Ontdek Oman te paard

vanaf € 2.465 BOEK NU


Oman
Oman
Oman
Oman
Oman
Oman
Oman
Oman
Oman
Oman

Deze trektocht te paard door het sultanaat Oman is weggelegd voor ruiters die van avontuur en pittig paardrijden houden. Ook voor ruiters die een nieuwsgierige inborst hebben om deze nieuwe bestemming te ontdekken.

vanaf € 2.465

Ontdek Oman te paard

Deze trektocht te paard door het sultanaat Oman is weggelegd voor ruiters die van avontuur en pittig paardrijden houden. Ook voor ruiters die een nieuwsgierige inborst hebben om deze nieuwe bestemming te ontdekken. In een week tijd ontdekt u de stranden en de woestijn van Oman. U rijdt over het poederige, witte zand van de stranden van Barka en galoppeert door de oranje woestijnduinen van Wahiba.

Dagelijks wordt er 30 kilometer te paard afgelegd. Voor deze opwindende zesdaagse trektocht worden verschillende soorten paarden ingezet. De meerderheid bestaat uit Arabische volbloeden. Zij weten precies hoe zij u een geweldige ervaring in het mystieke sultanaat kunnen bezorgen. Tijdens deze uitzonderlijke trektocht te paard bestaat volop gelegenheid te galopperen om op en top van deze paarden te genieten. Het is een onvergetelijke ervaring om in vliegende galop de magische landschappen van Oman tot u door te laten dringen.

De meeste paarden zijn volbloed Arabieren, maar ook kruisingen rijden mee. Alle paarden verkeren in uitstekende conditie, zijn betrouwbaar en goed voorbereid op het rijden door de woestijn.

Op de vrije middagen kunt u de culturele geschiedenis van Oman te ontdekken. Wanneer de tijd het toestaat, bestaat de mogelijkheid de Koninklijke cavalerie stallen van Oman te bezoeken. Ook is er kans aan het begin of het einde van de reis een bezoek te brengen aan de stallen van de bereden politie.

U rijdt met Engelse tuig, er zijn enkele endurance-zadels aanwezig. Het terrein waarop u rijdt bestaat uit woestijn, bergen en strand. Tochten kunnen 30 kilometer op een dag beslaan. Dagelijks brengt u drie tot zes uur door in het zadel. Eten en drinken worden telkens gebracht met de volgwagen. Ruiters kunnen hun eigen zadeltassen meenemen als zij tijdens de tochten zelf iets willen meebrengen.

De eerste twee en de laatste nacht worden doorgebracht in een charmant ruitercentrum dat dichtbij het strand ligt. Het centrum bestaat uit verschillende huisjes, de meeste eenpersoons chalets met een eigen bad- en kleedkamer. Er is een huisje met twee tweepersoonskamers twee badkamers, een woonkamer en keuken. Ook is er een groot verblijf met twee tweepersoonskamers, een eenpersoonskamer, twee badkamers,
woonkamer en keuken. Tweepersoonskamers voor een individu kan worden aangevraagd, maar het is afhankelijk van de beschikbaarheid of op deze wens kan worden ingegaan. Ook kan hiervoor een meerprijs in rekening worden gebracht. Alle kamers zijn voorzien van airco. Het centrum beschikt over een zwembad om na het paardrijden in te duiken. De stallen en het strand vindt u op steenworp afstand van de onderkomens.

Een nacht wordt gespendeerd in een schitterend resort. Dit ligt op de top van de hoogste berg van Oman en dichtbij de grens van de Grand Canyon van Oman. Het resort wordt gevormd door twintig chalets en vijftien Arabische tenten. Wie een chalet of een tent voor zichzelf wil, kan dit tegen betaling van een meerprijs krijgen.

De overige tijd overnacht u op kampeerterreinen die in bedoeïenenstijl zijn ingericht. Er staan vierpersoonstenten die elk door twee ruiters worden gedeeld. Individuele tenten kunnen zonder extra kosten worden geregeld. Iedere ruiter slaapt op zijn eigen matras voorzien van lakens, dekens en kussens. Ruiters kunnen ook hun eigen slaapzak meebrengen als ze dat willen. Er zijn toilet- en douchetenten aanwezig om de woestijntocht comfortabel te houden.

Deze trektocht is geschikt voor zelfverzekerde gevorderde en meer ervaren ruiters. Zij moeten het paard in alle gangen onder controle kunnen houden, ook in rengalop. Een goed uithoudingsvermogen te paard is ook praktisch met tochten van zes uur in het zadel.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1
Transfer van het vliegveld naar het ruitercentrum. Tijd om op te frissen waarna een sightseeing toer volgt. Lunch in een restaurant en de middag is vrij om te ontspannen bij het zwembad of de omgeving te verkennen tot het diner begint.

Dag 2
Na het ontbijt trekt u erop uit voor een prachtige strandrit. Op het strand geniet u van een barbecue als lunch en de middag is gereserveerd voor ontspanning. U kunt bijvoorbeeld naar het zwembad voordat u zich aan het driegangendiner zet. Wie wil kan ter plaatse paardrijden in de middag regelen, er wordt gereden als de middagtemperatuur het toestaat.

Dag 3
Deze ochtend rijdt eerst per voertuig naar de vier eeuwen oude stad Al Hamra. De stad is beroemd om zijn schoonheid en de vele palmbomen. Hier bezoekt u uiteenlopende interessante bezienswaardigheden zoals het Bait al Safa, een ‘levend’ museum. U wordt naar de spectaculaire Grand Canyon van Oman gebracht. Hier treft u nieuwe paarden voor de vier uur durende rit door dit mooie landschap en langs de plaatselijke dorpjes. Onderweg wordt er gepicknickt en na de ontdekkingstocht keert u terug naar het resort. Als de tijd het toelaat, kunt u in de middag ook een rit door de zandduinen maken. Voor het diner staat een speciale schotel van Oman op de kaart. Deze wordt apart van de andere gasten en speciaal voor u geserveerd.

Dag 4
Na het ontbijt volgt een transfer naar de Wahiba-woestijn waar u na ongeveer 2,5 uur aankomt. Lunch in picknickvorm in de duinen. De paarden worden ook naar dit punt vervoerd en u stijgt op voor uw eerste woestijnrit. U overnacht in een tentenkamp in bedoeïenenstijl.

Dag 5
Vandaag ontdekt u een kampontbijt voordat u aandrijft voor een enerverende dag woestijnrijden. Picknick in de duinen waarna de tocht van ongeveer drie uur terug naar het tentenkamp wordt ingezet. Overnachting in het kamp waar voor de avond een mooi kampvuur wordt gemaakt.

Dag 6
Een prachtige dagtocht door de woestijn staat op het programma. Tegen deze tijd kent u uw paard al heel goed en kunt het beste uit zowel het paardrijden als het landschap halen. Diner en overnachting in het tentenkamp.

Dag 7
Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar het ruitercentrum. Picknick. De middag is vrij om te ontspannen bij het zwembad. De toer wordt in stijl afgesloten met een magnifieke strandrit bij zonsondergang. Deze rit duurt naar schatting twee uur. In de avonduren kunt u met de andere ruiters genieten van het laatste diner voor uw vertrek naar huis.

Dag 8
Vertrek naar het vliegveld na het ontbijt.

Vertrekdata Kamertype 7n *  
12/11/2019  - 19/11/2019
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
€  2.465
€  2.465
€  2.690
26/11/2019  - 03/12/2019
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
€  2.465
€  2.465
€  2.690
16/12/2019  - 23/12/2019
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Double)
€  2.690
€  2.465
€  2.465
30/12/2019  - 06/01/2020
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
€  2.465
€  2.465
€  2.690

(*) Alle prijzen per persoon

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg.
 • Aantal deelnemers:
  Minimum 4, maximum 9 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in een tweepersoons- kamer/tent
 • Volpension vanaf eerste dag de lunch t/m laatste dag het ontbijt (water tijdens het paardrijden, frisdrank bij de maaltijden).
 • 6 dagen paardrijden, ongeveer 3 tot 6 uur per dag
 • Entrees zoals beschreven in het programma
 • Verzameltransfer van Muscat International Airport TBA naar de locatie
 • Engelstalige begeleiding.

Exclusief

 • Heen- en terugreis Oman
 • Verzameltransfer naar Muscat International Airport TBA OMR 15 p.p (ong. € 35)
 • Alle overige tussendoortjes
 • Alcoholisch drankjes
 • Visum (ter plaatse op de luchthaven)
 • Fooien
 • Kameel rijden
 • Overige persoonlijke uitgaven.