Fatima-trektocht in Spanje, met bezoek Granada en Cordoba


Een uitgelezen kans om de mooiste aspecten van Andalusië te leren kennen, krijg je op De Hand van Fatima-route, een trektocht op spaanse PRE paarden langs de natuurlijke, historische en culturele plaatsen van belang.

Gevorderde beginner

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 1.625

Een uitgelezen kans om de mooiste aspecten van Andalusië te leren kennen, krijg je op De Hand van Fatima-route, een trektocht te paard langs de natuurlijke, historische en culturele plaatsen van belang. Op Spaanse PRE paarden (Pura Raza Española) en Hispano Arabs geniet je ook van de natuur in de Sierra Nevada.

Te paard door de Sierra Nevada naar Granada

Wat denk je ervan om in een paardrijvakantie al het moois van de natuur in de Sierra Nevada te combineren met de rijke cultuur en diens historie van Andalusië? Deze trektocht over De Hand van Fatima route voert je door het afwisselende landschap van hoge berggebieden naar de vruchtbare mediterrane valleien. Je rijdt door verschillende bergdorpjes die al eeuwen oud zijn en waar de Arabische wereld vroeger al de christelijke wereld ontmoette. Deze historische elementen zie je in deze streek overal terug, ook in bijvoorbeeld de architectuur. De regio waarin je paardrijdt staat ook bekend om zijn hammen en lokale wijn. 

Tijdens deze vakantie heb je tijd om de fameuze Alhambra in Granada te bezoeken en de magnifieke moskee in Cordoba. Beide zijn opgenomen op de Unesco-lijst van Wereld Erfgoed.De laatste twee dagen bezoek je Cordoba en de Koninklijke Stallen. Dit is de plaats waar de Spaanse volbloeden worden gefokt. 

De Hand van Fatima
Paardrijden door het landschap waar olijfbomen staan maken de ervaring compleet. Deze trektocht is genoemd naar de novelle van de Spaanse schrijver en paardenman Idefonso Falcones. Hij schreef ‘De Hand van Fatima’. Het is aanbevolen het boek te lezen voor je aan deze tocht begint; het leidt de ruiter door de geschiedenis en het landschap waar je op deze trektocht doorheen rijdt.

Je overnacht in uiteenlopende hotels waar doorgaans ook wordt gedineerd. Het afscheidsdiner heeft plaats in een restaurant in Cordoba. 

Er wordt gemiddeld zo’n 4 à 6 uur per dag gereden. Een volgwagen zorgt voor de bagage, zodat de ruiters zich daar te paard niet om moeten bekommeren.

De gids beschikt over Hispano Arabs en kruisingen met Andalusiërs ( schofthoogte 1.50 - 1.60m). Er wordt gereden met Engelse-, western- en Spaanse zadels. Je dient een goede conditie te hebben en de drie gangen goed te beheersen.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1: 
Aankomst op de Luchthaven van granada met om 18.30 uur verzameltransfer naar de locatie. en kennismaking met de gids.. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 2: 
Vervoer naar de paarden en matching van paard en ruiter. Op deze eerste dag van de trektocht rijd je naar het hoogst gelegen dorp van Spanje, Trevélez. Het ligt op 1700 meter hoogte en staat bekend om zijn hamproductie. De tocht begint dan ook met een klim over het ruiterpad dat door het Bloedravijn voert. Onderweg heb je zicht op de dorpen in de valleien van Poqueira en La Taha. Picknick. Tijdens de tocht is er gelegenheid om te galopperen met geweldig zicht op de Sierra Contraviesa en Lújar. Uiteindelijk kom je na een afdaling aan in Trevélez, precies op tijd voor tapas met bier. Tip: Breng een bezoek aan een hamdrogerij. Het dorp is er bekend om. Diner en overnachting in een hotel. (5 uur paardrijden).

Dag 3: 
In de ochtend rijd je weg over een brug over de rivier, waarna je aan een mooie beklimming begint. Aa n je linkerhand bevindt zich de heuvel van het ravijn en na een galoppade daal je later af over een pad dat je leidt naar de lunch in Juvile. Vanaf dit punt heb je op heldere dagen zicht op de schoonheid van de Sierra Contraviesa en de Sierra Gador. Ook kan je een glimp opvangen van de Middellandse Zee en de contouren van de bergen op het Afrikaanse continent, aan de andere kant van het water. Na de lunch rijd je naar Los Berchules. Diner en overnachting in een zeer gezellig hotel gerund door een leuke familie die ook Spa-behandelingen aanbiedt. (5 uur paardrijden).

Dag 4: 
Vanuit Los Berchules daal je af naar Narila. Dit is een klein dorp waar tijdens de opstand van Moriscos koning Fernando de Valor werd gekroond. De tocht vervolgt richting het dorp Cádiar en in de buurt van dit dorp tref je je hotel. Je arriveert er net op tijd voor de lunch. De paarden krijgen een middagje vrijaf en de ruiters worden in de gelegenheid gesteld een bezoekje te brengen aan een wijnkelder en een olijfmakerij. Het proces van wijnmaken en hoe olijfolie wordt geproduceerd, wordt uitgelegd. Diner en overnachting in het hotel (5 uur paardrijden).

Dag 5: 
Je steekt de Guadalfeo rivier over en komt aan op het pad dat je naar Lobras, Nieles en Castaras brengt. Je rijdt verder naar de indrukwekkende bergkloof Las Carihuelas waar je aan de afdaling begint. Je rijdt naar de rivier Trevélez die je oversteekt om vervolgens het pad te volgen dat naar het dorp Busquistar gaat. Na lunchtijd zit je weer in het zadel op weg naar Bubión. Diner en hotelovernachting. (5 uur paardrijden).

Dag 6: 
Deze dag krijg je een transfer naar Granada waar je de Alhambra kunt bezoeken en een sightseeing toer door de sfeervolle, middeleeuwse Arabische wijk Albaicin kunt doen. Ook is het mogelijk een hammam te bezoeken. Transfer naar Cordoba waar je de Koninklijke Stallen bezoekt. Je geniet van een fabuleuze show met paarden. Diner in een authentiek restaurant en overnachting in een hotel gelegen in hartje Cordoba. De avond is vrij te besteden (geniet van de markt van Cordoba).

Dag 7: 
Na het ontbijt staat een bezoek aan de historische moskee van Cordoba op het programma. Ook een wandeling door het historische deel van deze mooie Andalusische stad staat op het program. Lunch en transfer naar Palma del Rio. Hier trek je erop uit voor een paardrijtocht van drie uur met PRE paarden in het hippisch centrum van La Herradura. ’s Avonds geniet je van het afscheidsdiner in een gezellig restaurant in Palma del Rio. Overnachting in een prachtig hotel dat is bekroond met de Nationale Architectuur Award.

Dag 8: 
Na het ontbijt word je vervoerd naar het hippisch centrum van La Herradura waar je de keuze hebt tussen een speciale les in de Spaanse Western dressuur, Doma Vaquera, of een buitenrit van twee uur. Na een kleine versnapering als de les of de buitenrit erop zit, wordt het tijd voor de verzameltransfer naar het vliegveld.      

Vertrekdata Kamertype 7n *  
21/05/2022  - 28/05/2022
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
€  1.625
€  1.625
€  1.625
€  1.805

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

7n *


21/05/2022  -  28/05/2022

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.625

2 pers kamer (Twin)

1.625

2 pers kamer (Double)

1.625

1 pers kamer (Single)

1.805


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2022

21-05 t/m 28-05 - geannuleerd

Bij een groepsboeking van min. 4 ruiters zijn andere data op aanvraag mogelijk.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg. (daarboven op aanvraag)
 • Leeftijd:
  Op aanvraag (afhankelijk van ervaring)
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2, max. 8 deelnemers (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamer.
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt, tafelwijn en bier tijdens het diner, excl. lunch dag 6
 • 6 dagen paardrijden. 4-6 uur per dag
 • Ervaren Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer vliegveld Malaga € 75 p.p enkele reis bij min. 2 personen. Bij individuele transfer € 165 p.p enkele reis. Ter plaatse te betalen. (Malaga ophalen om 16.30 uur op dag 1)
 • Verzameltransfer vliegveld Granada € 50 p.p enkele reis bij min. 2 personen. Bij individuele transfer € 88 p.p enkele reis Ter plaatse te betalen. (Granada ophalen om 18.30 uur op dag 1)
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige drankjes
 • Overige tussendoortjes
 • Lunch en drankjes op dag 6