Safari te paard in Erongo-bergen van Namibië


safari-te-paard-in-namibie.jpg
safari-te-paard-in-namibie-2.jpg
safari-te-paard-in-namibie-3.jpg
safari-te-paard-in-namibie-4.jpg
safari-te-paard-in-namibie-5.jpg
safari-te-paard-in-namibie-6.jpg
safari-te-paard-in-namibie-7.jpg
safari-te-paard-in-namibie-8.jpg
safari-te-paard-in-namibie-9.jpg
safari-te-paard-in-namibie-10.jpg
safari-te-paard-in-namibie-11.jpg
safari-te-paard-in-namibie-12.jpg
safari-te-paard-in-namibie-13.jpg
safari-te-paard-in-namibie-14.jpg
safari-te-paard-in-namibie-15.jpg
safari-te-paard-in-namibie-16.jpg
safari-te-paard-in-namibie-17.jpg
safari-te-paard-in-namibie-18.jpg
safari-te-paard-in-namibie-19.jpg

Een tentensafari op betrouwbare paarden in de buurt van natuurlijke en culturele wonderen beleef je in de Erongo bergen van Namibië. De Namibische paarden zijn in Westernstijl getraind.

Safari te paard in Erongo-bergen van Namibië


Een tentensafari op betrouwbare paarden in de buurt van natuurlijke en culturele wonderen beleef je in de Erongo bergen van Namibië. De Namibische paarden zijn in Westernstijl getraind, dus je kunt tijdens deze safari heerlijk vrij rijden als een cowboy. Je rijdt in Westernzadels of in speciale trektochtzadels. De hoofdstellen zijn van Duitse en Engelse makelij. 

Ontdek de natuur en oude cultuur van Erongo te paard


De savanne van Namibië is uitgestrekt en indrukwekkend. De natuur is er van een bijzondere schoonheid en blijkt ook een waar ruiterparadijs te zijn. Tijdens deze tocht rijd je naar de Erongo-bergen waar je kennismaakt met de oude bosjesmannen cultuur van de streek. Hier ervaar je de natuur op een intense manier.

Het arrangement begint met de aankomst op de 9.000 ha grote boerderij die wordt gerund door Duitse eigenaren. Zij hebben zowel vee als paarden. Op de eerste dag heb je tijd om bij te komen van je reis. ’s Avonds  geniet je van het diner. Daarna volgt een dag van kennismaking, test rijden en matching met de paarden. Dag drie markeert het begin van de safari. Je maakt een paardritrekjtocht die naar de bergen voert

Niet-ruiters kunnen gerust mee op deze reis. Als de ruiters paardrijden, zullen de niet-ruiters eveneens de natuur verkennen en kunnen zij het leven op de boerderij leren kennen. Ze kunnen meedoen aan een enerverend ranch-programma met onder meer ranchwerk.
De boerderij voor de eerste twee en de laatste overnachtingen heeft standaard tweepersoonskamers met eigen badkamer. Tijdens de safari overnacht je in ruime tweepersoons canvastenten. 
Dit arrangement is geschikt voor de halfgevorderde tot gevorderde ruiter die in alle gangen stevig in het zadel zit. 

 

Voorbeeldprogramma Safari te paard in Erongo-bergen van Namibië


Dag 1: Aankomst op de locatie in Namibië. 

Dag 2: De introductie bij de paarden volgt na het ontbijt. Tijdens de kennismaking met de paarden wordt naar de beste matches gezocht en kan iedereen in de ochtend testrijden in de bak. ’s Middags verken je de nabije omgeving te paard en zo wordt de band tussen paard en ruiter versterkt. In een droge rivierbedding gaan we een voor een in galop. We rijden langs oude acacia-bomen en krijgen de eerste kans wild te zien. Diner op de boerderij.

Dag 3 tot en met 9: Op de derde dagvan het verblijf begint de safari richting de Erongo bergen. Onderweg kunnen we lang galopperen in drooggevallen rivierbeddingen. We rijden over een open savanne naar ons tentenkamp. Naar verwachting arriveren we daar voor zonsondergang. In de daaropvolgende dagen rijden we telkens dichter naar de bergen toe. 


De tocht voert door de rivier Omaruru. Buiten het regenseizoen valt deze compleet droog, waardoor je in de bedding van de rivier rijdt. Aan weerskanten staan lange, typische Ana-bomen. Vanuit westelijke richting rijden we het berggebied in. Hier, in dit meest diverse private natuurreservaat van het land, vinden wij een mooi tentenkamp waar wij de komende twee nachten verblijven.

In de omgeving waarin wij ons bevinden leven antilopen, zebra’s, giraffen en wrattenzwijnen. Maar ook de iconische en bedreigde zwarte neushoorn komt hier voor. Hij krijgt speciale bescherming. 

Wij kamperen tussen grote keien van graniet, zoals de San duizenden jaren geleden deden. Tijdens ons verblijf ontdekken we meer over de traditionele manier van leven van dit volk en hun bijna vergeten cultuur. De Erongo bergen bewaren een schat aan San-tekeningen. In de avonduren zullen wij er veel over praten en deze interpreteren.
De laatste dag van paardrijden, de negende dag, voert ons terug naar de boerderij. Hier eindigt onze tocht en we delen onze ervaringen die ons even heel dichtbij de natuur hebben gebracht.

Dag 10: De dag van het onvermijdelijke vertrek is aangebroken. Na het ontbijt is het tijd voor het afscheid.    

Er zijn nog geen data & prijzen beschikbaar voor deze reis.

(*) Alle prijzen per persoon