Tarifa Trektocht in Andalusie

vanaf € 1.495 BOEK NU


Tarifa trektocht te paard, Spanje Andalusie
Tarifa trektocht te paard, Spanje Andalusie
Tarifa trektocht te paard, Spanje Andalusie
Tarifa trektocht te paard, Spanje Andalusie
Tarifa trektocht te paard, Spanje Andalusie
Tarifa trektocht te paard, Spanje Andalusie
Tarifa trektocht te paard, Spanje Andalusie
Tarifa trektocht te paard, Spanje Andalusie
Tarifa trektocht te paard, Spanje Andalusie
Tarifa trektocht te paard, Spanje Andalusie
Tarifa trektocht te paard, Spanje Andalusie
Tarifa trektocht te paard, Spanje Andalusie
Tarifa trektocht te paard, Spanje Andalusie
Tarifa trektocht te paard, Spanje Andalusie
Tarifa trektocht te paard, Spanje Andalusie
Tarifa trektocht te paard, Spanje Andalusie
Tarifa trektocht te paard, Spanje Andalusie
Tarifa trektocht te paard, Spanje Andalusie
Tarifa trektocht te paard, Spanje Andalusie

Een geweldige paardrijtrektocht, dwars door Andalusië: we trekken door velden, bossen en heuvels naar de kust, te paard, zoals dat eeuwen geleden werd gedaan, en herbeleven de geschiedenis van Spanje, helemaal in stijl.

vanaf € 1.495

Een geweldige paardrijtrektocht, dwars door Andalusië: we trekken door velden, bossen en heuvels naar de kust, te paard, zoals dat eeuwen geleden werd gedaan, en herbeleven de geschiedenis van Spanje, helemaal in stijl. Snelle endurance-paarden, een professionele begeleiding en geweldig logies mèt ambiance maken dit tot een sublieme trektocht, in het immer zonnige Andalusië met z’n befaamde witte dorpen.

In het uiterste zuiden van Spanje, vlak bij Gibraltar, specialiseren Ferdy en Cristina zich in endurance en ruitervakanties. Ook voor wie al eerder in Andalusië was: hun paarden voeren ons op deze tocht beslist langs de minder bekende stukken van deze prachtige streek die zoveel te bieden heeft, aan natuur --flora en fauna-- en culinair.

De uitvalsbasis is een Nationaal Park, de Finca Alcaidesa, vlak bij Sotogrande en op 10 minuten rijden van de kust: een landgoed met 1500 hectare wilde olijfbomen, dennen en kurkeiken. Het is de natuurlijke habitat van wilde geiten, herten, vossen en everzwijnen. En er leven veel soorten vogels en roofvogels.

De tochten worden begeleid door Ferdy, een Nederlandse gids die al twintig jaar met paarden werkt, zowel polo als endurance. Nog altijd neemt hij deel aan endurance wedstrijden. Hij spreekt Engels, Duits, Nederlands en Spaans. Zijn Spaanse echtgenote Cristina verzorgt de logistiek en gebruikt haar kennis van het land en de typisch Spaanse gebruiken om de leukste adresjes te vinden voor de gasten. Zij spreekt Engels en Spaans. 

De paarden zijn vooral Spaanse paarden, Arabo- of polokruisingen en enkele volbloed arabieren. Ferdy’s specialisme: endurance en polo, vind je terug in zijn paarden. Alle paarden zijn goed voorwaarts, vriendelijk en erg betrouwbaar. Ze hebben ervaring in endurance wedstrijden en zijn verkeersmak. Er wordt gereden met comfortabele Engelse of trekkingzadels, met kleine zadeltassen. 

Overnachten gebeurt altijd in mooie en heel gevarieerde 3* / 4* hotels of landhuizen waarbij gastvrijheid, gastronomie en comfort centraal staan. 

Voorbeeld dagprogramma 
 

Dag 1: 
Uw vakantie begint op de luchthaven van Malaga, waar de gasten worden opgehaald en naar het hotel worden overgebracht (55 minuten rijden). Tijdens de reis wordt de vakantie besproken. De accommodatie bevindt zich in het kleine dorpje "San Enrique". Dit dorp is beroemd vanwege hun verschillende polovelden (op loopafstand van het hotel) en hun paarden. Tijdens het poloseizoen zijn er meer dan duizend polopaarden en hun stalknechten rond het gebied en er is altijd een wedstrijd of trainingssessie te zien. "Venta Manolo" is een familiehotel in het land (slechts vier slaapkamers voor gasten). Venta is de naam in het Spaans voor de traditionele pensions waar reizigers zijn gestopt om paarden te voeden, te eten, te slapen en proviand te kopen voor hun reizen. Deze herberg is zeer authentiek, het is gerestaureerd maar behoudt nog steeds de sfeer .... in de zomer zult u genieten van hun terras, in de winter hun open haard. Het eten is gewoonweg heerlijk. Het is slechts 15 minuten rijden naar de stallen en 10 minuten rijden naar het strand. Afhankelijk van de aankomsttijd en het schema van dag tot dag is er de mogelijkheid om de paarden te ontmoeten voor het diner.
Er is ook een kans om te worden opgewaardeerd om te verblijven in "Finca Alcaidesa Cortijo", een volledig gerestaureerde Andalusische boerderij uit 1865 (minimum 4 gasten) waar onze stallen ook zijn gevestigd.
Afhankelijk van het seizoen is er ook een kans om te upgraden naar het strandhotel in het kleine dorpje "Torreguadiaro" (20 minuten rijden naar de stallen)

Dag 2: 
We bepalen samen welke tocht we in en om het Nationale Park Finca Alcaidesa zullen rijden, en er zijn veel opties: deze plek is een van de best bewaarde geheimen van de streek. Het gebied heeft een enorm oppervlak met z’n 1500 hectare, een landgoed met wilde olijfbomen, dennen en kurkeiken. We kunnen hier wilde geiten, herten, vossen en everzwijnen tegenkomen. Ook leven er veel soorten vogels en roofvogels. We rijden door een eeuwenoud naaldenbos, passeren via korte, grillige kronkelweggetjes heel bijzondere rotsformaties, en stoppen in het eikenbos voor een picknick. Diner en overnachting in Venta Manolo, upgrade naar beach hotel of Finca Alcaidesa is mogelijk.

Dag 3: 
We rijden door velden en over landwegen, tot we het Middeleeuwse fort bereiken, uit de 13de eeuw. Via een tijdloze Romeinse weg (‘al 2000 jaar niets aan gedaan’) door prachtig natuurgebied, afwisselend bossen en vergezichten, rijden we zo het fort in. Binnen de muren vinden we een charmant, typisch Andalusisch dorpje met smalle ezelsbrede straatjes. Vanaf de vestingen is er een magnifiek uitzicht op de omgeving. Lunch: Picknick in de schaduw van enorme eucalyptusbomen.. Diner: een erg sympathiek restaurantje binnen de omwalling --‘Stevie’s place’-- met weids uitzicht op het stuwmeer, èn zonsondergang. Overnachting in een echt kasteel met uitzicht op de rots van Gibraltar en de Marokkaanse kust: een unieke ervaring.

Dag 4: 
Na het ontbijt is er een kans om het kleine dorp te bezoeken en wat foto's te maken. Vanaf het kasteel rijden we de berg af totdat we een versmallende vruchtbare vallei vinden. We stoppen voor de lunch in een typisch Andalusische venta. Na de lunch rijden we naar het hart van het natuurpark "Los Alcornocales". Dit park is het grootste kurkeikbos van Europa en al eeuwenlang wordt de kurk traditioneel geoogst met alleen bijlen en muilezels. Bevrijdend is er een tijdloze ervaring. In het bos vinden we "La Almoraima", een 17e-eeuws klooster gerestaureerd tot een boetiekhotel. Binnen voert een rustige binnenplaats met het ruisen van water ons naar een andere wereld. Overnachting en diner in deze magische plaats.

Dag 5: 
Na het ontbijt gaan we door het eikenbos over de bergen met een prachtig uitzicht tot we stoppen in het bos voor een picknick lunch. We komen niet te laat (16.00 uur) aan bij de arabische stoeterij "Las Majadillas" waar we zullen overnachten en dineren. "Las Majadillas" het is een typisch Andalusische "Cortijo" (traditionele boerderij). Fokstam voor Arabische paarden, mooie hengsten en een kudde merries met veulens. Voor het eten kunnen we de mooie Arabieren goed bekijken. Het is gemakkelijk om te ontspannen na de rit in de tuin of in de woonkamer met open haard. Dit familiehuis wordt alleen verhuurd voor onze groep en Cristina kookt voor ons een traditionele maaltijd en legt uit over de cultuur en geschiedenis in het gebied.

Dag 6: 
Vandaag wordt de langste rijdag. We moeten het dal oversteken om aan te komen bij de Atlantische kust. Het kan soms winderig zijn. Wanneer we aankomen op de top van de berg verrast ons een adembenemend uitzicht. We zien een zachte helling van vers gras dat afdaalt naar de witte zandstranden. Als de dag duidelijk is, kunnen we Afrika voor ons zien. Naast het strand wacht een klein en discreet hotel op ons. Overnachting en diner in "Arte y Vida". Spectaculaire ontspanning is de enige manier om een verblijf in dit strandhotel aan het strand te beschrijven. De smaak van de echte "Tarifa-ervaring"; oneindig landschap van strand, zee, lucht ondergedompeld in een uniek licht. Het is mogelijk om een massage te bestellen na het rijden (niet inbegrepen in de prijs) en we zullen genieten van een heerlijke paella terwijl de zon ondergaat in de zee.

Dag 7: 
We rijden naar het prachtstrand van Bolonia, een van de meest fraaie stranden van Cadiz. Uniek door twee bijzonderheden: de ruïnes –in uitstekende staat-- van de Romeinse stad Baelo Claudia, en een adembenemend, 30 meter hoog, duin. La Playa de Bolonia is een enorm, hagelwit strand aan de stad Tarifa: het zuidelijkste punt van het vasteland van Spanje, ooit een levendig vissersdorp met belangrijke haven, nu hotspot voor kite- en windsurfen. Het Marokkaanse Tanger ligt er recht tegenover. We bezoeken de ruïne, hebben een heerlijke strandrit, en komen terug op onze uitvalsbasis. Diner en overnachting in de typisch Andalusische cortijo La Alcaidesa, waar Mathilda, de grote witte ‘huis’ezel (burro), ons staat op te wachten; het mooie golfhotel San Roque Suites; of strandhotel Patricia ‘met in elke kamer het geluid van de zee’; afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid.

Dag 8: 
Dag van vertrek: tijd om te relaxen, en afhankelijk van de tijd van de vlucht, wellicht nog gebruik te maken van één van de activiteiten in de omgeving.


Noot: De tocht kan variëren en net even anders worden samengesteld, al naar gelang de rijvaardigheid van de groep en specifieke weersomstandigheden, een en ander naar het inzicht van de gids.
Noot: Mochten er extra wensen zijn of specifieke vragen met betrekking tot de vele activiteiten die in de omgeving geboden worden (ook voor niet-ruiters!): laat het dan weten, Ferdy en Cristina regelen graag een programma op maat.

Extra: Ook een strandrit naar Gibraltar behoort tot de mogelijkheden. 

Ivm de warmte wordt er tussen 15-07 en 25-08 niet meer gereden!

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 6n * 7n *  
02/01/2021  - 28/02/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
2 pers kamer (Double)
€  1.495
€  1.675
€  1.495
€  1.495
€  1.681
€  1.891
€  1.681
€  1.681
01/03/2021  - 20/07/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
€  1.525
€  1.525
€  1.705
€  1.525
€  1.715
€  1.715
€  1.925
€  1.715
24/08/2021  - 31/10/2021
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
€  1.525
€  1.525
€  1.525
€  1.705
€  1.715
€  1.715
€  1.715
€  1.925
01/11/2021  - 22/12/2021
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Double)
€  1.495
€  1.495
€  1.675
€  1.495
€  1.681
€  1.681
€  1.891
€  1.681
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2021
Mogelijk te boeken vanaf 02-01 t/m 20-07 en 25-08 t/m 20-12. Op aanvraag. Elke aankomstdag is mogelijk.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 95 kg.
 • Leeftijd:
  Op aanvraag vanaf 9 jaar, indien voldoende ervaring en onder begeleiding van een volwassenen.
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 ruiters en max. 6 ruiters (in groep max. 8 ruiters) (3 weken voor vertrek)

Optionele mogelijkheden:

* Extra nacht plus dag volpension en 5/8 uur paardrijden € 210
* Extra dag paardrijden van 5-8 uur € 140 
* Strandrit, ipv normale buitenrit € 70 ter plaatse betalen. Bij een min. van 3 ruiters mogelijk in overleg ter plaatse. Niet mogelijk tussen 15-06 en 05-09 
*Extra nacht hotel patricia incl ontbijt zonder paardrijden € 85 p.p 

Upgrades accommodaties:
* Toeslag strandhotel Camelias, in plaats van Venta Manolo: € 15 p.p.p.n. Het gehele jaar mogelijk. 

Upgrade Hotel patricia en Finca Alcaides tijdelijk niet mogelijk door COVID-19 zijn deze gesloten.
*Toeslag strandhotel Patricia, in plaats van Venta Manolo: € 20 p.p.p.n in een tweepersoonskamer (Superior Room met terras en zeezicht). Mogelijk van April t/m November. Drankjes zijn niet inbegrepen bij het diner.
* Toeslag Finca Alcaidesa in plaats van Venta Manolo € 15 p.p.p.n. in een tweepersoonskamer. ( mogelijk bij een min. van 3 kamers)

Extra info Ruimbagage / handbagage:
Ruimbagage max. gewicht 15kg (70x40x40) en een rugzak als handbagage teogestaan. Indien meer bagage op aanvraag!

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt
 • 6 dagen paardrijden, ongeveer 5/6uur paardrijden per dag
 • Nederlands-, Engels- en Duitstalige begeleiding
 • Bagagetransport tijdens de trektocht

Exclusief

 • Heen-en terugreis
 • Verzameltransfer luchthaven Malaga of Jerez (€ 45,- per persoon enkele reis, ter plaatse te betalen - toeslag voor transfers tussen 20.00 uur 's avonds en 08.00 uur 's ochtends € 15,- p.p. extra) Ruimbagage max. gewicht 15kg (70x40x40) en een rugzak als handbagage teogestaan. Indien meer bagage op aanvraag!
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven