Terug naar de natuur: ontdekkingstocht van Faial

vanaf € 999 BOEK NU


Terug naar de natuur: ontdekkingstocht van Faial
Terug naar de natuur: ontdekkingstocht van Faial
Terug naar de natuur: ontdekkingstocht van Faial
Terug naar de natuur: ontdekkingstocht van Faial
Terug naar de natuur: ontdekkingstocht van Faial
Terug naar de natuur: ontdekkingstocht van Faial
Terug naar de natuur: ontdekkingstocht van Faial
Terug naar de natuur: ontdekkingstocht van Faial
Terug naar de natuur: ontdekkingstocht van Faial
Terug naar de natuur: ontdekkingstocht van Faial

Een paardrijtocht vol van contrasten en kamperen in tenten aan zee en in de jungle. Dat zit allemaal in de bijzondere ontdekkingstocht van Faial ‘Terug naar de Natuur’.

vanaf € 999

Een paardrijtocht vol van contrasten en kamperen in tenten aan zee en in de jungle. Dat zit allemaal in de bijzondere ontdekkingstocht van Faial ‘Terug naar de Natuur’. Op rustige Lusitano’s, het fameuze Portugese paard, leer je in een week alle moois van de Azoren kennen. Vulkanische landschappen, ondoordringbare jungles vormen deel uit van deze fascinerende zesdaagse trektocht. 
Er wordt met Engels tuig en speciale zadels voor trektochten gereden. Tijdens deze tocht ga je niet alleen op in de natuur doordat je het eiland te paard verkent, maar ook door de overnachtingen in tenten. Deze combinatie laat je compleet opgaan in de wonderschone natuur van het eiland Faial van de Azoren.

Gedurende deze trektocht ontdek je een schijnbaar vergeten wereld waarin maar weinig toeristen komen. Maar degene die er is geweest, zal zeggen dat het Blauwe Eiland Faial het mooiste eiland van de archipel is met zijn altijd groene weilanden en bossen. Er zijn vulkanen en adembenemende vergezichten. Ga mee op avontuur en leef het eilandleven terwijl je paardrijdt op een subtropisch eiland.

Van de ruiters wordt verwacht dat ze meehelpen de paarden te verzorgen, voeren en optuigen. Ook neemt iedere deelnemer zijn eigen slaapzak mee. Aanbevolen wordt waterdichte schoenen mee te nemen, wind-en waterdichte jacks en broeken, cap. 

Elke dag worden er ritten van vier tot vijf uur gemaakt.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1 
Aankomst en verzameltransfer naar de uitvalsbasis waar het eerste contact met de paarden wordt gemaakt. Welkomstdiner en overnachting in de buurt van de tenten.

Dag 2 
De natuur is wild, maar de Lusitano’s waar wij op rijden zijn rustig. Langs de oostkust leidt de route ons over eenzame weiden en velden. Varens en heide groeien langs de kant van de weg. Tegen lunchtijd komen we aan bij een klein botanisch park. Na de lunch zetten we onze rit voort en rijden we naar het zwarte lavastrand. Palmbomen flankeren de strandweg. Ons comfortabele kampeerterrein is hier gelegen. Wij hebben nog genoeg tijd over om de nabijgelegen havenplaats Horta te bezoeken. We bezoeken de kleurrijke haven en ’s avonds dineren we in een gezellig restaurant. ’s Avonds slapen we in onze tenten.

Dag 3 
De tweede ontspannen dag van paardrijden voert ons verder langs de oostkust. We komen langs gigantische bosjes van heide en we pauzeren op het zwarte lavastrand Praia Almoxarife. De middagrit brengt ons naar een stoeterij van Lusitano-paarden. ’s Middags hebben we voldoende tijd om door de hoofdstad Horta te wandelen. We pauzeren even bij het bekendste café tussen Europa en Amerika. We dineren in het onderkomen van de paardrij-organisatie.

Dag 4 
Onze paarden brengen ons naar de groene vallei van de flamingo’s. De lucht in deze vallei is doordrongen van het parfum van munt en tijm. Lange bospaden nodigen ons uit voor een frisse galop. Op 600 meter hoogte is het tijd voor de picknick. Paard en ruiter kunnen hier even uitrusten. Langzaam aan verlaten we de bergen en naderen we het kleine dorpje Areeiro. Na een verfrissende stop bij het dorpscafé rijden we door een bijna ondoordringbare jungle. Laat in de middag komen we aan in Capelo waar ons kampeerterrein ligt. Wij kunnen aan het einde van de middag een ontspannen duik in de oceaan nemen. 

Dag 5 
De route van vandaag voert ons naar het indrukwekkende, bizarre, vulkanische woestijnlandschap van Capelinhos. Een verlaten gebied waar nog ruïnes liggen van onder as bedolven huizen. De vulkaanuitbarsting van 1957 heeft de huizen begraven onder een vulkanische aslaag. We hebben de optie de vuurtoren en daaronder  het ondergrondse Vulkaan Museum te bezoeken terwijl onze paarden buiten geduldig op ons wachten. Daarna rijden we over de nieuwe vulkaan en genieten we van een pauze in een vulkanische grot. In de late namiddag bereiken we ons jungle-kamp waar onze paarden zullen overnachten. Wij verblijven in onze tenten aan de kust die wordt gekenmerkt door hoge kliffen.

Dag 6 
Wij verlaten ons woest-romantische terrein. Smalle paden leiden ons door bos naar het kleine dorp Norte Pequeno. Langs deze kust die wordt gekenmerkt door kliffen, vinden we kleine wijngaarden. Door een vrijwel ondoordringbare jungle volgen wij een smal paadje dat naar beneden loopt en in een sprookjesachtige baai met hoge golven uitkomt. Surfers zoeken hier altijd naar de beste golf. Wij zetten ons kamp op en blijven dichtbij onze paarden. ’s Avonds genieten we van een gezellige barbecue op het strand.

Dag 7
In de morgen volgen we een steil pad dat ons de baai uitleidt. Langs verkoelende bossen en door groene weiden rijden we van het zuiden van het eiland naar het noordelijke deel. We rijden over smalle jungle-paden en rijden over paden die ons een fascinerend uitzicht op het eiland bieden. Bij een fantastisch uitkijkpunt picknicken wij onder het geluid van de wind en de zeemeeuwen. Langzaam maar zeker bereiken we onze eindbestemming. Via het kliffenpad completeren we de gevarieerde ronde over het eiland. We brengen de nacht door in onze tenten.

Dag 8 
Verzameltransfer naar het vliegveld als er is ontbeten, of verleng je verblijf!

Vertrekdata Kamertype 7n *  
07/07/2019  - 14/07/2019
Tent op indeling
2 pers tent
1 pers tent
€  999
€  999
€  1.149
04/08/2019  - 11/08/2019
1 pers tent
2 pers tent
Tent op indeling
€  1.149
€  999
€  999
18/08/2019  - 25/08/2019
1 pers tent
2 pers tent
Tent op indeling
€  1.149
€  999
€  999

(*) Alle prijzen per persoon

Data niet meer mogelijk te boeken:

08-07 t/m 22-07
31-07 t/m 27-08
Overige data nog vele mogelijkheden

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 95 kg
 • Leeftijd:
  Vanaf 16 jaar, anders onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 ruiters en max. 9 ruiters (3 weken voor vertrek)

Indien er minder dan 4 ruiters zijn en toch willen deelnemen aan deze trektocht is dat mogelijk tegen een toeslag van € 200 p.p, op aanvraag.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op een tweepersoonstent met sanitair, soms alleen koud water aanwezig
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m 8e dag het ontbijt, inclusief tafelwijn en frisdrank bij (picknick)lunch
 • 6 dagen paardrijden, 4 tot 5 uur per dag (20-25 km)
 • Transport bagage
 • Alle transfers op Faial
 • Engels- en Duitstalige gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis (vlucht naar Faial)
 • Extra activiteiten
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige drankjes en tussendoortjes
 • Reisverzekering