Paardrijden in ongerepte El Marquesade

vanaf € 1.550 BOEK NU


Paardrijden in El Marquesade, spanje
Paardrijden in El Marquesade, spanje
Paardrijden in El Marquesade, spanje
Paardrijden in El Marquesade, spanje
Paardrijden in El Marquesade, spanje
Paardrijden in El Marquesade, spanje
Paardrijden in El Marquesade, spanje
Paardrijden in El Marquesade, spanje

Galopperen over hooggelegen bergpassen, spectaculaire uitzichten rondom, uitdagende afdalingen, je maakt het allemaal mee als je de trektocht El Marquesado boekt. De rondreis op grote hoogte laat de wilde schoonheid te zien.

vanaf € 1.550

Deze trektocht te paard in de Spaanse Sierra Nevada voert over de hoogst gelegen ruiterpaden in het gebied. Tijdens deze trektocht rijd je soms op hoogten van 3000 meter. Sommige delen zijn alleen te paard of te voet toegankelijk. Dit zijn de meest spectaculaire, gevarieerde en veeleisende gebieden in de Sierra Nevada. Goedgehumeurde en topfitte PRE’s (Spaanse paarden), Andalusische Arabieren en sportpaarden van verschillende kruisingen zijn blij je deze omgeving te laten zien.

Galopperen over hooggelegen bergpassen, spectaculaire uitzichten rondom, uitdagende afdalingen, je maakt het allemaal mee als je de trektocht El Marquesado boekt. De rondreis op grote hoogte laat de wilde schoonheid van de bergen van de Sierra Nevada zien. Hoge zomerweiden worden afgewisseld met verschillende soorten bos. Steile afdalingen worden gevolgd door uitbundige galoppades door de vallei of over het bospad.

Naast de natuur leer je de historie van de streek waarin je rijdt kennen. Dit Zuid-Spaanse gebied was de laatste regio waar de Moren de scepter zwaaiden. Hun nalatenschap is nog zichtbaar in onder meer de vele irrigatiekanalen die door de complete omgeving zijn aangelegd. Ze zijn gevuld met smeltwater uit de hoge bergen.

Elke dag zitten er delen in de route die erom vragen af te stijgen en je paard te leiden. Op twee dagen zitten er wandelingen van tot anderhalf uur in het programma. Dagelijks breng je zeven tot negen uur door in het zadel. Je legt afstanden tot wel 40 kilometer af. In een spectaculair berggebied zegt dat over de paarden dat zij een fabuleuze conditie hebben. Ook voor ruiters is het praktisch in goede conditie aan deze trektocht te beginnen.

Accommodatie
Tijdens de trektocht spendeer je een nacht in een hooggelegen berghut. De overige zes nachten slaap je in kleine, comfortabele hotels, waarvan drie over een zwembad beschikken. Er wordt gezamenlijk gegeten. Voor het avondeten worden er heerlijke lokale schotels op tafel gezet, in de berghut zal de maaltijd lekker, maar eenvoudig zijn. We lunchen buiten (picknick) in de zuivere berglucht. 

Inclusief

 • 8 dagen, 6 nachten in goed verzorgde tweepersoonskamers op indeling en 1 nacht in een berghut
 • Op basis van volpension vanaf dag 1 diner t/m dag 8 ontbijt. incl tafelwijn en water bij lunch en diner
 • 6 rijdagen, ongeveer 7 a 9 uur uur per dag (alleen dag 7 is een kortere trektocht van 3 a 4 uur)
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Malaga. Aankomstdag verzameltransfer om 16.00, op de dag van vertrek vlucht na 12.00 uur terug
 • Transport van de bagage tijdens de trekdagen
 • Begeleiding van een Engelstalige gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Prive transfer mogelijk vanaf Granada, op aanvraag mogelijk
 • Reisverzekering
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven