Paardrijden en ontspannen in Andalusie

vanaf € 1.160 BOEK NU


esansph1.jpg
esansph2.jpg
esansph3.jpg
esansph4.jpg
esansph5.jpg
esansph6.jpg
esansph8.jpg
esansph9.jpg
esansph10.jpg
esansph11.jpg
esansph12.jpg

Paardrijden, ontspanning, natuur en cultuur vallen perfect samen in het arrangement ‘Paardrijden en ontspannen in Andalusie’. Op mooie, Spaanse paarden maak je prachtige ritten in de Sierra Nevada.

vanaf € 1.160

Genieten van paardrijden en de Sierra Nevada in Andalusië


De Sierra Nevada is een spectaculair gebergte in Andalusië waar in vervlogen eeuwen de Moren de scepter zwaaiden. Het Nationaal Park Sierra Nevada is het grootste nationale park van Spanje. Onder meer de steenbok komt hier voor en het wilde zwijn vindt hier eveneens zijn thuis. 


Te paard ontdek je hier de schoonheid van de pijnboom- en eikenbossen, de charme van de bergdorpjes en de ontspanning van de natuur. Daarnaast is er in dit programma een dag vrijgemaakt om het beroemde Alhambra in Granada te bezoeken. Het eeuwenoude fort dat ook als paleis heeft gediend, ligt op ruim een uur autorijden van je accommodatie. Verder is de historie van de streek zichtbaar in de dorpen en op het land waar nog oude irrigatiekanalen zijn te vinden.  

Overnachten
De overnachtingen hebben plaats in een sfeervol, oud huis, centraal gelegen in een Spaans bergdorpje. De kamers beschikken alle over een eigen douche en toilet. Het huis beschikt verder van een ruime patio, een zitkamer en een ontbijtkamer. Het huis ligt centraal, vlakbij restaurantjes en cafeetjes. Tijdens de kleine trektocht die in het programma is opgenomen, overnacht je in een berghotel met zwembad.


Ruiters
Van ruiters wordt verwacht dat zij comfortabel zitten in stap, draf en galop. Het maximumgewicht voor ervaren ruiters is 90 kilo, beginners en halfgevorderde ruiters mogen maximaal 75 kilo wegen. Er gaan twee begeleiders mee als het rijniveau in de groep afwijkt.

Voorbeeldprogramma:


Dag 1: Aankomst op het vliegveld in Malaga en verzameltransfer naar het charmante, 19e eeuwse huis met zeven kamers waar je overnacht. Bij het gezamenlijk diner wordt een briefing gegeven over de komende week.


Dag 2: Ontbijt en transfer naar de 5 kilometer verderop gelegen stallen. Deze liggen op 1650 meter hoogte en zijn daarmee wellicht de hoogst gelegen stallen binnen Europa. 
We stijgen op en maken een buitenrit die langs de westzijde van de spectaculair mooie vallei Poqueira voert. In noordelijke richting van de vallei ligt de hoogste berg van Spanje, de Mulhacen van 3486 meter. In zuidelijke richting vind je de Middellandse Zee. Onze tocht volgt de Moorse ruiterpaden en irrigatiekanalen die langs de kleine boerderijtjes slingeren. De lunch gebruiken we onderweg in picknickvorm. Na zo’n drie uur paardrijden keren we terug naar stal. ’s Middags is er tijd om het pittoreske dorp Pampaneira te bezoeken. Terugkeer naar je onderkomen voor het diner.


Dag 3: Ochtendrit met picknick onderweg: De tocht van vandaag duurt ongeveer drie uur en leidt naar de hooggelegen zomerweiden en pijnboombossen.  Je rijdt op naar schatting 2200 meter hoogte. Ruiterpaden en bospaden wisselen elkaar af. De bospaden geven goede gelegenheid voor lange galoppades voor ruiters die ervan houden wat sneller te rijden. 
In de zomer is het een aanrader om ’s middags naar het strand te gaan om lekker te zwemmen. In frissere perioden is het mooi om de middag te gebruiken voor een bezoekje aan het gezellige dorp Capileira. Proef van de lokale wijnen en kazen om de smaak van de streek te leren kennen.


Dag 4: Na een vroeg ontbijtje rijden we in een ruim uur naar Granada. Een toer door Alhambra mag hier niet ontbreken. Tickets kunnen via de website www.alhambra-ticket.es worden besteld. ’s Middags kan je de oude wijken van de stad bezoeken. De chauffeur wacht op de parkeerplaats van Alhambra om je naar je onderkomen terug te brengen. Wie liever thuis blijft, kan een paardrijritje maken of in het dorp blijven om uit te rusten (lunch niet inbegrepen op de excursiedag).


Dag 5: We zetten de voeten weer in de stijgbeugels en sporen onze paarden aan om naar Trevelez te gaan. Dit is de hoogst gelegen plaats van Spanje en wordt in heel het land gewaardeerd om zijn ‘Jamon Serrano’. De tocht duurt vijf tot zes uur en voert door het Nationaal en Natuur Park. ’s Morgens rijden we over paden die van oudsher de verbinding vormden tussen de dorpen Capilerilla, Pitres en Portugos. Wanneer we dorpen achter ons hebben gelaten, klimmen we zo’n 400 meter naar pijnboombos waar we picknicken. ’s Middags rijden we verder door het pijnboombos en rijden we door eikenbossen. Overnachting in een hotel met zwembad (zwembad open van juni tot september).


Dag 6: In een halve dag keren wij via een kortere route terug naar ‘ons’ huis. Lunch in het vertrouwde dorp en de middag is vrij te besteden. In de avonduren is het tijd voor het afscheidsdiner.


Dag 7: Ontbijt en verzameltransfer naar het vliegveld.     

Vertrekdata Kamertype 6n *  
16/11/2019  - 22/11/2019
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
€  1.160
€  1.310
Boek nu
23/11/2019  - 29/11/2019
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
€  1.160
€  1.310
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Praktische info

 • Ervaring:
  Er kunnen verschillende rijniveaus in de groep zijn maar de minimale benodigde rijervaring: ervaring met buitenritten en de drie gangen beheersen.
 • Gewicht:
  Het maximumgewicht voor ervaren ruiters is 90 kilo, beginners en halfgevorderde ruiters mogen maximaal 75 kilo wegen. Er gaan twee begeleiders mee als
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassenen
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2 ruiters en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 7 dagen, 6 nachten, op indeling in tweepersoonskamers met eigen douche en toilet.
 • Volpension vanaf dag 1 diner t/m dag 7 ontbijt, incl. tafelwijn en water bij het diner ( lunch tijdens excursiedag Granada niet inbegrepen)
 • 4 dagen paardrijden volgens het programma ( met uitgebreide picknicklunch uit de zadeltassen)
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Malaga. Op aankomstdag verzameltransfer om 16.00 uur ( aankomen voor 15.00 uur), op de dag van vertrek vlucht na 12.00 uur terug.
 • Verzameltransfer naar en van het Alhambra in Granada
 • Transport van de bagage tijdens de trektocht
 • Begeleiding van een Engelstalige gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Malaga luchthaven
 • Prive transfer mogelijk vanaf Granada, op aanvraag mogelijk
 • entree ticket Alhambra
 • Lunch tijdens excursiedag
 • Reisverzekering
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven