Semi-trektocht Alto-Alentejo: Paardrijden op de grens van Portugal en Spanje

vanaf € 1.050 BOEK NU


Semi-trektocht Alto-Alentejo te paard
Semi-trektocht Alto-Alentejo te paard
Semi-trektocht Alto-Alentejo te paard
Semi-trektocht Alto-Alentejo te paard
Semi-trektocht Alto-Alentejo te paard
Semi-trektocht Alto-Alentejo te paard
Semi-trektocht Alto-Alentejo te paard
Semi-trektocht Alto-Alentejo te paard
Semi-trektocht Alto-Alentejo te paard
Semi-trektocht Alto-Alentejo te paard

Paardrijden over paden in het Spaans-Portugese grensgebied Dehesa-Extremeña en de Alto Alentejo laat je de plattelandscultuur van deze bijzondere streek opsnuiven. Dit is een semi-trektocht van een week

vanaf € 1.050

Te paard door de streek van de Lusitano

Paardrijden over paden in het Spaans-Portugese grensgebied Dehesa-Extremeña en de Alto Alentejo laat je de plattelandscultuur van deze bijzondere streek opsnuiven. Op deze semi-trektocht van een week rijd je op goed getrainde, robuuste kruisingen die graag met je over de zandpaden galopperen en je rustig door de heuvels dragen. Je komt aan in Lissabon, krijgt een transfer naar Spanje vanwaar de tocht door het grensgebeid van Portugal  plaatsheeft.

Het grensgebied van Spanje en Portugal kent een fascinerende en ongerepte natuur. Weinig toeristen strijken hier neer. Dat maakt de omgeving het ideaal om vanuit het zadel te genieten van het paardrijden en de natuur.

Paarden

Op de finca van de Duitse gids staan ongeveer 20 paarden jaarrond in de kudde. De paarden zijn behalve goedgetraind vriendelijk van aard als ze goed worden behandeld. Ze zijn tredzeker, ook op de ruige stukken terrein waar de tochten soms doorheen gaan.

De paarden die de semi-trektocht maken zijn kruisingen van Arabieren, Quarter-horses en Engelse volbloeden. Ook zijn er kruisingen met Spaanse Arabieren en Spaanse Anglo-Arabieren die graag met je over de zandpaden galopperen en je rustig door de heuvels dragen.

Tuig

Er wordt met speciale Portugese zadels gereden die uitermate geschikt zijn voor de lange tochten. Ze bieden de ruiter in elk gevoel goede ondersteuning tijdens het rijden. Er wordt bitloos, met hackamores gereden en met het traditionele Vaquero-hoofdstel.

Rijstijl

De paarden worden in Portugese stijl gereden. Ter plaatse krijgen deelnemers uitleg over deze stijl waarbij de paarden met een hand en een los teugeltje worden gereden. Maar de paarden begrijpen de ruiters die hun handen in de ‘normale’ positie in twee handen houden, ook. Er wordt altijd in verlichte zit gegaloppeerd.

Route

De route voert door de grensstreek van Spanje en Portugal. Met gevarieerde landschappen zal elke dag weer anders zijn. Zo rijd je door groene, glooiende heuvels en bevind je je de andere dag in landschappen waar granietrotsen door reuzen lijken te zijn neergegooid. In het gebied van kurkeiken en olijfgaarden bezoeken we ook een stoeterij met uitsluitend  prachtige Lusitano’s. Een dag paardrijden door het betoverende natuurpark Serra de Sao Marmede hoort ook thuis in deze prachtige semi-trektocht.  

Accommodatie

Met de paarden maak je een trektocht door Spanje en Portugal. De paarden blijven elke keer staan op het einde van de dagetappe, de ruiters krijgen dagelijks een transfer naar hun accommodatie. Tijdens deze semi-trektocht te paard verblijf je de eerste vier nachten in een authentiek pension in een typisch dorp op het Spaanse platteland. De laatste drie overnachtingen hebben plaats in een hotel, een voormalig klooster, in Portugal. De paarden overnachten elke keer op uiteenlopende plaatsen op het einde van de dagetappes.

Inclusief

  • 8 dagen, 7 nachten op indeling in tweepersoonskamer met meestal eigen badkamer, in pension of hotel
  • Op basis van volpension vanaf 1e dag het diner t/m laatste dag het ontbijt (bij picknick water , frisdrank, tafelwijn, koffie/thee; bij diner water, tafelwijn, koffie/thee).
  • 6 dagen paardrijden 4 - 6 uur per dag
  • Engels en Duits sprekende begeleiding
  • Dagelijks vervoer heen en terug naar de paarden

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Verzameltransfer luchthaven Lissabon € 80 p.p.retour, ophalen rond 16.30 uur, vertrek na 12.00 uur (inchecken voor 11.00 uur)
  • Overige drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering