Op stap met de Tinker in Polen


Vanaf het landgoed Jaskólka kan je kennismaken met deze prachtige paarden en kiezen voor een kortere of langere trektocht in de omgeving. Ook de beginnende ruiter is hier welkom voor een stage leren paardrijden...

De zeer bonte Tinkers zijn middelgrote krachtige allroundpaarden. De schofthoogte is tussen de 135 en 170 cm. Het fundament is zeer stabiel met duidelijk ontwikkelde gewrichten en de staart is laag ingeplant. Hun vacht heeft een wat langere structuur dan we bij warmbloedpaarden gewend zijn.
Ze hebben veel beharing aan de benen. De kleur is bij de meesten zwart-bont, maar ook bruin komt voor en enkele hebben zelfs drie kleuren. Bijna de helft heeft ogen met een afwijkende kleur, maanogen zijn geen uitzondering.

De herkomst van deze paarden is niet met zekerheid bekend. Maar ze hebben vele jaren de zigeuners geholpen om rond te trekken op de Britse Eilanden en hun karakter is zeker beïnvloed door dit werk. Een “kushti grai“, de Zigeuneruitdrukking voor een goed paard, moet hard kunnen werken gedurende vele uren per dag, geduldig zijn en het meest van al betrouwbaar. Ze stralen kalmte en harmonie uit, ongeacht wat hun leeftijd of trainingsniveau is. De dieren hebben een goed uithoudingsvermogen in stap en draf. Hun temperament is rustig maar toch levendig. Springen gaat hun gemakkelijk af. Ook dressuur en western rijden is mogelijk. De Tinker is een prima recreatiepaard voor het aangespannen rijden en onder het zadel.

Vanaf het landgoed Jaskólka kan je kennismaken met deze prachtige paarden en kiezen voor een kortere of langere trektocht in de omgeving. Ook de beginnende ruiter is hier welkom voor een stage leren paardrijden... Het landgoed heeft een unieke ligging in het natuurreservaat "Krajobrazowy Doliny Bobru". 

Inclusief

  • Het gekozen arrangement met overnachtingen in Poolse pensions op basis van een 2-persoonskamer (of meerpersoonskamer)
  • Verblijf op basis van vol pension van dag 1 t/m de dag van vertrek
  • Paardrijden volgens het programma
  • Een volgwagen brengt je persoonlijke bagage naar de dagelijkse overnachtingsplaats
  • Begeleiding tijdens de trektocht van een Engelstalige gids

Exclusief

  • Reisverzekering
  • Heen- en terugreis (bereikbaar per wagen of per vliegtuig, naar Wroclaw + transfer +/- € 60 enkele reis)
  • Drankjes
  • Fooien en persoonlijke uitgaven