Afwisselend rijden, over verschillend terrein, met de perfecte begeleiding. Dat is rijden in de Alpujarras, even ten zuiden van Granada, in Spanje. Tijdens deze trektocht ontdek je de mooiste vergezichten.

Gevorderde beginner

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 945

Vijf dagen, vier nachten en drie dagen paardrijden aan de voet van de indrukwekkende berg Mulhacén van 3478 meter hoog is een korte, maar krachtige vakantie vol avontuurlijke paardrijtochten. PRE paarden (Pura Raza Española) en Hispano Arabs nemen je mee op deze ambitieuze klimtocht waarop de Sierra Nevada zijn gevarieerde landschappen aan je laat zien. 

Paardrijden bij de Sierra Nevada

Paardrijden in de bergen die grenzen aan de majestueuze Sierra Nevada is een waar spektakel. De uitzichten op de bergen en aan de andere kant op zee zijn vanaf de paardenrug meer dan geweldig. De vegetatie verandert onderweg evenals de landschappen waarin je rijdt. 

Deze route is geschikt voor zelfverzekerde ruiters die alle gangen goed beheersen. De paarden die voor deze trektocht worden ingezet, zijn PRE en Hispano Arabs. De organisatie heeft Westernzadels, Spaanse zadels en Engelse zadels. Ruiters worden beloond met adembenemende panorama’s op de Middellandse Zee, de omringende bergketens en de grandeur van de hoge bergen waar je paardrijdt. 
Na de eerste hotelovernachting rijd je te paard naar een charmant wit bergdorp waar je de uitvalsbasis vindt voor de dagtochten die je gaat maken. Zo beleef je ook het leven in een hooggelegen Spaans bergdorp en je maakt kennis met de typische keuken van de streek. De laatste nacht verblijf je in het hotel waar je na aankomst ook hebt gelogeerd.  

Er wordt gemiddeld zo’n 4 à 6 uur per dag gereden. Een volgwagen zorgt voor de bagage, zodat de ruiters zich daar te paard niet om moeten bekommeren.

De gids beschikt over Hispano Arabs en kruisingen met Andalusiërs ( schofthoogte 1.50 - 1.60m). Er wordt gereden met Engelse-, western- en Spaanse zadels. Je dient een goede conditie te hebben en de drie gangen goed te beheersen.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1: 
Aankomst op luchthaven Granada, met een verzameltransfer om 18.30 uur naar de locatie en een  kennismaking met de gids. Met vervolgens het diner en een overnachting

Dag 2: 
Je wordt naar de paarden vervoerd die 2 kilometer verderop al op je staan te wachten. Als iedereen heeft gezadeld en de beugels op maat zijn, kan de eerste tocht  beginnen. Je rijdt omhoog over het ruiterpad dat naar het Bloedravijn voert. Daarna rijd je door overweldigend mooi landschap en het is puur genieten van het zicht op de Poqueira Vallei gelegen in het Nationaal Park van de Sierra Nevada. Unesco heeft het gebied tot Reservaat van de Biosfeer verklaard. Onderweg heb je zicht op de Sierras Lújar, Contraviesa en Gádor. 
Terwijl je verder stijgt kom je op het pad dat naar Trevélez voert. Onderweg pauzeer je en met een snack geniet je van het uitzicht op de dorpen in de Taha Vallei. Op de route zijn ook mogelijkheden om te galopperen en terwijl je in galop zit, zie je de indrukwekkende Sierra Contraviesa aan de ene en de Middellandse zee aan de andere kant. Over een ruiterpad daal je vervolgens weer af naar het dorp Trevélez. Deze plaats is bekend om zijn hammen en om zijn ligging: Gesitueerd op 1700 meter hoogte is het het hoogst gelegen dorp van Spanje. Hier vind je ook je hotel waar je dineert en overnacht. (5 uur paardrijden).

Dag 3: 
Vandaag maak staat een mooie circulaire tocht op het programma waarbij je eerst richting de besneeuwde bergtoppen van het Nationaal Park van de Sierra Nevada rijdt. Je doorkruist ravijnen waar smeltwater vrolijk stroomt. Uiteindelijk bereik je de idyllische Siete Lagunas waar het tijd is voor de picknick. Deze gebruik je aan de voet van de majestueuze Mulhacén. Met zijn top op 3478 meter hoogte is dit de hoogste berg van het schiereiland. Na de korte, maar heerlijke pauze stijg je weer op en rijd je terug naar het hotel in de bergen voor je diner en de overnachting. (5,5 uur paardrijden)

Dag 4: 
Deze dag laat je het bijzondere bergdorp achter je. Je klimt omhoog over een ruiterpad en hebt zich op het dorp waar je hebt gelogeerd. De weg brengt je verder naar de Bina Ravijn waar je na enkele meters het Sulayr pad kiest om omhoog te klimmen door eikenbossen. Je stijgt naar de top van de Loma del Jabal. Daar aangekomen word je verrast door het uitzicht op de valleien van Treveléz en Guadalfec. Later zet je koers naar Los Alcubillas voor een picknick. Met een hoogte van 2240 meter is dit het hoogste punt van deze trektocht. Je kijkt uit op de heuvels aan de voet van de Sierra Contraviesa en de Lújar. Het Afrikaanse continent aan de overkant van de Middellandse Zee laat zich op heldere dagen aan je zien. Over een onverhard pad en een ruiterpad maak je de afdaling door naaldbos. Beneden zie je de dorpen van de Poqueira Vallei die ons naar onze eindbestemming brengt. (5 uur paardrijden). Als de paarden zijn afgezadeld en rijkelijk zijn beloond, is het tijd voor het afscheidsdiner in het hotel dat je nog kent van de eerste overnachting.

Dag 5: 
Na het ontbijt is het tijd voor afscheid en vertrekt de verzameltransfer terug naar de luchthaven.

Vertrekdata Kamertype 4n *  
24/06/2023  - 28/06/2023
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Double)
€  945
€  945
€  1.065
€  945

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

4n *


24/06/2023  -  28/06/2023

2 pers kamer (Twin)

945

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

945

1 pers kamer (Single)

1.065

2 pers kamer (Double)

945


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2023


24-06 t/m 28-06 - 2 ruiters, gegarandeerd vertrek

Bij een groepsboeking van min. 4 ruiters zijn andere data op aanvraag mogelijk.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg. (daarboven op aanvraag)
 • Leeftijd:
  Leeftijd op aanvraag (afhankelijk van ervaring)
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2 ruiters en max. 7 ruiters (3 weken voor vertrek).

Inclusief

 • 5 dagen / 4 nachten in tweepersoonskamer.
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt, tafelwijn en bier tijdens het diner
 • 3 dagen paardrijden. 4-6 uur per dag
 • Ervaren Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer vliegveld Malaga € 90 p.p enkele reis bij min. 2 personen. Bij individuele transfer € 180 + 10% TVA p.p enkele reis. Ter plaatse te betalen. (Malaga ophalen om 16.30 uur op dag 1)
 • Verzameltransfer vliegveld Granada € 60 p.p enkele reis bij min. 2 personen. Bij individuele transfer € 120 + 10% TVA p.p enkele reis Ter plaatse te betalen. (Granada ophalen om 18.30 uur op dag 1)
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige drankjes
 • Overige tussendoortjes