De klassieker van de Azoren: Zesdaagse eilandtrektocht Faial

vanaf € 1.399 BOEK NU


Paardrijden Azoren
Paardrijden Azoren
Paardrijden Azoren
Paardrijden Azoren
Paardrijden Azoren
Paardrijden Azoren
Paardrijden Azoren
Paardrijden Azoren
Paardrijden Azoren
Paardrijden Azoren

Vulkanische krachten creƫerden inspirerende eilanden in het midden van de Atlantische Oceaan: de Azoren. Magnifieke landschappen wachten om te paard te worden ontdekt.

vanaf € 1.399

Vulkanische krachten creëerden inspirerende eilanden in het midden van de Atlantische Oceaan: de Azoren. Magnifieke landschappen wachten om te paard te worden ontdekt. De unieke natuur van de archipel betovert iedere eilandbezoeker nog sterker als zij op de rug van een paard het natuurschoon verkennen.

Paardrijden door dit landschap geeft een extra dimensie aan de betoverende omgeving. Daarbij ontdekt u de ontspannen leefstijl van de eilandbevolking. Er wordt gereden op Lusitano’s en op Portugese kruisingen. De organisatie maakt gebruik van trekkingzadels van Prestige.

In draf langs de hortensia-heggen en stappen door bizarre vulkanische landschappen zorgen voor een buitenaardse ervaring.

De klassieker onder de trektochten te paard op de Azoren is de zesdaagse tocht waarbij dagelijks zo’n vier tot vijf uur in het zadel wordt doorgebracht. De tocht voert door dromerige bossen en pittoreske dorpjes die vlak tegen de oceaan aan liggen. Bij elke smalle haven nodigen natuurlijke baden van lavasteen je voor een verfrissend bad.

Tijdens deze tocht verblijven de paarden in verschillende stallen langs de route, maar de ruiters keren elke avond terug naar de uitvalsbasis. Van de ruiters wordt verwacht dat zij helpen bij het voeren, verzorgen en optuigen van de paarden. Ook het schoonmaken van het tuig wordt aan de ruiters overgelaten.

Accommodatie

Het arrangement omvat zeven nachten in tweepersoonskamers. Deze zijn voorzien van een eigen badkamer. De accommodatie beschikt verder een lounge met een gezellige open haard, tuin en gratis Wlan. Zeven maal ontbijt is inbegrepen evenals zes maal lunches. Soms worden deze in de zadeltas meegenomen, soms wordt ze ook geserveerd. Zeven diners inclusief een selectie van drankjes behoren ook tot het arrangement. 

Voorbeeldprogramma:

Dag 1
Aankomst en verzameltransfer naar de accommodatie waar de kennismaking met de paarden direct plaatsvindt. Gemeenschappelijk diner en overnachting.

Dag 2
De eerste tocht voert over het verlaten platteland. De Atlantische Oceaan schittert onder het zonlicht en wij genieten van een picknick in het bos. We galopperen langs mooie hydrangea-heggen en komen uit bij de oude vuurtoren. Dit punt biedt een indrukwekkend zicht op de vulkaan ‘Pico’. De dag wordt afgesloten met een diner in ons verblijf.

Dag 3
Vandaag vertrekken wij vanaf de plaats waar we gisteren zijn geëindigd. We rijden verder langs de oostkust. De gigantische bosjes van heide langs de route doen denken aan reusachtige broccoli-planten. Op het zwarte lava-strand is het tijd voor een pauze. De middagroute brengt ons naar een stoeterij voor Lusitano’s, de trots van Portugal. De boerderij ligt niet ver van Horta, de hoofdstad van het eiland. Wij hebben genoeg tijd om door de stad te wandelen. We bezoeken de kleurrijke haven en pauzeren even bij de beroemdste bar tussen Europa en Amerika waar heerlijke gin tonics worden gemaakt. Het diner bestaat uit een authentieke eilandschotel die we in ons onderkomen krijgen geserveerd.

Dag 4
We sporen de paarden vandaag aan en rijden over de route die ons door de mooie groene vallei van flamingo’s voert. Lange rechte paden zijn perfect voor lange galoppades. We genieten van een picknick-lunch op het platteland en in de middag komen we aan in het jungle-achtige westen van het eiland. Hier liggen vele boom- wijngaarden, omringd door oude, zwarte stenen muren. Na de rit door de jungle bereiken we de overnachtingsplaats van de paarden. Terug in ons onderkomen dient de chef een overheerlijk diner op.

Dag 5
De route leidt ons naar een indrukwekkend en bizar, verlaten vulkanische landschap. Deze omgeving heeft al een aantal malen gefungeerd als filmset voor science-fictionfilms. We rijden langs ruïnes van oude huizen die begraven liggen onder de as van de laatste vulkanische uitbarsting van 1957. We stappen over deze vulkanische as en genieten van een pauze bij een kleine grot. In een heerlijke galop rond de groene vulkaan arriveren we bij de paddock voor de paarden. Na deze wonderlijke rit keren wij terug naar ons verblijf.

Dag 6
Vandaag rijden we naar het zwarte strand naar het puntje van Faja. Na een heerlijke galoppade in het eucalyptusbos volgen we het steile pad naar Faja. Deze uniek mooie plaats is de thuisgrond van wijngaarden, tuinen en wildromantische plaatsen. De tocht van deze dag is iets korter dan de voorgaande ritten. Dat geeft ons ’s middags de tijd om een duik te nemen in de Atlantische Oceaan en een wandeling langs de kust te maken.

Dag 7
De dag van de laatste etappen in onze trektocht breekt aan. We steken het eiland over vanuit het droge zuiden naar het groene noorden. Onderweg genieten we van het geweldige zicht o de terras-weilanden en de blauwe oceaan. Tegen lunchtijd komen we aan in Ribeira Funda, het hoogst gelegen dorp van het eiland. Bij het uitkijkpunt in het dorp gebruiken wij de lunch. Daarna komen we steeds dichter bij onze eindbestemming. We komen langs de oude walvisspotplaats en rijden met onze paarden naar ons verblijf. Deze avond genieten we van het afscheidsbanket.

Dag 8
Na het ontbijt is het mogelijk de verzameltransfer naar het vliegveld te accepteren, of een individuele verlenging aan het verblijf te koppelen. 

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 7n *  
01/01/2019  - 31/03/2019
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
€  1.399
€  1.399
€  1.399
€  1.627
01/04/2019  - 31/05/2019
2 pers kamer (Twin)
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.449
€  1.449
€  1.694
€  1.449
01/06/2019  - 30/09/2019
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Double)
€  1.499
€  1.499
€  1.814
€  1.499
01/10/2019  - 31/10/2019
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
€  1.449
€  1.449
€  1.694
€  1.449
Boek nu
01/11/2019  - 31/12/2019
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
€  1.399
€  1.399
€  1.399
€  1.627
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Data niet meer mogelijk te boeken:

08-07 t/m 22-07
31-07 t/m 27-08
Overige data nog vele mogelijkheden

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 95 kg
 • Leeftijd:
  Vanaf 16 jaar, anders onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 1 ruiter en max. 9 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten op een tweepersoonskamer met douche en toilet
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m 8e dag het ontbijt, inclusief tafelwijn en frisdrank bij (picknick)lunch
 • Alle transfers volgens dagprogramma
 • Engels- en Duitstalige gids
 • 6 dagen paardrijden, 4 tot 5 uur per dag (20-25 km)

Exclusief

 • Heen- en terugreis (vlucht naar Faial)
 • Drankjes bij diner
 • Excursies op de vrije dagen
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering