bergonderkomen. Afstand: 25 kilometer.

Dag 5: 
We maken ons op voor een tocht door het hart van de highlands. Het gebied kent veel grote bergen en uitgebreide eiken- en naaldbossen. De hele dag horen we de vogels zingen en in deze majestueuze omgeving rijden we naar onze volgende bestemming: de berg Guamares. De berg dankt zijn naam aan een van de Chichimeca-stammen die honderden jaren  geleden in dit gebied leefden. We rijden ook langs de oude mijn ‘El Molino’. In de koloniale tijd was dit een belangrijke zilvermijn. In de avond bereiden onze gidsen een heerlijk diner. We overnachten in een tentenkamp. Afstand: 31 kilometer.

Dag 6: 
Na een zalig ontbijt stijgen wij op om een prachtige dag in de centrale highlands van Mexico tegemoet te rijden. We rijden rustig door de bergen en door territoria van poema’s, coyotes en wilde katten. We zien verscholen militaire barakken waar Pancho Villa en zijn dappere soldaten zich verscholen tijdens de revolutionaire oorlog. ’s Avonds genieten we van een heerlijke maaltijd van onze gidsen. Overnachting in een tentenkamp. Afstand: 27 kilometer.

Dag 7: 
Na het ontbijt met adembenemend uitzicht op de bergen, zetten wij ons in het zadel en maken ons klaar voor de afdaling. Vanuit de bergen rijden we een woestijnachtig gebied in. De vegetatie bestaat uit cactussen en woestijnbomen. In dit landschap liggen kleine, authentieke dorpjes. Wij rijden naar de thermische wateren van ranch El Gallinero waar wij de nacht doorbrengen. Bij onze aankomst genieten we van een bad in het thermische water. Compleet ontspannen gaan we dan aan het diner. We kamperen op de ranch. Afstand: 35 kilometer.

Dag 8: 
Transfer naar de stad Dolores Hidalgo. Vandaag verkennen wij deze ‘wieg van de Mexicaanse onafhankelijkheid’. Dolores Hidalgo is een van de historisch belangrijkste steden van Mexico. Priester Miguel Hidalgo y Costilla gaf hier in 1810 de aanzet tot de onafhankelijkheidsstrijd. Wij maken een korte rit te paard en bezoeken een gebouw dat belangrijk was tijdens de onafhankelijkheidsoorlog van Mexico. ’s Avonds kunnen wij het wijnmuseum bezoeken, een ‘cantina’ bezoeken of een mooie wandeling door de stad maken. In een uniek restaurant, gelegen in de belangrijkste tuin, gebruiken wij het diner. Het restaurant is een 18e eeuws huis en staat bekend om zijn traditionele schotels. ’s Avonds drinken we een afscheidscocktail. Overnachting in een hotel.

Dag 9: 
Na het ontbijt is het tijd voor het afscheid.    

Vertrekdata Kamertype 8n *  
20/07/2020  - 28/07/2020
Diverse accomodaties - 1 pers
Diverse accommodaties
€  1.761
€  1.584
17/08/2020  - 25/08/2020
Diverse accommodaties
Diverse accomodaties - 1 pers
€  1.584
€  1.761
21/09/2020  - 29/09/2020
Diverse accommodaties
Diverse accomodaties - 1 pers
€  1.584
€  1.761
Boek nu
19/10/2020  - 27/10/2020
Diverse accomodaties - 1 pers
Diverse accommodaties
€  1.761
€  1.584
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele amerikaanse dollar USD 1875 p.p. Eenpersoonskamertoeslag USD 210

Data 2020

20-07 t/m 28-07
17-08 t/m 25-08
21-09 t/m 29-09
19-10 t/m 27-10

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 110 kg
 • Leeftijd:
  Min 14 jaar en ervaren. Tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek), tot 4 ruiters tegen toeslag mogelijk

Kleine groep toeslag tot 4 ruiters USD 657 p.p extra.

Inclusief

 • 9 dagen / 8 nachten in hotel, berghut of tent
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt (lunch en diner dag 8 niet inbegrepen) en niet-alcoholische drankjes
 • 6 dagen paardrijden 7 tot 9 uur per dag
 • Engels- en spaanstalige begeleiding
 • Bagage in de volgwagen
 • Verzameltransfer van en naar de luchthaven León of busstation Guanajuato (ophalen tussen 07.30 en 22.30 uur, terug tussen 09.00 en 13.00 uur). Gelieve 1 dag voor vertrek van de trektocht aankomen!!

Exclusief

 • Heen- en terugreis (vlucht naar León (BJX), of vlucht naar Mexico City en verder met de bus naar Guanajuato (ong. 5 uur) of binnenlandse vlucht
 • Alcoholische drankjes
 • Fooien
 • Slaapzak
 • Transfer bij een te late aankomst USD 185 (= ong. € 166)
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis- annuleringsverzekering