Fatima-trektocht in Spanje, met bezoek Granada en Cordoba

vanaf € 1.540 BOEK NU


esancarft5.jpg
esancarft1.jpg
esancarft2.jpg
esancarft3.jpg
esancarft4.jpg
esancarft6.jpg
esancarft7.jpg
esancarft8.jpg
esancarft10.jpg

Deze trektocht combineert natuur, cultuur en geschiedenis. Paardrijden in de wilde natuur van de Alpujarras. Prachtige vergezichten bij de Sierra Nevada! En natuurlijk bezoeken aan Cordoba en Granada.

vanaf € 1.540

Deze trektocht combineert natuur, cultuur en geschiedenis. De eerste dagen draait het om paardrijden in de wilde natuur van de Alpujarras in Spanje. Geniet van de prachtige vergezichten bij de Sierra Nevada! De laatste twee dagen staan in het teken van cultuur, met bezoeken aan Cordoba en Granada, een bezoek aan een stoeterij van Spaanse paarden en natuurlijk het proeven van de plaatselijke wijnen.

Onze partner in de Sierra Nevada heeft 20 jaar ervaring met de organisatie van trektochten in het hart van de Alpujarras, even ten zuiden van Granada. De gids is een politiek wetenschapper uit Madrid, die er bewust voor koos het drukke stadsleven achter zich te laten en zich bezig te houden met paarden in de Spaanse natuur. Hij spreekt vlot Engels, Frans en Spaans.

De regio Alpujarras ligt net ten zuiden van het Sierra Nevada massief, in een nationaal park met uitzicht op de Middellandse Zee. De Unesco tekende al in 1986 de unieke natuurlijke waarde van dit gebied op. De trektochten starten in Bubión in de Poqueira-vallei, 1300 meter boven de zeespiegel.

Er wordt gemiddeld zo’n 4 à 6 uur per dag gereden. Een volgwagen zorgt voor de bagage, zodat de ruiters zich daar te paard niet om moeten bekommeren.

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1 
Aankomst op de Luchthaven van granada met om 18.30 uur verzameltransfer naar de locatie. en kennismaking met de gids. Avondmaal en overnachting in een 3* Finca.

Dag 2
Bubión – Trevélez, 5 uur rijden: Transfer (2 km) naar Bubión waar de tocht begint. We rijden naar Pórtugos, waar we het pad volgen dat ons uiteindelijk in Trevélez zal brengen voor de lunch. Onderweg zijn er mogelijkheden om flink te galopperen. Trevélez is bekend voor zijn ham en is het hoogst gelegen dorp in Spanje, 1700 meter boven de zeespiegel. Tapaslunch in het Mesón del Jamón. Mogelijkheid om de plek te bezoeken waar de ham wordt gedroogd. Avondmaal en overnachting in een 2* hotel ter plaatse.

Dag 3
Trevélez – Los Bérchules, 4,5 uur rijden: We klimmen langs een ruiterpad omhoog op de helling van de ravijn. Daarna dalen we af naar Los Berchules. We hebben zicht op de Sierra Contraviesa en Sierra Gádor. Op een heldere dag ontwaren we ook de Middellandse zee en soms is zelfs het Afrikaanse continent te zien. Aankomst in Los Berchules. Avondmaal en overnachting in een comfortabel 3* familiaal hotel.

Dag 4
Los Bérchules – Cádiar, 3 uur rijden: We dalen af naar Narilla. Van daaruit rijden we door naar Cádiar. Ons hotel ligt in de buurt, we komen er aan rond de middag. Avondmaal en overnachting ter plaatse in een 2* hotel.

Dag 5
Cádiar – Bubión, 6 uur rijden: We steken de Guadalfeo-rivier over en volgen een pad dat ons naar Lobras, Nieles en Càstaras leidt. Van daaruit gaat het naar de gorge van Las Carihuelas de Busquístar. We dalen af om de Trevélez-rivier over te steken en rijden door naar Busquístar, waar we lunchen. Na de middag nog zo’n 2 uur rijden, tot in Bubión. Diner en overnachting in dezelfde 3* finca als de eerste avond.

Dag 6
Capileira – Granada – Cordoba: Na het ontbijt is er een transfer naar Granada. Je hebt de keuze om het Alhambra te bezoeken, of een toeristische tour te maken in het oude deel van Granada, l’Albaicín. Na de middag transfer naar een accomodatie in Cuevas del Pino, dit ligt verscholen in een vallei aan de voet van de Sierra Morena. We dineren in Cordoba en maken nog een wandelingetje door het historische deel van deze prachtige andalusische stad.

Dag 7
Cordoba – Palma del Rio: Na het ontbijt wordt u naar Cordoba gebracht om de koninklijke stal en de Moskee te bezoeken. Hierna is er een transfer naar Palma del Rio waar een overheerlijke lunch op u staat te wachten. In de middag maakt u nog een rit van drie uur met P.R.E paarden, dit is een spaans zuiver ras, in het manegecentrum van La Herradura. Na afloop is er een diner in het hotel waar u ook zult overnachten.

Dag 8
Palma del Rio - Granada: Als eerst staat u een ontbijt te wachten waarna er een transfer is naar La Herradura. Hier kan u kiezen tussen een kennismaking (1 uur) Spaanse Western Dressuur "Doma Vaquera" of een rit van 2 uur. Hierna is er de gelegenheid voor een kleine snack waarna de verzameltransfer naar de luchthaven van Granada zal zijn.

Vertrekdata Kamertype 7n *  
10/10/2020  - 17/10/2020
2 pers kamer (Double)
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
€  1.540
€  1.540
€  1.540
€  1.720
Boek nu
22/05/2021  - 29/05/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
€  1.580
€  1.580
€  1.580
€  1.760
Boek nu
18/09/2021  - 25/09/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
€  1.580
€  1.580
€  1.580
€  1.760
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2020:

24-05 t/m 31-05
10-10 t/m 17-10

Data 2021

22-05 t/m 29-05
18-09 t/m 25-09

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg. (daarboven op aanvraag)
 • Leeftijd:
  Op aanvraag (afhankelijk van ervaring)
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2, max. 9 deelnemers (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamer.
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt, tafelwijn en bier tijdens het diner, excl. lunch dag 6
 • 6 dagen paardrijden. 4-6 uur per dag
 • Ervaren Engelstalige begeleiding
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Granada. (dag 1 om 18.30, dag van vertrek laat in de middag)

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer vliegveld Malaga € 75,- enkele reis (bij minimaal 2 personen) (Malaga ophalen om 16.30 uur). Ter plaatse te betalen.
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige drankjes
 • Overige tussendoortjes
 • Lunch en drankjes op dag 6