Mulhacen-trektocht in Spanje

vanaf € 845 BOEK NU


esancar10.jpg
esancar12.jpg
esancar1.jpg
esancar2.jpg
esancar3.jpg
esancar4.jpg
esancar5.jpg
esancar6.jpg
esancar8.jpg
esancar11.jpg

Afwisselend rijden, over verschillend terrein, met de perfecte begeleiding. Dat is rijden in de Alpujarras, even ten zuiden van Granada, in Spanje. Tijdens deze trektocht ontdek je de mooiste vergezichten.

vanaf € 845

Afwisselend rijden, over verschillend terrein, met de perfecte begeleiding. Dat is rijden in de Alpujarras, even ten zuiden van Granada, in Spanje. Tijdens deze trektocht ontdek je de mooiste vergezichten. De ritten duren gemiddeld 4 à 6 uur per dag. Hier rijd je door valleien, langs waterlopen en door eeuwenoude dorpjes in en bij het Nationaal Park Sierra Nevada, met adembenemende vergezichten.

Onze partner in de Sierra Nevada heeft 20 jaar ervaring met de organisatie van trektochten in het hart van de Alpujarras, even ten zuiden van Granada. De gids is een politiek wetenschapper uit Madrid, die er bewust voor koos het drukke stadsleven achter zich te laten en zich bezig te houden met paarden in de Spaanse natuur. Hij spreekt vlot Engels, Frans en Spaans.

De regio Alpujarras ligt net ten zuiden van het Sierra Nevada massief, in een nationaal park met uitzicht op de Middellandse Zee. De Unesco tekende al in 1986 de unieke natuurlijke waarde van dit gebied op. De trektochten starten in Bubión in de Poqueira-vallei, 1300 meter boven de zeespiegel.

Er wordt gemiddeld zo’n 4 à 6 uur per dag gereden. Een volgwagen zorgt voor de bagage, zodat de ruiters zich daar te paard niet om moeten bekommeren.

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1 
Aankomst op luchthaven Granada, met een verzameltransfer om 18.30 uur naar de locatie en een  kennismaking met de gids. Avondmaal en overnachting in een 3* Finca hotel.

Dag 2 
Dagtocht naar Trevélez, ongeveer 5 uur rijden: We vertrekken over een ruiterpad naar Haza del Cerezo, met uitzicht op de dorpjes in de Poquiera-vallei en de Sierra Contraviesa en Lujar voor ons uit. Door het naaldbos klimmen we naar Hoya del Portillo voor de picknick. Na een korte pauze rijden we verder over een pad waar we flink kunnen galopperen wanneer we uit het bos komen. We steken de ravijnen van Morazo en Jabalí over. Op de top van de berg Jabalí hebben we een fantastisch uitzicht van de valleien van Trevélez en Guadalfeo, en de Middellandse zee. Op een heldere dag zien we zelfs de kust van Afrika. We dalen af in de Bina-ravijn, naar het dorp Trevélez, bekend voor de ham. Er is mogelijkheid om de plek te bezoeken waar de ham wordt gedroogd. Trevélez is het hoogst gelegen dorp in Spanje, op 1700 meter boven de zeespiegel. Avondmaal en overnachting in een 2* hotel in Trevélez.

Dag 3 
Trevélez – Trevélez, 5 uur rijden: We rijden in de richting van de besneeuwde toppen van het Sierra Nevada Nationaal Park. We steken de ravijnen over waar smeltwater stroomt. We picknicken bij de idyllische Siete Lagunas (2300 meter), waar we picknicken aan de voet van Mulhacén, met 3.478 m de hoogste top op het Iberisch schiereiland. Uitgerust dalen we weer af naar Trevélez, waar we de nacht doorbrengen in hetzelfde hotel als op dag 3.

Dag 4 
Trevélez – Bubión, 5 uur rijden: Vandaag beginnen we over een stijl, rotsachtig pad doorheen een naaldbos op de helling van de ravijn. Prachtige vergezichten over de Trevélez en Guadalfeo valleien.  Picknick bij Los Alcubillas, met een hoogte van 2.240 meter, het hoogste punt van de onze trektocht. Bij helder weer kun je hier Maroko zien liggen. 's Middags dalen we af door dennenbossen naar Bubion. Afscheidsdiner in een plaatselijk restaurant, overnachting in dezelfde finca als de eerste twee nachten.

Dag 5
Na het ontbijt is het tijd voor afscheid en vertrekt de verzameltransfer terug naar de luchthaven.

Vertrekdata Kamertype 4n *  
26/06/2021  - 30/06/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Double)
2 pers kamer (Twin)
€  845
€  945
€  845
€  845
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2020:
Niet meer mogelijk te boeken.

Data 2021

26-06 t/m 30-06

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg. (daarboven op aanvraag)
 • Leeftijd:
  Leeftijd op aanvraag (afhankelijk van ervaring)
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2, max. 9 ruiters (3 weken voor vertrek).

Inclusief

 • 5 dagen / 4 nachten in tweepersoonskamer.
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt, tafelwijn en bier tijdens het diner
 • 3 dagen paardrijden. 4-6 uur per dag
 • Ervaren Engelstalige begeleiding
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Granada. (dag 1 om 18.30, dag van vertrek na het ontbijt)

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer vliegveld Malaga € 75,- enkele reis (bij minimaal 2 personen) (Malaga ophalen om 16.30 uur). Ter plaatse te betalen.
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige drankjes
 • Overige tussendoortjes