familievakantie-paardrijvakantie-ierland-2.jpg

Vanuit de Wicklow Mountains zetten we onze reis voort naar het westen van Ierland. Onze bestemming van vandaag is een zeer sfeervol, meer dan 300 jaar oud, Iers landhuis midden in de glooiende groene heuvels van Galway. De gastvrouw staat ons op te wachten en geeft ons een warm welkom. We zijn er niet alleen. Er zijn net wat ruiters terug van hun cultureel uitstapje dat behoort bij een van de paardrijarrangementen.

We krijgen een rondleiding door het mooie landhuis, en ook krijgen we de paarden en ezels te zien…. Ze zien er allemaal gezond en goed verzorgd uit. Er zit dan ook een heel team van mensen achter die dit met hart en ziel verwezenlijken. Mijn dochters krijgen even de kans om lekker te knuffelen met de ezels.

Familievakantie, paardrijvakantie in ierland

De volgende dag verkennen we de omgeving. Wat is Ierland toch een mooi groen land! We maken hier een wandeling en komen op een bijzonder plekje met een majestueus uitzicht…. Wat een bijzondere plek om op de rug van een paard te mogen verkennen.

Deze locatie biedt verschillende mogelijkheden waarbij je bijvoorbeeld in de ochtend een tocht met het paard maakt langs kastelen en ruïnes. In de middag staat er dan een cultureel uitje op het programma. Ook voor beginnende ruiters is dit een geschikte plek. Ze hebben een fijne buitenbak waar ze paardrijlessen kunnen geven. Daarnaast is het ook mogelijk om een trektocht te maken waarbij je iedere nacht op een ander plekje slaapt. Je rijdt dan met je paard van het Burren National Park naar de Atlantische kust. Voor elk wat wils dus…

Wil je meer lezen over hun aanbod dat kan! 

Lees hier meer over: Paardrijden voor beginners en gevorderden, de Clare Burren trektocht of de ontdekkingstocht langs kastelen en ruïnes.