Portugese tocht te paard: ‘Wolf & Wilde Paarden’


‘Wolf en Wilde Paarden’ is een standplaatsvakantie in het noordelijk gelegen Peneda-Geres Nationaal Park in Portugal. Dit is een gebied waar de natuurliefhebber zijn hart kan ophalen.

Gevorderde beginner

Gevorderde ruiter

vanaf € 1.225

Paardrijden in wonderschoon woest Noord-Portugal

‘Wolf en Wilde Paarden’ is een standplaatsvakantie in het noordelijk gelegen Peneda-Geres Nationaal Park in Portugal. Dit is een gebied waar de natuurliefhebber zijn hart kan ophalen. Op paarden die afstammen van het wilde Portugese Garrano-paard rijd je door een onstuimig mooie streek. Naast de paarden die zijn verwant met de wilde Garrano hebben, draven ook Lusitano’s mee in deze ontspannende tochten voor halfgevorderde en gevorderde ruiters.  

Deze standplaatsvakantie met tochten te paard door het wonderschone woeste noorden van Portugal is aantrekkelijk voor ruiters die van de natuur en rust houden. In acht dagen observeer je een prachtige streek in het gezelschap van je beste vriend, het paard.

De bijzondere flora en fauna en de hoge granieten berglandschappen zijn immens. Natuurlijke warme baden bevinden zich tussen de bergen, meertjes rond de rivier nodigen uit om te zwemmen. Dit is ook het terrein van een groot roofdier: de  Iberische wolf. Daarnaast wordt het gebied bevolkt door een ander magisch dier: Het Garrano-paard. In verschillende kuddes lopen zij hier vrij rond. 

De gidsen zijn twee journalisten die een documentaire over de wolven in het gebied hebben gemaakt. Zij kennen de omgeving als geen ander en delen hun enthousiasme erover graag met hun gasten.
Gasten verblijven in een gezellig onderkomen, gelegen op een rustige plek. 

Voorbeeldprogramma:

Het is ook mogelijk deze vakantie in te korten. Je rijdt dan tot en met dag vier en vertrekt op dag 5. Het voorbeeldprogramma ziet er tot en met dag vier hetzelfde uit.Dag 1:
Verzameltransfer naar het verblijf, installatie, kennismaking en diner.

Dag 2:
Voor iedere ruiter wordt het juiste paard geselecteerd en de eerste rit over de mooie paden van de Peneda berg kan beginnen. In een lokaal restaurantje wordt de lunch gebruikt. ’s Middags rijden we naar het bezoekerscentrum van het Nationaal Park. Hier komen we meer te weten over de biodiversiteit in dit gebied. Aan het einde van de middag maken we een zonsondergangsrit en volgen het spoor van een wilde kudde Garrano-paarden. 

Dag 3:
De tocht van deze dag voert naar de oostelijke grens van Portugal. De kuddes wilde Garrano paarden zwerven rond bij de megalithische monumenten. De grootste dodenstad van het Iberische schiereiland bevindt zich in deze mysterieuze contreien. Het is ons doel van vandaag. Lunch in de bergen. ’s Middags hebben we de mogelijkheid lang te galopperen.

Dag 4:
De ochtendrit gebruiken we om uitgebreid te galopperen in de bergen. Lunch in een plaatselijk restaurant. Daarna bezoeken we het oude deel van het historische dorp Melgaço. Karakteristiek is het kasteel dat wordt omgeven door oude kerken. Ook staat een bezoek aan het Alvarinho-centrum op het programma waar we de frisse, lokale witte wijn kunnen proeven. De wijn uit dit gebied is zeldzaam vol en internationaal geprezen. De Alvarinho is een van de belangrijkste wijnsoorten uit de Tart wijnstreek. 

Dag 5:
Vandaag verlaten wij het hoge deel van de berg en rijden naar de heuvels van Monteira richting de wintervallei. Het dramatische landschap met granieten rotsen bepalen het uitzicht van deze dag. We rijden door oude gehuchten die bol staan van de historie en tradities. Lunch in de bergen. Via een traditioneel veepad dat in oude tijden ook de verbinding met Spanje vormde, keren wij terug.      

Dag 6:
De dag begint met een bezoek aan het Middeleeuwse kasteel Castro Laboreiro. Ook doen we het pelgrimsoord Peneda en het heiligdom aan. Dit mooie, grote heiligdom in het midden van de bergen werd gebouwd in de 18e eeuw. Vanaf het heiligdom gaan we naar de Laboreiro rivier waar we lunchen. Er ligt een klein meertje waar we kunnen zwemmen. In de middag staat een mooie tocht te paard op het programma.

Dag 7:
De tocht te paard gaat vandaag naar de fabuleuze vallei van de wolven. Deze laatste tocht van de week brengt ons naar een van de mooiste valleien van de berg. In dit gebied kunnen we zeldzame dieren spotten. Ook kunnen we hier de mooiste wilde kuddes Garrano-paarden spotten. We lunchen in de bergen en zitten ’s avonds gezellig aan ons laatste gezamenlijke diner.

Dag 8:
Verzameltransfer naar het vliegveld.
   

 

Vertrekdata (za) Kamertype 4n * 7n *  
01/04/2023  - 25/11/2023
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Double)
€  1.225
€  1.325
€  1.225
€  1.225
€  1.760
€  1.935
€  1.760
€  1.760
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

4n *

7n *


01/04/2023  -  25/11/2023

2 pers kamer (Twin)

1.225

1.760

1 pers kamer (Single)

1.325

1.935

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.225

1.760

2 pers kamer (Double)

1.225

1.760


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2023

Mogelijk in de periode van 01-04 t/m 25-11, op aanvraag. Aankomstdag is op de zaterdag


Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg.
 • Leeftijd:
  Min. 14 jaar onder begeleiding.
 • Aantal deelnemers:
  Min. 1 ruiter en max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten of 5 dagen / 4 nachten op indeling in een tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Op basis van volpension vanaf de eerste dag het diner t/m de laatste dag het ontbijt
 • 6 dagen paardrijden bij 8-daags arrangement, 3 dagen paardrijden bij 5 daags arrangement, lessen en rustige buitenritten
 • Engelstalige begeleiding en instructie
 • Meditatieles op dinsdag en Yoga les op vrijdag
 • Verzameltransfer luchthaven Porto OPO, aankomen voor 15.00 uur, vertrekken na 12.00 uur

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Fooien
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige drankjes
 • Massage mogelijk te boeken ter plaatse
 • Reisverzekering