Pure ontspanning te paard in de Sierra de Mijas

vanaf € 910 BOEK NU


Pure ontspanning te paard in de Sierra de Mijas
Pure ontspanning te paard in de Sierra de Mijas
Pure ontspanning te paard in de Sierra de Mijas
Pure ontspanning te paard in de Sierra de Mijas
Pure ontspanning te paard in de Sierra de Mijas
Pure ontspanning te paard in de Sierra de Mijas
Pure ontspanning te paard in de Sierra de Mijas
Pure ontspanning te paard in de Sierra de Mijas
Pure ontspanning te paard in de Sierra de Mijas
Pure ontspanning te paard in de Sierra de Mijas

Een leuk, gevarieerd arrangement vind je in ‘Puur Andalusië’ waarbij je sterritten en een kleine semi-trektocht in de Sierra de Mijas maakt.

vanaf € 910

Een leuk, gevarieerd arrangement vind je in ‘Puur Andalusië’ waarbij je sterritten en een kleine semi-trektocht in de Sierra de Mijas maakt. Een dag helemaal naar het zuiden van Spanje om langs de Atlantsiche Oceaan te galopperen is een ander geweldig onderdeel van deze vakantie. Er wordt op tredzekere en betrouwbare Andalusische paarden gereden. Spaanse zadels met lange beugels en hackamores vormen het tuig. De paarden worden met een hand gereden. Je zult ter plekke merken hoe ontspannen rijden dat is.

De Sierra de Mijas is de bergketen achter het bekende witte Andalusische bergdorp Mijas. Hier maak je in een week tijd wonderschone ritten door het grillige berggebied, lieflijke valleien waar oleanders zelfs aan het begin van de zomer nog bloeien en door koele naaldbossen. Ook kent deze streek eucalyptusbossen. Laat je betoveren tijdens de tweedaagse bergtocht naar Alhaurin, voel de vrijheid wanneer je uitbundig langs het strand galoppeert en bewonder het uitzicht als je bovenop een berg even stilstaat om de omgeving tot je te laten doordringen.

Spaanse stijl
Alle ritten worden in Spaanse stijl gereden; stap of galop zijn de gangen waarin je paardrijdt. De organisatie verwacht ruim ervaren ruiters in het zadel die ten alle tijden comfortabel zitten. Dagelijks rijd je twee tot vier uur al paardrijdend door. De tweede dag staat de langste tocht van de week gepland. Dan breng je  ongeveer zes uur door in het zadel. Ruiters wegen niet meer dan 95 kilo.

De nachten breng je door op de ranch. Hier wordt ook elke avond gegeten. In Andalusië kan je er rustig van op aan dat het eten lekker is. Lunch wordt buitenshuis gebruikt. Tijdens de tweedaagse semi-trektocht nemen we de lunch zelf mee in onze zadeltassen.

Buiten het paardrijden om is er tijd om leuke wandelingetjes door de witte dorpjes te maken. Ook is een bezoek aan een paardenshow in het programma opgenomen. En in Spanje mag een avond met flamenco niet ontbreken. Daarbij wordt heerlijk gebarbecued. 

Je ziet: dit arrangement laat je puur Andalusië ervaren. Prachtige paardrijtochten, spectaculaire omgeving, een tikje nostalgie en veel gezelligheid.

Voorbeeldprogramma: 

Dag 1 
Aankomst is op de zaterdag, op de luchthaven van Malaga met een verzameltransfer naar de ranch waar in de avond een diner wordt geserveerd met een bespreking van het dagprogramma.

Dag 2 
In de ochtend en de middag is er tijd om de ranch te verkennen in een rit te paard. In twee uur rijd je door naaldbossen en over geitenpaden naar uitkijkpunten die zicht bieden op de Costa del Sol. Lunch op de ranch. In de zomer is er een lange siësta bij het zwembad.

Dag 3
De dag begint met een mooie ochtendrit. Daarna is het tijd voor de lunch die we op de ranch gebruiken. ’s Middags rijden we (per auto) naar het witte dorp Mijas. Mijas is bekend om zijn ‘ezeltaxi’s ‘, kleine winkeltjes en cafeetjes. Door smalle steegjes die traditioneel zijn gedecoreerd met kleurrijke bloemen in potten, lopen we naar de mooiste uitkijkpunten en zien we mooie kerkjes. Na het bezoek aan Mijas keren we terug naar de ranch voor het diner.

Dag 4 
Omdat het niet is toegestaan op het strand van de Costa del Sol paard te rijden, gaan we met de bus naar de Atlantische Oceaan. De paarden gaan mee in de trailer. Onderweg zien we bekende plaatsen als Marbella en Estepona, de beroemde kliffen van Gibraltar en de straat van Gibraltar die bij helder weer uitkijkt op de kust van Afrika. Als we Tarifa voorbij zijn, rijden we langs de Atlantische kust. Het weidse, witte strand wacht op ons. Behalve in de zomer, hoeven we dit paradijs langs zee alleen te delen met enkele koeien en af en toe een visser. In het kleine vissersdorp Zahara de los Atunes komen we op krachten tijdens een korte pauze na de busrit. Daarna is het de hoogste tijd om te genieten van het strand. Later rijden we over veedrijverspaden en krijgen we de kans in een klein etablissement lokale delicatessen te proeven (lunch niet inbegrepen). 

Dag 5 
In de morgen maken we een mooie tocht door de bergen. Hierna lunchen we samen en rijden we in een busje naar een show met Spaanse paarden. We zien hogeschool dressuur, we zien prachtig grondwerk en we missen de paardrijkunsten van de Doma Vaquera niet. Diner op de ranch.

Dag 6
Vandaag maken we het tweede deel van de dagtocht door de Sierra de Mijas. We rijden langs een oude mijn en galopperen over prachtige bospaden. Tijdens deze tocht komen we bij een punt waar we uitzicht hebben over een groot gebied: bij helder weer zien we de Costa del Sol, de kust van Afrika, Malaga met haar haven en het land met zijn witte dorpen. We picknicken in de bergen. We laten de paarden achter in dit gebied en krijgen een transfer terug naar de ranch. Diner en overnachting.

Dag 7 
Na het ontbijt gaan we naar de paarden en beginnen we aan de rit over het heuvelachtige platteland terug naar de kust. We zien kleine boerderijtjes, smalle paden en kuddes geiten tot we bij een rivierbedding aankomen. Hier stroomt zelfs in de Spaanse zomer nog water. Onderweg genieten we van een gezamenlijke picknick. Diner en overnachting op de ranch.

Dag 8 
De dag van het vertrek is alweer aangebroken. We nemen afscheid van een geweldige week in een prachtige omgeving. Vervolgens is er een verzameltransfer naar de luchthaven.       

Vertrekdata (za) Kamertype 7n *  
09/03/2019  - 26/10/2019
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Double)
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
€  910
€  910
€  910
€  1.015

(*) Alle prijzen per persoon

Data met al boekingen:

25-05 t/m 01-06 - 6 plaatsen
20-07 t/m 27-07 - 6 plaatsen
12-10 t/m 19-10 - 6 plaatsen
26-10 t/m 02-11 - 6 plaatsen

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 95 kg
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 deelnemers en max. 8 deelnemers (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten in tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Volpension: vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt, inclusief tafelwijn. excl. lunch op dag 4
 • 6 dagen paardrijden 2 tot 4 uur per dag volgens programma, dag 2 is 6 uur rijden
 • Duitstalige begeleiding
 • Verzameltransfer vanaf luchthaven Malaga om 12.30 en 19.30 uur,
 • Verzameltransfer retour luchthaven: om 12.00 en 19.00 uur
 • Show dag 5

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Malaga airport (AGP)
 • Lunch op dag 4
 • Afwijkende transfer € 30,- per auto enkele reis
 • Overige dranken
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering