Paardrijtocht naar de Heilige Graal, in Spaans Aragon

vanaf € 1.100 BOEK NU


Paardrijtocht naar de Heilige Graal, in Spaans Aragon
Paardrijtocht naar de Heilige Graal, in Spaans Aragon
Paardrijtocht naar de Heilige Graal, in Spaans Aragon
Paardrijtocht naar de Heilige Graal, in Spaans Aragon
Paardrijtocht naar de Heilige Graal, in Spaans Aragon
Paardrijtocht naar de Heilige Graal, in Spaans Aragon
Paardrijtocht naar de Heilige Graal, in Spaans Aragon
Paardrijtocht naar de Heilige Graal, in Spaans Aragon
Paardrijtocht naar de Heilige Graal, in Spaans Aragon
Paardrijtocht naar de Heilige Graal, in Spaans Aragon

Wie een beetje fantasie heeft en voelt voor een sfeervolle paardrijtocht vol van mystiek en met veel schone natuur, komt perfect aan zijn trekken tijdens deze magische ‘Queeste naar de Heilige Graal’ in de Spaanse Pyreneeën.

vanaf € 1.100

Wie een beetje fantasie heeft en voelt voor een sfeervolle paardrijtocht vol van mystiek en met veel schone natuur, komt perfect aan zijn trekken tijdens deze magische ‘Queeste naar de Heilige Graal’ in de Spaanse Pyreneeën. Op goed getrainde, tredzekere paarden die hun weg in de bergen kennen, wordt een intensieve trektocht in het noordoosten van Spanje gemaakt. Deze voert langs tal van bijzondere heilige plekken in het vroegere koninkrijk van Aragon en door overweldigende, groene (berg-)landschappen. 

Aragon was in de middeleeuwen een koninkrijk, maar is nu een grote regio in het noordoosten van Spoanje. De huidige hoofdstad is Zaragoza, maar de eerste hoofdstad van Aragon was Jaca. In deze omgeving begint ook de zesdaagse trektocht te paard. Deze voert deels over de beroemde Jacobsweg, de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. 

Ook wordt er langs prachtige bergdorpjes gereden en begeef je je in het verbluffend mooie nationale park met beschermd vogelgebied. Bereid je voor op een trektocht vol verbazingwekkend mooie, groene berglandschappen en geweldig historisch erfgoed. De paarden dragen je over diepe kloven, beklimmen steile bergpaden dalen af naar wonderlijke valleien. Ze zijn zeker van hun stappen en weten precies wat ze doen. 

Aragon heeft zijn eigen smaak. Tijdens de diners maak je daar kennis mee: je proeft van regionale schotels waarbij streekwijn wordt geschonken. De overnachtingen hebben plaats in vriendelijke en comfortabele onderkomens.

Voor ruiters is het praktisch te weten dat de kortste etappe inde route 18 kilometer behelst. Deze kilometers worden op de zesde dag afgelegd. Op andere dagen wordt tussen de 23 en kilometer paardgereden. Daarom is deze trektocht geschikt voor ruiters vanaf halfgevorderd niveau. Daarbij is het ook fijn als je over een goed uithoudingsvermogen beschikt; er wordt door de bergen gereden. 

Voorbeeldprogramma:

Dag 1 
Ontmoeting en kennismaking om 9 uur ’s morgens op het hippisch centrum. Wie de voorgaande dag aankomt kan in de gerestaureerde 19e eeuwse herberg – nu een landelijk hotel – op het complex overnachten. 
We maken de paarden klaar en rijden over het Sint Jacobspad richting Jaca. Het complex ligt pal aan deze route. Onze wegen zullen zeker nog de wandelroutes van bedevaartgangers op weg naar de heilige stad 800 kilometer verderop, kruisen. 
Wij rijden naar het nabij gelegen Jaca, de oude hoofdstad van het koninkrijk Aragon en een belangrijke plek in onze reis. De kathedraal van Sint Peter de apostel, is de thuishaven van een schitterende collectie middeleeuwse schilderijen. Jaca wordt wel de parel van de Pyreneëen genoemd. Als we Jaca achter ons laten steken we de middeleeuwse San Miguel-brug over. 
In de verte zien we de Ciudadela, een opmerkelijk militair fort, gebouwd in de 16 eeuw in opdracht van koning Philip II. Over steile bergpaden stijgen we snel naar onze eerste majestueuze uitkijkpunten van de Pyreneeën. Ook doen zich paden voor waarover we in galop kunnen rijden. Picknick in de bergen en na zo’n 23 kilometer paardrijden komen we aan in Santa Cruz de la Seros, een van de best bewaarde dorpen in de Aragon Pyreneeën met twee 10e eeuwse Romaanse kerkjes. Deze behoren tot het Unesco Werelderfgoed. Overnachting en diner in een comfortabel landelijk hotel met spectaculair uitzicht op de kerk Santa Maria.   

Dag 2 
Na het ontbijt zadelen we de paarden en stijgen op om naar het natuurpark in San Juan de la Peña en zijn twee kloosters te rijden. Het oude klooster is een niet te missen bezienswaardigheid. Het was ooit de bewaarplaats van de beroemde graal. Het gebouw is imposant; het klooster is gehouwen uit de grote, rode klif die over zijn fundamenten heen hangt. 
Hier ligt de oorsprong van Aragon. Het was het belangrijkste klooster van Aragon in de vroege Middeleeuwen. De eerste koningen van de regio werden in het Koninklijke pantheon begraven. In de vroege Middeleeuwen was het klooster een toevluchtsoord voor christenen op de vlucht voor moslims en een belangrijke rustplaats voor pelgrims. Enkele kilometers verder ligt het nieuwe klooster dat verschillende ingrijpende restauraties heeft ondergaan en nu een grote tentoonstellingsruimte biedt. Het moderne culturele centrum is een bezoekje waard.
Het complex is ook beschermd vogelgebied. De bergketen is het gebied van een van de grootste populaties wilde vogels, vele soorten gieren vinden hier hun thuis. We eindigen deze dag met een heerlijk diner met specialiteiten en wijn van Aragon. Het landelijke pension is comfortabel en de eigenaren toegewijd.

Dag 3 
Onze etappe van vandaag begint met een mooie afdaling. We rijden rond de berg naar beneden en komen langs kleine dorpjes op de weg naar de spectaculaire vallei Hecho. Wij kiezen een route die ons naar het hart van de Pyreneeën van Aragon voert. In Siresa nemen wij de tijd om het klooster van San Pedro de Siresa te bezoeken. Het is net zo imposant als een kathedraal en een van de oudste kloosters van Aragon. Volgens de overlevering werd de heilige graal hier ook eens bewaard. Door de Hecho-vallei rijden we door kleine, karakteristieke bergdorpjes. Wellicht rijden we hier tijdens een van de vele traditionele festivals die vrolijkheid in de regio brengen. We begeven ons in een gebied vol bergbronnen en ravijnen. De gids vertelt over de geschiedenis van de graal terwijl wij over historische paden, langs oude kastelen en vestingen van een levendig verleden paardrijden. Maar het indrukwekkende landschap zal snel onze aandacht opeisen en de verhalen over de legende van de graal doen vergeten.

Dag 4 
Vandaag maken we een tocht die liefhebbers van ongerepte en verbazingwekkend mooie natuur extra zal plezieren. Hecho en Aisa zijn de mooiste plaatsen in de centrale Pyreneeën, het hart van dit hooggebergte. We rijden langs pittoreske bergdorpjes met authentieke architectuur. Weinig mensen wonen hier nog. Landbouw en veeteelt waren in het verleden de belangrijkste bronnen van inkomsten, vandaag geldt dat voor het toerisme.

Dag 5
Langs magnifieke uitkijkpunten rijden we naar Borau. In deze unieke plaats van Visigotische oorsprong, zochten christelijke bisschoppen een veilig onderkomen tijdens hun vlucht van de Moren. De bisschoppen brachten de graal met zich mee. Dit kan het belang van de kapel in de 10e en 11e eeuw verklaren toen de kapel het hoofdkwartier was van het bisdom van Aragon. Wat ervan is overgebleven, is een kleine hermitage omgeven door een mysterieus gebied.
We klimmen vandaag naar zo’n hoogte dat we aan de ene kant de toppen van de Collarada en aan de andere kant de pieken van Las Blancas kunnen zien. Deze beschermen de vallei van Aragon. Over eeuwenoude bergpaden rijden we langs het mooie dorp Aratores. Daarna begint de afdaling naar de rivier Aragon. Onze tocht van vandaag eindigt aan de voet van de indrukwekende Collarada-keten waar we met specialiteiten uit de streek dineren en overnachten.

Dag 6 
Over de pelgrimsroute langs de Aragon, keren wij terug richting Jaca.  Onderweg rijden we langs verlaten dorpen middenin in de prachtige natuur waar alleen kerkruïnes aan het verleden herinneren. Uiteindelijk rijden we weer op de Sint Jacobsroute en bereiken het hippisch centrum waar ons paardrij-avontuur eindigt.   

De voorgestelde programma's zijn richtlijnen en de effectieve tocht kan steeds lichtjes afwijken in functie van het aantal ruiters, het seizoen, weersomstandigheden, nationale feestdagen, etc... Elke tocht zal steeds gelijkwaardig zijn in kwaliteit als voormeld programma.

Vertrekdata Kamertype 5n *  
10/02/2019  - 16/02/2019
2 pers kamer (Twin)
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.100
€  1.100
€  1.100
24/02/2019  - 02/03/2019
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Double)
2 pers kamer (Twin)
€  1.100
€  1.100
€  1.100
07/04/2019  - 13/04/2019
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
€  1.100
€  1.100
€  1.100
21/04/2019  - 27/04/2019
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
2 pers kamer (Double)
€  1.100
€  1.100
€  1.100

(*) Alle prijzen per persoon

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 95 kg
 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar, ervaren en onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 ruiters en max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 6 dagen/5 nachten in tweepersoonskamers met eigen badkamer
 • Volpension vanaf dag 1 t/m lunch dag 6 en de geserveerde drankjes
 • 6 dagen paardrijden volgens het programma
 • Begeleiding van een Engelstalige gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar Pau (Frankrijk) of Zaragoza € 190 per taxi (met max. 6 personen) enkele reis. Ter plaatse betalen
 • Verzameltransfer Pamplona € 170 p.p enkele reis, ter plaatse betalen
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering