Buitenritten op Shires in de Ongerepte Natuur van de Loonse en Drunense Duinen


Reuzen van paarden zijn het, Shire horses. In Brabant is het mogelijk een weekend of een lang weekend op te trekken met deze allervriendelijkste, robuuste Engelse trekpaarden.

vanaf € 333

Paardrijden op Shires in het Brabantse land

Reuzen van paarden zijn het, Shire horses. In Brabant is het mogelijk een weekend of een lang weekend op te trekken met deze allervriendelijkste, robuuste Engelse trekpaarden. De eigenaresse organiseert prachtige tochten in de Loonse en Drunense duinen voor gevorderde ruiters.

Met reuzenpaarden over zandvlakten en door bossen

De Loonse en Drunense Heide is een ruig, oud landschap in Brabant. Het gebied is een van de grotere stuifzandgebieden van West-Europa. Uitgestrekte heidevelden, stuifzanden en bossen kenmerken dit deel van Brabant dat de status van Nationaal Park heeft.

In deze omgeving staat ook een kudde Shires, het Engelse trekpaard en met enige verbeelding ook de ridderpaarden van weleer. Een van de paarden in Brabant is ook geboren in het Land van Ooit en maakt nu deel uit van de groep Shires die er regelmatig met gevorderde ruiters op uit trekt.

De eigenaresse organiseert geweldige tochten te paard in het uitgestrekte landschap van het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Hier kan je ongestoord paardrijden over fijne ruiterpaden.

Je kunt een weekend te paard boeken of je boekt het arrangement dat van woensdag tot en met vrijdag loopt. Daarbij overnacht je in een hotel of appartement bij de Shires; de paarden zijn gestald in het hotelcomplex.

Overnachting

Het hotel beschikt over een eenpersoonskamer, tweepersoonskamers en familiekamers voor twee, drie of vier personen.

Alle hotelkamers zijn luxe en ruim, hebben comfortabele bedden, een zitje en een eigen badkamer, een tv en gratis wi-fi. Gasten kunnen op elke kamer thee of koffie zetten. Ook is er in elke kamer airconditioning aanwezig.

De extra grote familiekamers beschikken daarbij ook over een eigen zithoek, twee eenpersoonsbedden en een slaapbank. Verder vind je er een kledingkast en een eetgedeelte. De kamer beschikt eveneens over een wekservice.

In de tweepersoonskamers is het niet mogelijk de ramen te openen. Er is een luchtverversingssysteem aanwezig en het dakraam staat op ventilatiestand. Hier is voor gekozen om de geur in de kamers fris te houden.

Daarnaast staan er op het complex een appartement voor twee, drie of vier personen.

Na een geweldige dagtocht over de zandvlakten en door de duinen kan je ’s avonds in de herberg genieten van een diner.

Weekend

Op deze locatie is het mogelijk een weekend met twee overnachtingen te boeken met aankomst op vrijdag. In totaal rijd je ongeveer zeven uur paard op zaterdag en zondag. Op de aankomstdag maak je om 15.00 uur kennis met de paarden. Zaterdag staan een ochtendrit en een middagtocht op het programma. Nadat je de paarden hebt verzorgd en je tijd hebt gehad om je op te frissen en om te kleden kan je aan het diner beginnen. Zondagmorgen stijg je na het ontbijt op voor een tocht van twee uur. Na de lunch maak je de laatste tocht van dit weekend op je Shire. Om 15.45 ben je weer terug. Het weekendarrangement duurt tot 16.30 uur.

Door de week

Ook kan je een verblijf boeken van twee overnachtingen met aankomst op woensdag om 11 uur en een middagrit.

In totaal rijd je ongeveer zes uur, ook op donderdag en vrijdag zijn er buitenritten gepland. Donderdag rijd je na het ontbijt weg voor een geweldige tocht van twee uur. Aan het begin van de middag ben je weer terug bij het hotel en de volgende morgen maak je een mooie ochtendrit. Dit arrangement eindigt na de lunch om 13.30 uur.

Let op: Ruiters mogen met rijkleding aan een maximumgewicht hebben van 93 kg.


Voorbeeldprogramma weekend:

Vrijdag:

Dag van aankomst. Je arriveert in de middag. De kennismaking met de paarden is gepland om 15.00 uur. Daarna heb je tijd voor jezelf, het diner en de overnachting.

Zaterdag:

Na te hebben genoten van een Brabants ontbijt ga je om 10.00 uur te paard. Een mooie tocht in de Loonse en Drunense Duinen ligt in het verschiet. Om 12.00 uur ben je weer terug en is het tijd voor de lunch. In de middag staat een tweede tocht op het programma. Deze duurt van 14.15 tot 15.45 uur. Na terugkomst kan je ontspannen en je voorbereiden op het diner. Daarna is het tijd voor de overnachting.

Zondag:

Na het ontbijt maak je een ochtendrit. Deze begint om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Voor de lunch ben je weer terug op het complex en geniet je van de lunch. ’s Middags ga je nog eenmaal te paard en maak je een tocht van 14.45 uur tot 15.45 uur. Het programma duurt tot 16.30 uur.

Voorbeeldprogramma midweek:

Woensdag:

Dag van aankomst. Je wordt om 11.00 uur ontvangen. Daarna maak je kennis met de paarden en om 13.00 uur volgt de eerste tocht op een Shire. Deze tocht duurt twee uur, om 15.00 uur ben je terug en kan je ontspannen en opfrissen voor het diner.

Donderdag:

Na het ontbijt begint de tocht te paard om 10.30 uur. Na vele omzwervingen over de uitgestrekte zandvlakte ben je om 12.30 uur weer terug en is de middag vrij te besteden. Diner en overnachting.

Vrijdag:

Na een heerlijke nachtrust en het ontbijt stijg je om 10.00 uur weer op voor een buitenrit in het Nationaal Park. Je geniet nog eenmaal van het bijzondere natuurschoon van het Brabantse Land tijdens een tocht van twee uur te paard. Om 12.00 uur ben je weer terug op het complex. Daarna kan je nog even napraten, ontspannen en uiteindelijk afscheid nemen van je Shire. Het arrangement is om 13.30 uur afgelopen.

Vertrekdata (vr)
Weekendarrangement
Kamertype 2n *  
01/01/2023  - 31/12/2023
Familiekamer
3 pers kamer
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
€  383
€  350
€  362
€  446
Boek nu
Vertrekdata (wo)
Midweekarrangement
Kamertype 2n *  
01/01/2023  - 31/12/2023
Familiekamer
2 pers kamer (Twin)
3 pers kamer
€  333
€  357
€  348
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

2n *


01/01/2023  -  31/12/2023

Familiekamer

383

3 pers kamer

350

2 pers kamer (Twin)

362

1 pers kamer (Single)

446

Kamertype

2n *


01/01/2023  -  31/12/2023

Familiekamer

333

2 pers kamer (Twin)

357

3 pers kamer

348


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2023

het gehele jaar door mogelijk te boeken op aanvraag. Dag van aankomst is woensdag of vrijdag.

Weekenden in juni vol, midweken nog wel mogelijk.


Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 93 kg
 • Leeftijd:
  Min. 16 jaar
 • Aantal deelnemers:
  Bij het midweek arrangement min. 2 personen. Bij het weekend arrangement vanaf 1 persoon

Inclusief

 • 3 dagen / 2 nachten in eenpersoonskamer, tweepersoonskamer of meerpersoonskamers
 • Op basis van Logies en Ontbijt
 • 7 uur paardrijden verdeeld over de drie dagen (midweek 6 uur)
 • Begeleiding van een ervaren gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Drankjes
 • Overige maaltijden
 • Reis-/annuleringsverzekering