13-daagse trektocht te paard doorheen de woestijnduinen en steppes van Mongolië

vanaf € 1.645 BOEK NU


mnmtt1.jpg
mnmtt2.jpg
mnmtt7.jpg
mnmtt4.jpg
mnmtt5.jpg
mnmtt4.jpg
mnmtt5.jpg
mnmtt6.jpg
mnmtt8.jpg
mnmtt9.jpg
https://youtu.be/DOwOSH8LefI

Ontdek de veelzijdigheid van het prachtige Centraal-Aziatische land Mongolië. Hier hoef je niet te kiezen tussen paardrijden in de woestijn of een trektocht doorheen de steppes. We ervaren beide contrasten in dezelfde reis!

vanaf € 1.645

Ontdek de veelzijdigheid van het prachtige Centraal-Aziatische land Mongolië. Gedurende 13 dagen trekken we over de duinen van de Gobi woestijn en door de groene steppes van Centraal-Mongolië. Het bijzondere aan dit reisprogramma is dan ook dat je niet hoeft te kiezen tussen paardrijden in de woestijn of een trektocht te paard doorheen de steppes. We ervaren de uiterste contrasten van dit boeiende land in één en dezelfde reis. Bovendien beleven we een bijzondere ervaring door rond te trekken met bepakte kamelen. Veelzijdigheid, comfort én een spectaculaire omgeving; dat zijn de ingrediënten van deze ruitervakantie op topniveau.

Met dit boeiende reisprogramma ontdek je de veelzijdigheid van het prachtige Centraal-Aziatische land Mongolië. Gedurende 13 dagen trekken we over de duinen van de Gobi woestijn en door de groene steppes van Centraal-Mongolië. Het bijzondere aan dit reisprogramma is dan ook dat je niet hoeft te kiezen tussen paardrijden in de woestijn of een trektocht te paard doorheen de steppes. We ervaren de uiterste contrasten van dit boeiende land in één en dezelfde reis. Bovendien beleven we een bijzondere ervaring door rond te trekken met bepakte kamelen doorheen de woestijn. Vakantie te paard, van het ene uiterste naar het andere

Veelzijdigheid, comfort én een spectaculaire omgeving; dat zijn de ingrediënten van deze ruitervakantie op topniveau. Onze Mongoolse paarden zijn rustig en betrouwbaar. Ze nemen ons mee op prachtige routes die ons van de ene verbazing in de andere laten vallen. We maken gebruik van speciale zadels die specifiek ontwikkeld zijn voor deze paarden met hun korte rug. Tegelijk zijn ze toch bijzonder comfortabel voor de Westerse ruiters, omdat er lange stijgbeugels zijn voorzien.

Comfort en authenticiteit

Het reisprogramma voorziet overnachtingen in een hotel, maar ook in tenten en zelfs in yurts. Een yurt is een traditionele, Mongoolse variant op een reguliere tent, waarin comfortabele eenpersoonsbedden staan en een authentieke aankleding wordt voorzien. Het maakt onmiskenbaar deel uit van de totale reisbeleving van deze bijzondere reis in het prachtige Mongolië. Met uitzondering van de voorlaatste dag (diner), wordt er iedere dag gezorgd voor ontbijt, lunch en avondeten. De ene dag eten we op een plekje midden in de woestijn, de andere dag picknicken we vlakbij een prachtig, stromende rivier. De innerlijke mens en de uiterlijke beleving komen helemaal niets tekort!

Dit arrangement kan geboekt worden met een Engelstalige of Franstalige gids. Zie hiervoor bij de beschikbaarheid op welke datum de Engelstalige of Franstalige gids aanwezig is.

Het Naadam Festival is dit jaar ook weer mogelijk te bezoeken op 11 en 12 juli. Het is mogelijk om dit voor of achter uw paardrijvakantie bij te boeken

Prijs 2019: € 130 p.p.p.n in Double room of € 170 p.p.p.n in single room. De prijs is incl. een gids en groeptransfer. Excl. maaltijden en drankjes.

 

Inclusief

 • 13 dagen/12 nachten waarvan
 • o.a 2 overnachtingen in het 2* Dream hotel,of gelijkwaardig, in Ulan Bator
 • 3 nachten in een gasten yurt met een nomadenfamilie overige nachten in een yurtkamp
 • Volpension: vanaf eerste dag diner t/m het ontbijt op dag 13 (uitgezonderd diner dag 12), koffie, thee en water
 • Paardrijden volgens programma
 • Verzameltransfer aansluitend Turkish Airlines vluchten (dag 1 aankomst om 10.30 uur, dag 13 vroege transfer met vertrek vlucht om 07.00 uur)
 • Engels en Frans sprekende vertaler
 • Mongoolse paardrijgids, kok
 • 4x4 volgwagen voor de bagage

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Ulan Bator airport (ULN)
 • Overige dranken
 • Diner dag 12
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Visum