Nomaden tocht: Avontuur te paard in oostelijke Karpaten

vanaf € 795 BOEK NU


Nomaden tocht: Avontuur te paard in oostelijke Karpaten
Nomaden tocht: Avontuur te paard in oostelijke Karpaten
Nomaden tocht: Avontuur te paard in oostelijke Karpaten
Nomaden tocht: Avontuur te paard in oostelijke Karpaten
Nomaden tocht: Avontuur te paard in oostelijke Karpaten
Nomaden tocht: Avontuur te paard in oostelijke Karpaten
Nomaden tocht: Avontuur te paard in oostelijke Karpaten
Nomaden tocht: Avontuur te paard in oostelijke Karpaten
Nomaden tocht: Avontuur te paard in oostelijke Karpaten
Nomaden tocht: Avontuur te paard in oostelijke Karpaten

Voor de avontuurlijke ruiters met een grote liefde voor de natuur is de Nomaden trektocht te paard door de oostelijke Karpaten van Transsylvanië een absolute aanrader.

vanaf € 795

Voor de avontuurlijke ruiters met een grote liefde voor de natuur is de Nomaden trektocht te paard door de oostelijke Karpaten van Transsylvanië een absolute aanrader. Er worden spectaculaire beklimmingen van steile bergen gemaakt en lange galoppades over de lange bospaden in de dichte wouden. Dagelijks wordt er drie tot zes uur paardgereden op lokale paarden. Van de eerste tot en met de laatste dag wordt er gekampeerd. Dit gebied te paard ervaren is een ultieme belevenis. De tocht is geschikt voor gevorderde ruiters met een goede conditie, alle gangen beheersen in elke terrein, die zelfstandig hun paard kunnen zadelen. Af en toe moet er ook naast het paard worden gelopen.

De oostelijke Karpaten liggen in het oosten van Roemenië. Het oude middengebergte kent indrukwekkende, ongerepte natuur die we tijdens deze trektocht gaan verkennen. De heuvels en bergkammen worden bedekt door dichte wouden waar nog plaats is voor wilde dieren zoals wolven en beren. Door het gehele gebied stromen kleine beekjes en klaterende riviertjes. De overnachtingen hebben plaats in tenten.

De paarden waarop wordt gereden zijn tussen de 5 en 14 jaar oud en kennen stokmaten van 155 tot 172 centimeter. Ze zijn zeer vertrouwd met de omgeving en kunnen u daarom veilig de omgeving laten zien. Er wordt hoofdzakelijk met Engels tuig gereden: er zijn zeven Engelse zadels en twee Western zadels aanwezig.

Basiskamp

De eerste en de laatste twee nachten worden de dagtochten vanaf een basiskamp nabij de paardenboerderij gemaakt. De derde en de vierde nacht slaan we ons kamp op bij een hooggelegen trekkershut en overnachten we middenin de wilde natuur. Hier is overigens geen badkamer beschikbaar.

Vanaf 2020 is hier een wijziging in dan zijn de overnachtingen als volgt gepland:

De eerste twee en de laatste twee nachten worden de dagtochten vanaf een basiskamp nabij de paardenboerderij gemaakt. Je overnacht hier in een zomerhut met tweepersoonskamers met gezamelijke badkamer. Twee nachten slaan we ons kamp op bij een hooggelegen trekkershut en overnachten we middenin de wilde natuur. Hier is overigens geen badkamer beschikbaar.

Er wordt een warm ontbijt geserveerd met onder meer eieren, worstjes en paddenstoelen, de lunch wordt onderweg gebruikt in de vorm van een picknick. Voor het avondeten staan dagelijks traditionele Roemeense en Hongaarse gerechten op het menu. Tijdens het verblijf in de bergen koken we zelf boven een kampvuur.

De Nomaden trektocht door de magische oostelijke Karpaten biedt een memorabel avontuur.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1 
Verzamelransfer van het vliegveld naar het stadje Balan waar vandaan je in een terreinwagen naar de boerderij in de heuvels wordt gebracht. Dit is de basis voor de trektocht. Kennismaking met de paarden en bespreking van het weekprogramma met de gids tijdens het diner. Overnachting in een tent.(vanaf 2020 overnachting in zomerhut)

Dag 2 
Na het ontbijt en het leren kennen van je paard, volgt een rustig rit naar de bron van de rivier Olt. Tijdens deze rit worden de vaardigheden van de ruiters getest. Onderweg leren we over lokale legenden die te maken hebben met de rivier waar we langs rijden, laten we de paarden drinken en optioneel bezoeken we de ligplaats van een plaatselijke, solitair levende man. Vanaf hier rijden we de vallei in en volgen we een lang, steil pad door het naaldbos. Dit pad vormt het grootste deel van de route van deze dag. Op een open vlakte in het bos is het tijd voor een snack. Vanaf deze plek zien we de ons omringende bergen en de routes voor de volgende dagen. Na een korte pauze rijden we via een andere route door dicht naaldbos terug naar ons tentenkamp. We hebben in drie tot vier uur 10 kilometer afgelegd. (vanaf 2020 overnachting in zomerhut)

Dag 3 
Na een hartig ontbijt zadelen en bepakken we de paarden en begint onze trektocht over de grootste heuvelrug van het Hasmasgebergte. De bestemming van vandaag is een open plek op 1460 meter hoogte in het bos. We rijden over verschillende bergtoppen, de hoogste is de Ló-havas die op een hoogte van 1677 meter ligt, en we rijden over de uitgestrekte velden van Tunzéria. We kunnen uitgebreid galopperen over bospaden, weilanden en bergpaden. In volle galop zien we zomerschuilplaatsen, schaapskuddes, koeien en paardenkuddes. Als we op tijd aankomen, kunnen we het melken van de schapen in de avond bijwonen. Middenin de natuur zetten wij vlakbij een trekkershut ons tentenkamp op en bereiden samen een diner in een ketel die boven het kampvuur borrelt. We genieten van de zonsondergang en praten over de mooie momenten van vandaag. We hebben 14 kilometer gereden in zo’n vijf tot zes uur.

Dag 4 
Vandaag rijden we naar de top van de Hasmas bergen. Boven hebben we prachtige uitzicht op de dorpen in de dalen en een fabuleus uitzicht op de ons omringende bergen. Vanaf dit toppunt rijden we zuidwaarts naar een van de drukst bezochte trekkershutten gelegen aan de voet van een kathedraal in de rotsen. De trekkershut werd gebouwd in 1932 is een belangrijke toeristisch knooppunt vanwege zijn ligging langs de routes die naar de toppen van de Naghyhagymas en de Ocsém bergen leiden. Deze bergtoppen zijn uitsluitend te voet of te paard te bereiken. Vanaf de hut rijden wij terug naar ons kamp in Fehérmezo. De afgelegde afstand is 12 kilometer, we hebben vijf tot zes uur paardgereden.

Dag 5 
Na een ontbijt in picknickstijl, breken we onze tenten af en zeggen gedag tegen het mooie landschap van de Hasmas bergen. We rijden terug naar ons basiskamp waar we de eerste nacht ook kampeerden. De tocht die voor de boeg ligt beslaat 10 kilometer, we gaan vier tot vijf uur paardrijden. Op onze route komen we langs het 1589 meter hoge Veres-ko massief en dalen we af. Via een steil bospad dat langs een stroompje loopt rijden we naar de vallei van de Meggyes-beek. Over een kleinere bergkam rijden we op ons basiskamp aan. Op de paardenboerderij wacht ons een diner. We overnachten op het kampeerterrein bij de boerderij. (vanaf 2020 overnachting in zomerhut)

Dag 6 
Na een uitgebreid ontbijt drijven we de paarden aan voor een mooie laatste tocht in het Magas Bukk Massief. We rijden 13 kilometer over gevarieerd terrein dat kleine stroompjes, dennen en bergweiden kent. Na vijf uur in het zadel zijn we terug en maken we ons op voor de laatste overnachting in onze tent. (vanaf 2020 overnachting in zomerhut)

Dag 7 
Na het ontbijt en het inpakken nemen we afscheid van onze paarden, de familie en de oostelijke Karpaten. Verzameltransfer naar een stad verderop waar een auto klaar staat om ons naar het vliegveld te vervoeren.

Vertrekdata (zo) Kamertype 6n *  
14/06/2020  - 12/09/2020
Diverse accommodaties
€  795
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2020
Mogelijk te boeken tussen 14-06 en 06-09 met dag van aankomst op een zondag.

Data met al gegarandeerd vertrek
06-09 t/m 12-09 - 8 plaatsen

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 100 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2 , max. 7 ruiters (3 weken voor vertrek)

Vroegboekkorting: 
Bij boekingen voor 15 Januari krijg je per boeking € 30 korting

Groepskorting:
Bij een boeking met in totaal min. 4 ruiters, krijgt ieder € 50 korting

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten met tentovernachtingen (waarvan 2 nachten zonder sanitair) (vanaf 2020 4 nachten in zomerhut en 2 nachten in tent)
 • Volpension vanaf dag 1 diner t/m dag 7 het ontbijt (picknicklunch in de zadeltassen), geserveerde niet alcoholische drankjes
 • 5 dagen paardrijden (1 dag 4 a 5 uur rijden en 4 dagen 3 a 4 uur rijden)
 • Bagage in de zadeltassen (max. 5 kg p.p.)
 • Gebruik van slaapmatje
 • Duits- en engelstalige gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer luchthaven Boekarest € 135 p.p. retour (dag van aankomst om 16.30 uur, dag vertrek vlucht vanaf 13.00 mogelijk) Duur van de transfer is 4,5 a 5 uur
 • Of Verzameltransfer luchthaven Cluj Napoca € 130 p.p. retour Dag van aankomst 17.00 uur, dag van vertrek vlucht vanaf 12.30 mogelijk) Duur van de transfer is ong. 3,5 uur
 • Overige activiteiten
 • Reisverzekering
 • Drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Beren spotten € 35 p.p