Trektocht te paard naar Salamanca

vanaf € 1.750 BOEK NU


Salamanca trektocht te paard
Salamanca trektocht te paard
Salamanca trektocht te paard
Salamanca trektocht te paard
Salamanca trektocht te paard
Salamanca trektocht te paard
Salamanca trektocht te paard
Salamanca trektocht te paard
Salamanca trektocht te paard

Deze trektocht op Andalusiërs (PRE) en hispano-Arabieren trekt door de Sierra de Candelario en de Sierra de Bejar via Alba de Tormes met als eindbestemming de cultuurstad Salamanca. Een zeer avontuurlijke paardrijvakantie.

vanaf € 1.750

Deze tocht heeft als bestemming cultuurstad Salamanca, gekend als thuisbasis van de oudste universiteit in Spanje. De tocht trekt door de Sierra de Candelario en de Sierra de Bejar in het stenen hart van Spanje. Via de Tormes-rivier gaat het dan verder naar het noorden, om te eindigen in Alba de Tormes.

Gids Emilio spreekt Engels en Spaans en kent het gebied als zijn broekzak. Hij is een bekwaam lesgever en erkend als gids door de Spaanse Federatie.

Je rijdt in Engelse stijl, op comfortabele veelzijdigheidszadels met kleine zadeltassen. De paarden zijn Andalusiërs (PRE) en hispano-Arabieren.

Overnachten gebeurt in plaatselijke hotels met een hoge standaard, 1 nacht in een klooster. De diners zijn typisch Spaans, eenvoudig Spaans ontbijt. Een back-up voertuig zorgt dat er onderweg een uitgebreide lunch is. Op aanvraag zijn vegetarische maaltijden mogelijk.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1 - Madrid – Navarredonda de Gredos
Aankomst op de luchthaven van Madrid rond 14.30 uur, verzameltransfer naar Navarredonda de Gredos van ongeveer twee uur. Onderweg stoppen we kort in de vestingstad Avila om het te bezoeken. Overnachting in een hotel in Gredos, welkomstdiner, overzicht van de trektocht aan de hand van een landkaart.

Dag 2 – Navarredonda de Gredos – Angustura de Tormes
Vandaag begint het grote avontuur te paard. We volgen de Tormes-rivier aan de voet van de vallei met een prachtig uitzicht op het Gredos-gebergte, lunch op het platteland met luxe pic-nic, 's middags is de afdaling naar Angostura de Tormes, waar de paarden de nacht doorbrengen, hierna is het tijd voor het diner en de overnachting. Tijd in het zadel 6 uur.

Dag 3 – Angostura deTormes – Barco de Avila – Becedas
Na het ontbijt vertrekken we via het vee-pad naar Barco de Avila, een middeleeuws dorp uit de 12e eeuw met een Romeinse brug en een kasteel. Lunch naast de brug over de rivier de Tormes met een prachtig uitzicht op het middeleeuwse kasteel. In de middag rijden we naar Sierra de Bejar en Becedas, het laatste dorp in de provincie Avila, waar de paarden de nacht doorbrengen. Wij dineren en overnachten in het nabijgelegen plaatsje El Barco de Avila. Tijd in het zadel 7 uur..

Dag 4 – Becedas – Candelario
Dit is een korte dag, van Becedas naar Candelario, via kleine dorpjes. In de namiddag is iedereen vrij om Candelario te bezoeken. Je kan er rondlopen in de steegjes en langs de kanalen, en de kerk bezoeken. Avondmaal en overnachting op dezelfde locatie als dag 3. Tijd in het zadel ong. 4 uur.

Dag 5 – Candelario – Neila de San Miguel – Guijo de Avila
We rijden noordwaarts naar Salamanca via Puerto de la Hoya. Lunchpauze aan een bijzondere kerk in Neila de San Miguel. In de namiddag rijden we door een open en vlak landschap tot aan de Cañada Soriana: één van de belangrijkste wegen in Spanje tijdens de Middeleeuwen. Overnachting in een landelijk complex in Guijo de Avila, met uitzicht over de rivier Tormes. Tijd in het zadel ong. 6,5 uur

Dag 6 – Guijo de Avila – Horcajo Medianero
We steken de Tormes over bij Santa Teresa’s dam, een groot waterreservoir. De hele dag rijden we door de Dehesas van Salamanca met eiken, stieren en de zwarte Iberische varkens. Lunchpauze langs een riviertje. In de namiddag galopperen we naar Horcajo Medianero. Avondmaal en overnachting in het klooster Valdejimena, met de paarden vlakbij. Tijd in het zadel ong. 6 uur.

Dag 7 – Horcajo  Medianero – Alba de Tormes
Lange ochtendrit met mooie panorama’s langs de Tormes. Tijd in het zadel ong. 4 uur. We eindigen de rit in Alba de Tormes. De paarden overnachten hier en worden de dag nadien terug vervoerd naar huis. Voor de ruiters is er een transfer naar Salamanca (ongeveer 20 minuten). Na de middag is er de mogelijkheid om door de straten van het historische centrum te wandelen. Avondmaal in een restaurant aan de Plaza Mayor, één van de mooiste pleinen in Spanje. Nacht in hartje Salamanca.

Dag 8 – Salamanca – Madrid
Na het ontbijt vertrek uit Salamanca om 10.00 uur, met aankomst in madrid rond 14.00 uur. Een vlucht terug naar huis is mogelijk vanaf 16.00 uur. Alle ruiters worden tegelijkertijd vervoerd, dus als een ruiter vóór het middaguur in Madrid moet aankomen, kunnen we de transfer regelen (tegen extra kosten).

Vertrekdata Kamertype 7n *  
06/09/2020  - 13/09/2020
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Double)
€  1.910
€  1.750
€  1.750
€  1.750
05/09/2021  - 12/09/2021
2 pers kamer (Twin)
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
€  1.780
€  1.780
€  1.780
€  1.945
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2020
06-09 t/m 13-09

Data 2021

05-09 t/m 12-09

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90kg.
 • Leeftijd:
  Minimaal 10 jaar en ervaren ruiter
 • Aantal deelnemers:
  Minimum: 4 maximum 10 ruiters. (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op indeling in een twee pers kamer met eigen badkamer
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt incl tafelwijn
 • 6 dagen paardrijden, 4 tot 7 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in volgwagen
 • Verzameltransfer vanaf de luchthaven Madrid (aankomen voor 14.30 uur, vertrekken na 16.00 uur) bij min. 4 ruiters

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige persoonlijke uigaven
 • Overige drankjes
 • Tussendoortjes buiten de maaltijden
 • Bij 2 of 3 ruiters de verzameltransfer vanaf de luchthaven Madrid met aankomst voor 14.30 uur en vertrek na 16.00 uur. bij 2 ruiters € 100 p.p retour ter plaatse betalen
 • bij 3 ruiters € 66 p.p retour ter plaatse betalen