Paardrijden in Poolse valleien


Beleef nu een memorabele paardrijvakantie in dit verlaten gebied gelegen aan de grens met Oekraïne en Slowakije, en trek te paard diep de bergen van Bieszczady in.

vanaf € 1.262

Trek te paard diep de bergen van Bieszczady in en ervaar hoe het is even helemaal weg te zijn van de beschaafde wereld. Onderweg kruisen hazen, vossen of zelfs herten misschien je pad. Op volbloedkruisingen of Arabische kruisingen met Poolse paarden – de Malopolski - beleef je een memorabele paardrijvakantie in dit verlaten gebied gelegen aan de grens met Oekraïne en Slowakije.
Te paard door prachtig zuidoostelijk Pools gebied

Deze circulaire trektocht voert je naar het zuidoosten van Polen, naar de regio Bieszczady met haar mooie bergen. Vanaf hier kan je ook de Slowaakse grens zien. 
De gids en eigenaar rijdt al 15 jaar door deze verlaten, maar o zo mooie streek. Voor de groepen die hij meeneemt op  reis heeft hij moedige, tredzekere paarden geselecteerd die jou door de teruggetrokken en  prachtige omgeving dragen. De paarden zijn door de gids zelf speciaal getraind om de trektochten te maken. Ze worden gereden met Engelse zadels en eenvoudige hoofdstellen. De paarden hebben stokmaten van 160 tot 168 cm.

Landschap
Tijdens deze trektocht rijd je door gevarieerd, vrijwel verlaten landschap. De bevolking heeft zwaar geleden tijdens de Tweede Wereldoorlog en de na-oorlogse migratie. Zo kan het voorkomen dat je op een dag paardrijden geen ander mens tegenkomt dan de ruiters uit je groep. De kans dat je op zulke dagen wilde dieren ziet, is ook aanwezig. Deze bergen zijn de habitat voor beren, wolven, otters, lynxen en zelfs de Europese bizon. Daarnaast komen hier 150 vogelsoorten voor. De route voert ook door verlaten dorpen, langs de overblijfselen van orthodoxe kerken en oude kerkhoven. 
Deze avontuurlijke trektocht te paard voert je soms over steil terrein. Je doorkruist rivieren en je brengt veel uren door in het zadel. Je rijdt niet altijd in een hoog tempo vanwege de afstanden die je aflegt, maar de gids houdt ervan te galopperen en om in rengalop te gaan als het terrein er geschikt voor is.

Ruiters
Ruiters zitten dagelijks vier tot zes uur in het zadel. Er worden ervaren ruiters verwacht die kunnen lichtrijden in de draf en gemakkelijk in verlichte zit kunnen (ren-)galopperen.
De gids spreekt enkele woorden Engels, maar hij neemt een ervaren assistent-gids en vertaler mee zodat je alle instructies goed begrijpt en dat je ook het verhaal meekrijgt over dit bijzondere gebied. 

Overnacht
Je overnacht gezamenlijk in kamers, die doen denken aan kleine slaapzaaltjes in boerderijen, boshutten en plaatselijke hostels. Waar wordt overnacht wordt besloten op basis van waar de paarden kunnen overnachten. De onderkomens zijn eenvoudig en je deelt de slaapkamer en het sanitair.
Ontbijt en diner gebruik je op de plaatsen van overnachting en de lunch wordt meestal in de buitenlucht geserveerd. Een supportwagen brengt soep, brood en worst die boven een vuurtje wordt bereid. Op sommige dagen rijd in gebieden waar geen auto kan komen. Dan neem je je lunch mee in de zadeltassen. De diners beginnen vaak met soep gevolgd door een hoofdmaaltijd met aardappelen, vlees en salade. Er is niet altijd een toetje, maar in het algemeen kan je wel een stuk appeltaart of een huisgemaakte donut kiezen.

Voorbeeldprogramma:

Dag1: 
Verzameltransfer van het vliegveld in Krakau naar het hotel in het centrum van Krakau. Voor je aan het diner gaat kan je de stad verkennen.

Dag 2: 
Een vroeg vertrek naar de grens met Oekraïne en Slowakije waar je na het ontbijt de paarden gaat en vertrekt. Je rijdt door weidse landschappen en door verlaten dorpen. De bevolking ontvluchtte het gebied na de oorlog, toen Oekraïners de zuidoostelijke provincie van Polen herontdekten als hun  gebied in het westen. Je krijgt ook de kans een kerk uit de 16e eeuw te bezichtigen. Overnachting in Wola Piotrowa waar je bij lokale inwoners wordt ondergebracht.

Dag 3:  
Als we in het zadel zitten, wacht een mooie dag van paardrijden door uitgestrekte weiden en bossen voor ons. We gaan hier uitgebreid galopperen. Onderweg passeren we oude kerkhoven met tombes die verborgen worden gehouden door planten. We stoppen bij het dorp Turzansk om de 19e- eeuwse gothische kerk, opgetrokken uit hout, te bewonderen. Het gebouw heeft de Unesco status. Hierna rijden wij door naar onze bestemming Roztoki Dolne.

Dag 4: 
We rijden door de velden en bossen en voelen de sfeer van de verlaten dorpen. In het dorp Zernica zien wij de houten orthodoxe  kerk. Overnachting in Rybne.

Dag 5: 
Onze paarden brengen ons door open velden en volgen de bergkam waar wij genieten van de prachtige panorama’s op Polens grootste aangelegde meer Solina dat water verkrijgt uit de rivieren San en Solinka. We rijden door het dorp Bukowiec en bekijken de orthodoxe kerk in Gorzanka. Bij goed weer kunnen we de berg Korbania beklimmen voor het magnifieke zicht op de regio. We overnachten in Terka.

Dag 6: 
We zetten onze reis te paard voort langs het meer Solina, we steken de rivier San verschillende malen over voor wij Postolow bereiken. In deze plaats overnachten wij.

Dag 7: 
Op deze laatste dag van onze trektocht maken wij de cirkel rond en rijden wij terug naar de boerderij waar wij zijn begonnen. Er liggen uiteenlopende paden in de mooie bossen op de berg Slonne, dus de route kan variëren. Een van de opties biedt de kans de ruïnes van het kasteel Sobien te zien. Daarna steken we de San over en komen aan in het grootste etnografische park van Polen. Het gaat om een openluchtmuseum van verschillende etnische groeperingen die in de Pools-Oekraïnse grensstreek leven. Je ziet hun boerderijen, kerken en molens. Een andere route brengt je naar de ruïnes van het karmelieten klooster. In alle gevallen kom je uiteindelijk aan bij de basis waar je aan het laatste gezamenlijke diner zit en waar je overnacht.

Dag 8: 
Na het ontbijt volgt de verzameltransfer naar Krakau voor je terugvlucht naar huis.    

Vertrekdata Kamertype 7n *  
13/05/2023  - 20/05/2023
Diverse accommodaties
€  1.262
22/07/2023  - 29/07/2023
Diverse accommodaties
€  1.262
19/08/2023  - 26/08/2023
Diverse accommodaties
€  1.262
09/09/2023  - 16/09/2023
Diverse accommodaties
€  1.262
07/10/2023  - 14/10/2023
Diverse accommodaties
€  1.262
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamers niet mogelijk.

Kamertype

7n *


13/05/2023  -  20/05/2023

Diverse accommodaties

1.262

22/07/2023  -  29/07/2023

Diverse accommodaties

1.262

19/08/2023  -  26/08/2023

Diverse accommodaties

1.262

09/09/2023  -  16/09/2023

Diverse accommodaties

1.262

07/10/2023  -  14/10/2023

Diverse accommodaties

1.262


(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamers niet mogelijk.

Data 2023

13-05 t/m 20-05

22-07 t/m 29-07

19-08 t/m 26-08

09-09 t/m 16-09

07-10 t/m 14-10

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 100 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2 ruiters en max. 13 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen en 7 nachten, in slaapzaal, boerderijen, boshutten en hostels met voornamelijk gezamelijk sanitair
 • Op basis van volpension vanaf dag van aankomst diner t/m dag van vertrek het ontbijt, excl. drankjes
 • 6 dagen paardrijden, ongeveer 4 a 6 uur per dag
 • Begeleiding van een ervaren Gids (Pools- en Engels sprekend)
 • Verzameltransfer van en naar de luchthaven Krakau. Aankomst dag uiterlijk tot 18.00 uur, dag van vertrek vlucht mogelijk vanaf 13.00 uur

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering