Verken magische Lofoten te paard

Paardrijden op de Lofoten is absoluut een avontuurlijke en magische ervaring. Op enthousiaste IJslandse paarden verken je in vijf dagen dit noordelijke deel van Noorwegen.

Noorwegen
Vanaf € 0
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Paardrijden op de Lofoten is absoluut een avontuurlijke en magische ervaring. Op enthousiaste IJslandse paarden verken je in vijf dagen dit noordelijke deel van Noorwegen. De paarden hebben een stokmaat van tussen de 130 tot 146 cm. Je zult verrast zijn door de enorm gevarieerde natuur van de Lofoten.

Paardrijden boven de Poolcirkel
De Lofoten bestaan uit tachtig eilanden gelegen aan de kust van het Scandinavische Noorwegen. Op een van deze eilanden is het mogelijk een paardrijvakantie van zes dagen te houden, waarbij je vijf dagen paardrijdt. De tochten voeren je over oude Vikingwegen naar de mooiste plekken op het eiland.

Het klimaat op de Lofoten is mild, het hele jaar begeven de temperaturen zich boven het vriespunt. Daarmee vormt de Scandinavische archipel het meest noordelijk gelegen punt met een zacht klimaat. Prachtige landschappen met majestueuze bergen, diepe fjorden en grote zeevogelkolonies kenmerken de natuur van de Lofoten.

Hopelijk ervaar je het noorderlicht als je te paard zit. Dit adembenemende lichtschouwspel laat zich zien van september tot halverwege april. In de zomermaanden kan je dat andere fenomeen van het ultieme noorden beleven: de Middernachtzon. Dit bijzondere licht begeeft zich van eind mei tot halverwege juli boven de Lofoten.

Tijdens je verblijf in deze sprookjesachtige omgeving overnacht je in gezellige tweepersoonshuisjes, inclusief houtkacheltje. Je dineert in het restaurant op de nabijgelegen paardenboerderij. De keuken bereidt traditionele maaltijden.

Deze paardrijvakantie is geschikt voor halfgevorderde en ruiters van hoger niveau die over een goede conditie beschikken.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst en verzameltransfer naar de accommodatie. In het restaurant op de boerderij wacht een welkomstdiner. Om 22.00 uur maak je een Noorderlichttocht van ongeveer twee uur. Dit is een gemakkelijke rit waarop je vertrouwd raakt met de paarden en de gids. Hopelijk laat het noorderlicht zich zien!

Dag 2

Een dagtocht die je over de oude ‘Vikingwei’, Vikingweg, voert staat op het programma. Onderweg gebruik je de lunch in een traditionele Sami Lavvo in de Vinje vallei. Wanneer je terug bent gekomen, heb je een prachtig deel van het eiland ontdekt.

Dag 3

Voor de dagtocht van vandaag vertrek je vanaf de kaasboerderij van Alan. In vijf tot zes uur paardrijden verken je de omgeving van Vestägoy en je geniet van een ecologisch verantwoorde lunch op Alans boerderij. Bij hem kun je verschillende soorten geitenkaas van de Lofoten proeven.

Dag 4

Vandaag zadel je op en rijd je weg vanaf Gjendalen. De tocht leidt naar strand Vinje waar je in het lokale café van de lunch geniet. Deze tocht duurt vijf tot zes uur.

Dag 5

Afhankelijk van het weer ga je vandaag op avontuur in de bergen. Deze bergtocht brengt je naar Unstad. De gids kan er ook voor kiezen om via het natuurreservaat Eggum naar deze plaats te rijden. De lunch gebruik je of in de lokale gemeenschap of op een plaatselijke kaasboerderij. Dit hangt af van de weg die de gids neemt. Beide routes laten je betoverende landschappen zien.

Dag 6

Na het ontbijt is het vandaag alweer tijd voor de transfer naar het vliegveld en om afscheid te nemen van deze sprookjesachtige omgeving.

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Noorse Kronen 2024 NOK 24900 in tweepersoonskamer, Toeslag eenpersoonskamer voor 5 nachten 2024 NOK 3990.
(Datum vertrek 31-03 en 14-04 NOK 21900 in tweepersoonskamer)
Gewicht

Max. 95 kg.

Leeftijd

Min. 8 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 4 ruiters en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Noorwegen

Noorwegen is typisch een land dat erom vraagt te paard te worden ontdekt. Noorwegen heeft weidse landschappen met hoge bergen maar ook dichtbegroeide loofbossen.

Het grootste deel van Noorwegen bestaat uit bossen, meren, gletsjers eb fjorden. Het land is dunbevolkt en dat speelt ook mee bij de instandhouding van de natuurschoon. In Noorwegen vind je vooral naaldbomen, berken, rendiermos en lage struiken. Dit heeft te maken met de lage temperatuur in een groot deel van het land. Hoe dichter je bij de poolcirkel komt, des te ruiger wordt het landschap.

Inclusief

  • 6 dagen / 5 nachten arrangement
  • Overnachtingen in lodge in een-/tweepersoonskamers met eigen sanitair
  • Volpension vanaf de eerste dag het diner t/m de laatste dag het ontbijt, excl. de drankjes
  • 5 dagen paardrijden, waarvan de eerste dag een kenningsmakingsrit van 2 uur.
  • Engelstalige begeleiding
  • Verzameltransfer van en naar de luchthaven Svolvær of Leknes

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reis-/annuleringsverzekering