Ontdek Oman te paard

vanaf € 2.465 BOEK NU


Oman
Oman
Oman
Oman
Oman
Oman
Oman
Oman
Oman
Oman

Deze trektocht te paard door het sultanaat Oman is weggelegd voor ruiters die van avontuur en pittig paardrijden houden. Ook voor ruiters die een nieuwsgierige inborst hebben om deze nieuwe bestemming te ontdekken.

vanaf € 2.465

Ontdek Oman te paard

Deze trektocht te paard door het sultanaat Oman is weggelegd voor ruiters die van avontuur en pittig paardrijden houden. Ook voor ruiters die een nieuwsgierige inborst hebben om deze nieuwe bestemming te ontdekken. In een week tijd ontdekt u de stranden en de woestijn van Oman. U rijdt over het poederige, witte zand van de stranden van Barka en galoppeert door de oranje woestijnduinen van Wahiba.

Dagelijks wordt er 30 kilometer te paard afgelegd. Voor deze opwindende zesdaagse trektocht worden verschillende soorten paarden ingezet. De meerderheid bestaat uit Arabische volbloeden. Zij weten precies hoe zij u een geweldige ervaring in het mystieke sultanaat kunnen bezorgen. Tijdens deze uitzonderlijke trektocht te paard bestaat volop gelegenheid te galopperen om op en top van deze paarden te genieten. Het is een onvergetelijke ervaring om in vliegende galop de magische landschappen van Oman tot u door te laten dringen.

De meeste paarden zijn volbloed Arabieren, maar ook kruisingen rijden mee. Alle paarden verkeren in uitstekende conditie, zijn betrouwbaar en goed voorbereid op het rijden door de woestijn.

Op de vrije middagen kunt u de culturele geschiedenis van Oman te ontdekken. Wanneer de tijd het toestaat, bestaat de mogelijkheid de Koninklijke cavalerie stallen van Oman te bezoeken. Ook is er kans aan het begin of het einde van de reis een bezoek te brengen aan de stallen van de bereden politie.

U rijdt met Engelse tuig, er zijn enkele endurance-zadels aanwezig. Het terrein waarop u rijdt bestaat uit woestijn, bergen en strand. Tochten kunnen 30 kilometer op een dag beslaan. Dagelijks brengt u drie tot zes uur door in het zadel. Eten en drinken worden telkens gebracht met de volgwagen. Ruiters kunnen hun eigen zadeltassen meenemen als zij tijdens de tochten zelf iets willen meebrengen.

De eerste twee en de laatste nacht worden doorgebracht in een charmant ruitercentrum dat dichtbij het strand ligt. Het centrum bestaat uit verschillende huisjes, de meeste eenpersoons chalets met een eigen bad- en kleedkamer. Er is een huisje met twee tweepersoonskamers twee badkamers, een woonkamer en keuken. Ook is er een groot verblijf met twee tweepersoonskamers, een eenpersoonskamer, twee badkamers,
woonkamer en keuken. Tweepersoonskamers voor een individu kan worden aangevraagd, maar het is afhankelijk van de beschikbaarheid of op deze wens kan worden ingegaan. Ook kan hiervoor een meerprijs in rekening worden gebracht. Alle kamers zijn voorzien van airco. Het centrum beschikt over een zwembad om na het paardrijden in te duiken. De stallen en het strand vindt u op steenworp afstand van de onderkomens.

Een nacht wordt gespendeerd in een schitterend resort. Dit ligt op de top van de hoogste berg van Oman en dichtbij de grens van de Grand Canyon van Oman. Het resort wordt gevormd door twintig chalets en vijftien Arabische tenten. Wie een chalet of een tent voor zichzelf wil, kan dit tegen betaling van een meerprijs krijgen.

De overige tijd overnacht u op kampeerterreinen die in bedoeïenenstijl zijn ingericht. Er staan vierpersoonstenten die elk door twee ruiters worden gedeeld. Individuele tenten kunnen zonder extra kosten worden geregeld. Iedere ruiter slaapt op zijn eigen matras voorzien van lakens, dekens en kussens. Ruiters kunnen ook hun eigen slaapzak meebrengen als ze dat willen. Er zijn toilet- en douchetenten aanwezig om de woestijntocht comfortabel te houden.

Deze trektocht is geschikt voor zelfverzekerde gevorderde en meer ervaren ruiters. Zij moeten het paard in alle gangen onder controle kunnen houden, ook in rengalop. Een goed uithoudingsvermogen te paard is ook praktisch met tochten van zes uur in het zadel.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in een tweepersoons- kamer/tent
 • Volpension vanaf eerste dag de lunch t/m laatste dag het ontbijt (water tijdens het paardrijden, frisdrank bij de maaltijden).
 • 6 dagen paardrijden, ongeveer 3 tot 6 uur per dag
 • Entrees zoals beschreven in het programma
 • Verzameltransfer van Muscat International Airport TBA naar de locatie
 • Engelstalige begeleiding.

Exclusief

 • Heen- en terugreis Oman
 • Verzameltransfer naar Muscat International Airport TBA OMR 15 p.p (ong. € 35)
 • Alle overige tussendoortjes
 • Alcoholisch drankjes
 • Visum (ter plaatse op de luchthaven)
 • Fooien
 • Kameel rijden
 • Overige persoonlijke uitgaven.