Paardrijvakantie aan de westkust van Portugal


Westkust van Portugal
Westkust van Portugal
Westkust van Portugal
Westkust van Portugal
Westkust van Portugal
Westkust van Portugal
Westkust van Portugal
Westkust van Portugal

De toeristische regio Algarve in Portugal heeft meer te bieden dan enkel strandvakanties. In het achterland zijn er eindeloze zandwegen die uitnodigen om van op de rug van een paard verkend te worden.

Paardrijvakantie aan de westkust van Portugal

De toeristische regio Algarve in Portugal heeft meer te bieden dan enkel strandvakanties. In het achterland zijn er eindeloze zandwegen die uitnodigen om van op de rug van een paard verkend te worden. De uitzichten zijn vaak adembenemend.

Bij onze partner in Algarve ontdek je de rustige, natuurlijke kant van deze gekende regio. Er wordt gereden met lusitano’s, en lusitano-kruisingen, tussen 1m45 en 1m65 groot. De paarden zijn rustig en voorwaarts en makkelijk in de omgang. Er wordt gebruik gemaakt van Engelse hoofdstellen en zadels.

De gidsen en instructeurs spreken allemaal Engels en nog minstens één bijkomende taal. Zij hebben ervaring met ruitervakanties en zullen je met vriendelijk en met kennis van zaken begeleiden.
De overnachtingen zijn in comfortabele B and B’s in tweepersoonskamers. Het ruitercentrum heeft een zwembad ( 10x 5m).

Voorbeeld dagprogramma 4-daagse tocht:

Dag 1
Aankomstdag, transfer vanaf de luchthaven, diner.

Dag 2
Kennismaking met de paarden en vertrek rond 10u30. We zijn meteen in het heuvelland achter Bensafrim. We steken de grote weg open en trekken nu echt de heuvels in. Lunch onderweg. Daarna steken we 16 rivieren over, tot we bij onze eerste overnachtingsplaats zijn. Hier blijven we twee nachten. Ook de paarden overnachten hier. De volgwagen brengt bagage en materiaal. Avondeten in Sitio do Rio, een bekend restaurant. Voor het avondeten rijden we (auto) langs de kust.

Dag 3
Na het ontbijt zadelen we op en vertrekken we voor een dagtocht in zuidelijke richting. We rijden door het pittoreske dorpje Pedralva en langs de kust naar Vila do Bispo. Lunch in een cafeetje ter plaatse. We keren terug langs een vergelijkbare weg.

Dag 4
Vandaag is een kortere dag, dus we vertrekken wat later. We rijden naar het strand van
Carrapateira. Na onze strandrit rijden we in de richting van Aljezur. Picknick in de bossen onderweg. Hier is het landschap heel anders, met naaldbomen, zandwegen en minder heuvels. Nadat we de paarden in de paddock hebben achtergelaten, is er een transfer naar Aljezur. Overnachting in het oude stadscentrum, ideale plaats om te shoppen. Avondeten in restaurant Ponte a Pé, met plaatselijke gerechten. Er zijn veel cafeetjes om na het avondeten nog iets te gaan drinken.

Dag 5
Transfer naar de paarden. We rijden huiswaarts door een heuvelachtig landschap met de typische windmolens. Lunch onderweg, in het dorpje Pincho. De kok bereidt fantastische plaatselijke gerechten. Van hieruit kennen de paarden de weg naar het centrum op hun duimpje. Aan het einde van de rit zit deze heerlijke vakantie er helaas op. En is het tijd om afscheid te nemen van de paarden om vervolgens richting vliegveld te gaan.

Er zijn nog geen data & prijzen beschikbaar voor deze reis.

(*) Alle prijzen per persoon

Praktische info

 • Ervaring:
  Geschikt voor gevorderde ruiters
 • Gewicht:
  Max. 90 kg.
 • Aantal deelnemers:
  Minimum 3, maximaal 6 ( 3 weken voor vertrek).

Inclusief

 • 5 dagen, 4 nachten halfpension (bij deze lokatie ontbijt en lunch!) vanaf tweede dag ontbijt t/m laatste dag de lunch.
 • 4 dagen paardrijden , ongeveer 3 tot 5 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis, vlucht naar Faro
 • Verzameltransfer vanaf luchthaven ong. € 50,- retour
 • Diners (ong. € 15 / € 20,- per diner)
 • Drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven.