Paardrijvakantie Portugal: Buitenritten en paardrijlessen

vanaf € 313 BOEK NU


ptrec2.jpg
ptrec1.jpg
ptrec13.jpg
ptrec3.jpg
ptrec4.jpg
ptrec5.jpg
ptrec6.jpg
ptrec7.jpg
ptrec8.jpg
ptrec9.jpg
ptrec10.jpg
ptrec11.jpg
ptrec12.jpg

Op een uurtje rijden van Lissabon staan vriendelijke Lusitano’s en enkele kruisingen in het hippisch centrum te wachten om je een heerlijke tijd te bezorgen. Deze standplaatsvakantie is geschikt voor ruiters van alle niveaus.

vanaf € 313

Buitenritten en paardrijlessen op het Portugese platteland
Maak buitenritten te paard, leer je rijkunsten verbeteren en ga heerlijk ontspannen in Portugal. Dat  zijn de facetten die organisator/instructeur Antonio  zijn gasten van alle rijniveaus meegeeft op hun ruitervakantie. Op een uurtje rijden van Lissabon staan vriendelijke Lusitano’s en enkele kruisingen in het hippisch centrum te wachten om je een heerlijke tijd te bezorgen. Deze standplaatsvakantie is geschikt voor ruiters van alle niveaus.


Het hippisch centrum wordt gerund door Antonio. Het complex met een kleine indoorarena en twee buitenbakken, is gehuisvest in een zachtaardig, historisch dorpje dat tussen twee rivieren in ligt. Lissabon is een uurtje rijden vanaf het hippisch centrum en Porto ligt op twee uur rijden van het dorp af. De bakermat van de Lusitano, Golega, is op 20 minuten rijden van het hippisch centrum te vinden. 
In deze omgeving, gekenmerkt door een romantisch bergachtig landschap, kun je genieten van prachtige ritten te paard. Voornamelijk Lusitano’s en enkele kruisingen vormen de kudde. De ruiterpaden liggen langs eucalyptusbomen, naaldbomen, olijfbomen en uitgestrekte graanvelden. Onderweg heb je zicht op prachtige rivieren die zich door het land slingeren.


 

 

Tijdens de buitenritten rijd je telkens door andere landschappen. Antonio is een ervaren trainer op het gebied van dressuur, springen en eventing. Hij, of zijn collega die net zo ruim ervaren is, zorgen ervoor dat je altijd in het tempo rijdt dat bij je past. Zo voelt iedereen zich te allen tijde comfortabel in het zadel.


Familiehotelletje
Je logeert in een gezellig familiehotelletje met zwembad op steenworp afstand van het hippisch centrum. Het etablissement wordt gerund door een Duits echtpaar. De ruime kamers zijn voorzien van een klein keukentje met een ketel, koelkast en een kookplaatje. Families kunnen in een appartementje op het terrein logeren. De nachten in deze bergachtige omgeving koelen ook 's zomers behoorlijk af. Daarom tref je in de kamers geen airco aan. 
Het verblijf is op basis van half pension. Het ontbijt wordt geserveerd op het terras of in de sfeervolle zitkamer met open haard van het hotel. Tegen betaling van  15 euro is het mogelijk een lunch te bestellen. Voor het diner neemt de begeleider je mee naar de meest authentieke, Portugese restaurantjes in de omgeving. 


Te paard
Dagelijks breng je twee tot drie uur te paard door. In het ochtendzonnetje maak je buitenritten over het prachtige Portugese platteland. Het landschap wordt gekenmerkt door eucalyptusbomen, kurkeiken en geurige dennenbossen, omringd door majestueuze bergen. De groepen zijn niet groter dan zes ruiters, wie een eigen groep samenstelt kan met zeven personen paardrijden. In de middaguren kan je een spring- of dressuurles volgen. 
Het is mogelijk een weekend, een midweek of een volle week paardrijden in Portugal te boeken.    

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 2n * 3n * 4n * 5n * 6n * 7n * 8n *  
01/01/2020  - 31/12/2020
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
€  313
€  343
€  448
€  493
€  597
€  657
€  734
€  809
€  886
€  976
€  1.036
€  1.141
€  1.150
€  1.270
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2020

Het gehele jaar door mogelijk te boeken op aanvraag. Elke aankomstdag mogelijk.

Data nog mogelijk te boeken:

01-03 t/m 25-03
01-04 t/m 09-04
10-04 t/m 20-04
17-05 t/m 21-05
07-06 t/m 20-06
01-07 t/m 31-12

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar en onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Geen min.

Inclusief

 • Aantal nachten en dagen volgens reservering, in een tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Op basis van halfpension (ontbijt en diner) vanaf eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt (standaard drankjes inbegrepen bij het diner)
 • Paardrijden, per dag een buitenrit van 2 uur en 1 les van 1 uur (op de aankomstdag paardrijden alleen mogelijk als u aan komt voor 14.00 uur op de locatie en op vertrekdag alleen mogelijk als u vertrek vanaf de lokatie na 12.00 uur.)
 • Engelstalige begeleiding en instructie

Exclusief

 • Heen- en terugreis (vlucht naar Lissabon)
 • Verzameltransfer van en naar de luchthaven € 120 per auto retour (max. 4 personen)(er gaat een rechtstreekse trein vanaf Lissabon naar Entroncamento, transfer vanaf het lokale treinstation € 20 retour)
 • Overige drankjes
 • Lunches (ong. € 15 per lunch)
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/ annuleringsverzekering