Zomerroute te paard langs de wilde Spaanse kust

vanaf € 1.290 BOEK NU


Zomertrektocht te paard in spanje
Zomertrektocht te paard in spanje
Zomertrektocht te paard in spanje
Zomertrektocht te paard in spanje
Zomertrektocht te paard in spanje
Zomertrektocht te paard in spanje
Zomertrektocht te paard in spanje
Zomertrektocht te paard in spanje
Zomertrektocht te paard in spanje

De mooie Spaanse kuststrook naar de Cap de Creus is het decor voor deze zomerse paardenvakantie. Tijdens een parcours van 7 dagen trekken we met onze Spaanse paarden door dorpjes, bergen en over de zandstranden van spanje

vanaf € 1.290

De mooie Spaanse kuststrook naar de Cap de Creus is het decor voor deze zomerse paardenvakantie. Tijdens een parcours van 7 dagen trekken we met onze Spaanse paarden door pittoreske dorpjes, klimmen we langs steile bergwanden en ontdekken we mooie zandstranden. Onderweg genieten we van de Catalaanse keuken en de heerlijke wijnen die de regio te bieden heeft. Avontuur, ontspanning én gastronomie in één programma; de ideale mix voor de ervaren ruiter!

Het zuivere Spaanse paard op een authentieke stoeterij
Hoogtepunt van het reisprogramma is voor velen het bezoek aan de oudste fokkerij in Catalonië van de befaamde PRE (Pura Raza Española) paarden. In deze stoeterij stelt de eigenaar trots zijn zuivere raspaarden aan ons voor en vertelt hij ons er alles over. We ontdekken al snel waarom dit ras zo gewild is. Het is immers een zeer comfortabel paard om mee te rijden. Bovendien heeft hij een aangenaam en nobel karakter wat hem tot een betrouwbare partner maakt om lange trektochten of steile bergtochten te maken. Tijdens het bezoek aan deze paardenstoeterij maken we kennis met de PRE paarden, en misschien vinden we er wel ons eigen droompaard!

Het voorbeeld dagprogramma

Hieronder volgt het programma zoals dat van dag tot dag is vastgesteld. Ook voor deze reis geldt dat er altijd een mogelijkheid bestaat om enigszins van het programma af te wijken, indien de weersomstandigheden daarom vragen. 

Dag 1
Na onze aankomst in Barcelona of Girona rijden we naar het hippisch centrum van Mas Albas dat een typisch Catalaans stenen huis is dat dateert uit de 14e eeuw. Vanuit onze prachtig gedecoreerde kamers genieten we van het uitzicht over de paddocks en de weilanden. We maken kennis met onze reisgenoten, de gids en uiteraard de paarden.

Dag 2        
We stappen in het zadel van onze paarden en trekken over velden en door dichte bossen, op weg naar de verlaten achterlanden van de wilde kustgebieden. Onderweg komen we helemaal tot rust door de ons omringende rust die slechts af en toe wordt onderbroken door de passage langs verborgen dorpjes. We houden even halt voor een heerlijke picknick en rijden daarna stroomafwaarts naar een mooie, oude molen aan de oever van de rivier Fluvia. Hier zullen we de avond en de nacht doorbrengen.

Dag 3        
Langs de oevers van de Fluvia trekken we in het zadel richting de zee. Op enkele plekken steken we de rivier over. We passeren langs mooie, Catalaanse dorpjes en stoppen onderweg voor een lunch onder een oude kurkeik. In de loop van de middag arriveren we bij de oudste stoeterij van Catalonië die ook onze accommodatie is voor de avond en de nacht. We maken er kennis met de authentieke en zuivere PRE raspaarden (Pura Raza Española) en vernemen alles over hun geschiedenis en hun specifieke kenmerken. 

Dag 4        
We laten de stoeterij achter ons en rijden door immense rijstvelden. Onze tocht leidt ons in de richting van de vlaktes van Emporda en het kasteel van Empuries met haar indrukwekkende kathedraal. We trekken door het noordelijke moerasgebied van de Aiguamolls en komen vervolgens aan op het zandstrand van Roses. Hier nemen we een kijkje in het eeuwenoude kasteel Ciutadella en nemen we een frisse duik in de zee. Vlakbij Roses wacht een luxueuze accommodatie op ons met een zwembad en wellness.

Dag 5        
Vandaag trekken we met onze Andalusiërs langs de steile bergwanden van de Cap de Creus. Onze inspanningen zullen genereus worden beloond door een adembenemend uitzicht op de top. In het zuiden zien we er de Golf van Roses en in het noorden bewonderen we de Golf van Lion. Langs de route snuiven we de heerlijke mediterrane geuren op van de kruiden en bloemen die er weelderig groeien. Beneden in de vallei worden we opgewacht voor een lekkere lunch en een bijzondere wijnproeverij. We worden er getrakteerd op enkele van de lekkerste Catalaanse (dessert)wijnen. In de loop van de middag rijden we naar onze accommodatie voor de nacht, in het pittoreske dorpje Selva de Mar. We kunnen er ontspannen op het strand of een gemoedelijk ritje maken in de omgeving, alvorens onze comfortabele bedden op te zoeken.

Dag 6        
Op deze laatste dag in het zadel trekken we over een oude handelsroute door bergachtig gebied in het natuurpark van Cap de Creus. Hier zien we de voeten van de Pyreneeën wegzinken in de prachtige, blauwe zee. We laten onze verrassen door een bizar kustlandschap met intense kleuren, geërodeerde rotsformaties en heldere baaien met diepe kloven. In deze hemelse omgeving houden we uitgebreid halt voor een lunch en een heerlijke duik in het heldere water. Onze laatste avond en nacht brengen we door in het oude vissersdorpje Cadaques dat niet voor niets wordt beschouwd als het mooiste dorp aan de Costa Brava. We genieten er van de heerlijke paëlla en mijmeren nog lang na over de afgelopen dagen. 

Dag 7        
Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar en vertrekken we naar Girona of Barcelona. Het reisprogramma is nu afgelopen.

Vertrekdata Kamertype 6n *  
02/06/2019  - 08/06/2019
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.470
€  1.290
€  1.290
10/06/2019  - 16/06/2019
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.290
€  1.470
€  1.290

(*) Alle prijzen per persoon

Data mogelijk te boeken:

02-06 t/m 08-06 - 8 plaatsen
10-06 t/m 16-06 - 8 plaatsen

Praktische info

 • Gewicht:
  Max, 90 kg
 • Leeftijd:
  Min. 16 jaar en onder begeleiding van een volwassenen
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 ruiters en max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Zowel de verzameltransfer als de toeslag voor lunch en diner dient ter plaatse contant betaald te worden. Indien er minder dan 4 ruiters zijn aangemeld op een trektocht kan de tocht doorgaan tegen een kleine groep toeslag, alleen op aanvraag Indien u met eigen auto aankomt dient u een toeslag van € 60 ter plaatse contant te betalen.

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten in tweepersoonskamers met eigen badkamer (1 a 2 nachten met gezamelijk sanitair)
 • Diner aankomstdag en ontbijt op de dag van vertrek
 • 3 rijdagen volpension incl. tafelwijn en picknick
 • 1 rijdagen halfpension (diner niet inbegrepen)
 • 1 rijdag alleen het ontbijt
 • 5 dagen paardrijden ongeveer 3 tot 5 uur per dag (1 dag ongeveer 2 uur)
 • Begeleiding van een Engels- en Duitstalige gids
 • Bagagetransport in volgwagen
 • Locale transfers tijdens de trektocht
 • Toeristenbelasting

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer luchthaven Barcelona om 17.30 uur € 120 p.p retour, vertrek vlucht terug na 14.30 uur
 • Of verzameltransfer luchthaven Girona om 18.30 uur € 90 p.p. retour, vertrek vlucht terug na 13.00 uur
 • Verzameltransfer op overige tijden per taxi (van Barcelona naar de locatie € 240 a € 280, Girona naar de locatie € 80 a € 120)
 • Entree bij Musea en andere monumenten
 • Fooien
 • Toeslag € 90 voor 3 x lunch / diner
 • Koffie bij het diner, Alcoholische dranken en frisdrank
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Toeslag € 60 voor aankomst met eigen auto