Expeditie Kaukasus: paardrijden in zuiver ruig gebied

vanaf € 2.850 BOEK NU


Trektocht Rusland te paard
Trektocht Rusland te paard
Trektocht Rusland te paard
Trektocht Rusland te paard
Trektocht Rusland te paard
Trektocht Rusland te paard
Trektocht Rusland te paard
Trektocht Rusland te paard
Trektocht Rusland te paard
Trektocht Rusland te paard
Trektocht Rusland te paard
Trektocht Rusland te paard
Trektocht Rusland te paard

Een trektocht te paard in combinatie met een mini-roadtrip in het Georgisch-Russische grensgebied geeft in veertien dagen tijd een indringende beeld van het historisch rijke en mystieke gebied.

vanaf € 2.850

Een trektocht te paard in combinatie met een mini-roadtrip in het Georgisch-Russische grensgebied geeft in veertien dagen tijd een indringende beeld van het historisch rijke en mystieke gebied. In idt arrangement is een week paardrijden opgenomen waarin de Elbrus wordt verkend. De streek maakt deel uit van de woeste Kaukasus. Op lokale Kabardine paarden worden er geweldige routes gereden. Deze voeren door diepe bergkloven, over hoge plateaus en langs afgelegen grotten. Voorafgaand heb je al een behoorlijk deel van de omgeving gezien tijdens de tocht naar de paarden. 

De trektocht op lokale paarden voert door Kabardine Balkaria, voormalig Sovjetgebied. Voor bergpaarden zijn onze gezadelde vrienden behoorlijk groot, maar ze zijn perfect gebalanceerd. Deze paarden zijn getraind op uithoudingsvermogen. Op een dag kunnen ze wel 100 kilometer afleggen. De fokker selecteert elk jaar de beste paarden voor de trektocht. Wie goed voorwaarts is, een pittige stap heeft en een comfortabele galop, gaat mee en  bezorgt de ruiter veel plezier.

Deze uitdagende trektocht te paard in de Kaukasus is alleen geschikt voor ervaren ruiters met een goed uithoudingsvermogen. Dagelijks wordt er zeven uur in het zadel gespendeerd. De paardrijtochten beslaan op sommige dagen zo’n 60 tot 70 kilometer.

De eerste dagen van de reis maken we kennis met de omgeving en de cultuur van Georgië. Daarbij bezoeken we historische bezienswaardigheden zoals een middeleeuwse kathedraal, een 17e-eeuws fort en een klooster. Eenmaal bij de paarden op voormalige Sovjetgrond aangekomen, is het op de vierde dag van het verblijf in de Kaukasus tijd om te zadelen, aan te sporen en het gebergte in te rijden. 

Tijdens de trektocht door de woeste natuur van de Kaukasus zien we de prachtigste landschappen die dramatisch snel kunnen veranderen. Sommige stukken rijden we zelfs op een hoogte van 3000 meter. De eerste drie dagen van de trektocht rijden we over een spectaculaire route die ons naar het zomerkamp leidt. Dit tentenkamp vormt de uitvalsbasis voor de tochten die we de andere drie dagen maken.

Verse maaltijden
Op het kamp wordt elke dag met verse producten gekookt. De lunch wordt tijdens de trektocht in picknickvorm gebruikt. Ons kampement staat in het gebied van de Adygueens. Wij genieten van hun gerechten die we samen eten. 

Tijdens de trektocht te paard overnachten we in tenten, de andere nachten brengen we door in eenvoudige pensions met veelal gedeeld sanitair. Ook spenderen we een aantal nachten in een hotel.  Op deze dagen dineren we in een restaurant.

Inclusief

 • 14 dagen en 13 nachten
 • Waarvan 3 nachten in hotel of pension in Tbilisi, 2 nachten in een 3 * hotel in Rusland, 2 nachten in een eenvoudig familiepension, 6 nachten in tent. Allemaal in gedeelde tweepersoonskamer / tent. Paardrijden volgens het programma, ongeveer 7 uur per dag ( soms tot 60-70km)
 • Maaltijden vanaf dag 2 ontbijt t/m het ontbijt op de dag van vertrek en de daarbij geserveerde niet-alcoholische drankjes.
 • De verzameltransfer van en naar de luchthaven en de overige transfers
 • Transport van bagage
 • Ervaren Engels- Frans- en Duitstalige gids
 • Entrees beschreven in het programma. (De bezoeken tijdens de vrije tijd zijn voor eigen rekening)

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Tbilisi luchthaven
 • Russisch visum
 • Russische uitnodiging: € 20
 • Volledige verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alcoholische drank in restaurant, eventuele maaltijden dag 1