De kust van de Lusitano

vanaf € 450 BOEK NU


Kust van de Lusitano
Kust van de Lusitano
Kust van de Lusitano
Kust van de Lusitano
Kust van de Lusitano
Kust van de Lusitano
Kust van de Lusitano
Kust van de Lusitano

De provincie Alentejo in het zuidwesten van Portugal is gezegend met een lange kuststrook langs de Atlantische Oceaan. Het is het thuisland van het Portugese paard, de Lusitano.

vanaf € 450

Paardrijden langs de stranden van de Alentejo

De provincie Alentejo in het zuidwesten van Portugal is gezegend met een lange kuststrook langs de Atlantische Oceaan. Het is het thuisland van het Portugese paard, de Lusitano. In een groot beschermd natuurgebied, op 400 meter van het strand, ligt het ruitercentrum van de Portugese familie. 14 Lusitano’s en kruisingen, hier gefokt en getraind, staan ter beschikking van de gasten.

Vanuit het centrum kunt u een standplaats/stertocht maken van 3 of 5 dagen paardrijden. Bij de weektocht start en eindigt u elke dag op een ander punt maar komt elke avond weer terug op het centrum voor diner en overnachting.

Gemiddeld rijden we 5 à 6 uur per dag, bij de standplaatsarrangemeten 2 tot 3 uur per dag. Eerst verkennen we de kust, het strand en de duinen zowel in noordelijke als in zuidelijke richting. De kust is hier vrij van massatoerisme, de stranden zijn zo goed als verlaten.

Ook op de tochten landinwaarts valt er veel te genieten: klimmen naar oude ijzermijnen, bezoek aan een Moors fort en aan het oude stadje Odemira. Het landschap is afwisselend, bebost met eucalyptusbomen en kurkeiken en bezaaid met kleine witte dorpjes. De semi-trektocht is alleen geschikt voor gevorderde ruiters.
Niet-ruiters vermaken zich met zwemmen, fietsen, golfen of leren paardrijden op een Lusitano.

U wordt ondergebracht in een net appartement, in de traditionele Alentejo stijl ingericht en voorzien van privé sanitair, open haard, t.v en koelkast. Voor de avondmaaltijd gaat u naar het familierestaurant aan zee, bovenop de rotsen. Vanaf het terras hebt u een prachtig uitzicht op de schitterende kust, terwijl u geniet van heerlijke streekgerechten.

Inclusief

  • 7/5/3 daags arrangement, 6/4/2 nachten op Indeling in tweepersoonskamer in appartement met douche, toilet, tv. koelkast, open haard
  • Op basis van volpension (inclusief koffie, thee, water, frisdrank) vanaf aankomstdag het diner t/m vertrekdag het ontbijt
  • 5/3 dagen paardrijden, volgens het gekozen programma
  • Engelstalige, Frans- en Spaanstalige begeleiding

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Verzameltransfer luchthaven Lissabon € 98,- p.p.retour. Tijden verzameltransfer zie het dagprogramma, is afhankelijk van het gekozen programma
  • Alcoholische drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering