4-daagse wildernisrit bij de Kilimanjaro


Deze korte safari op onder andere AngloArabieren, Australische Burmby of Thouroughbred die bitloos worden gereden, is speciaal in het leven geroepen voor de ervaren ruiter. Er wordt over de savanne gegaloppeerd en in de bush

vanaf € 2.550

Deze korte safari op onder andere AngloArabieren, Australische Burmby of Thouroughbred die bitloos worden gereden, is speciaal in het leven geroepen voor de ervaren ruiter. Er wordt over de savanne gegaloppeerd en in de bush gereden. Ook breng je een bezoek aan een Masai –familie. Overdag geniet je van de picknick en ’s avonds van het slapen in een tent in de bush. Alleen de laatste nacht breng je door op de boerderij. Ruiters die op safari gaan worden geacht een stevige zit en controle over het paard te hebben, gezien de spannende situaties die soms kunnen ontstaan in de wildernis. Ook bestaat voor deze safari een limiet aan kilo’s: een ruiter weegt niet meer dan 90 kilo.
De tocht biedt overweldigende uitzichten, versnelde galoppades en nauw contact met de wilde dieren. Te paard kom je dichterbij de olifant, de zebra, de gnoe of de eland om er enkele te noemen.

Geniet vier volle dagen optimaal van het 24-uurs bushleven, verlicht met lantaarns en met het geluid van de dieren op de achtergrond, terwijl je bij het kampvuur zit. Je denkt aan de indrukwekkende tocht te paard die je overdag maakt en het wildleven en de fauna van de savanne ziet. Dit is een korte, maar krachtige safari in West-Kilimanjaro, een prachtig stuk Tanzania.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1:
Reizigers worden opgehaald vanaf het vliegveld. Wie eerder is aangekomen wordt opgehaald vanuit het hotel in Moshi. Transfer naar West Kilimanjaro waar de gids in een boomhut op je wacht. Deze boomhut kijkt uit over een waterplas. De hoogste vorm van entertainment bestaat hier uit het komen en gaan van wilde dieren die komen drinken en baden in het modderige water. Lunch wordt geserveerd waarna er nog tijd over is om te ontspannen voordat je de paarden ontmoet en aanspoort voor een avondrit. Deze eerste tocht voert over de savanne. Acaciabomen, giraffen, zebra’s vormen je uitzicht. We rijden naar een plaatsje waar ons eigen mobiele kampement al staat. De komende twee nachten zullen we hier overnachten. De crew zorgt voor een aangenaam verblijf in de tent met bed en beddengoed, douche en toilet. Ook wordt er voor warm water gezorgd, zodat het fijn douchen is.

Dag 2:
We staan bijtijds op voor een lange rit door de wildernis. We volgen het spoor van de olifanten, gnoes, zebra’s, elanden en heel misschien vinden we een buffel. Een late lunch wacht op ons op een mooie locatie met fantastisch uitzicht over glooiende velden. Aan de ene kant zien we de Meru en achter ons ligt de Kilimanjaro. In de verte zien we de Longido en de Namanga. Na de rust vertrekken we per 4x4-voertuig naar een andere wereld. We gaan op bezoek bij een Masai-familie. We maken kennis met de vriendelijke vrouwen en vrolijke kinderen en hun dagelijkse leven. We keren terug als het donker is geworden. Onderweg zullen we nachtdieren tegenkomen die we anders niet zien.

Dag 3:
In de ochtend gaan we te paard op zoek naar meer wildleven. Tijdens onze rit zien we de altijd aanwezige antilopen, gazellen en zebra’s. We kijken speciaal uit naar giraffen, struisvogels en misschien vangen we ene glimp op van een cheetah. Waar we echt voor duimen is een ontmoeting met een kudde Afrikaanse olifanten. Vergeet niet je verrekijker en fototoestel mee te nemen. Later rijden we door over de weidse vlakten tussen de imposante bergen Meru en Kilimanjaro. Kuddedieren zullen onze paarden met interesse gadeslaan. We zullen samen galopperen met de zebra’s en de elanden. Onderweg stoppen we voor een picknick. De paarden worden aan het einde van de middag naar hun thuisbasis op de boerderij vervoerd. Ook wij stappen in auto om naar de boerderij te rijden. Daar aangekomen genieten we van het uitzicht terwijl een drankje nemen op de veranda bij de boerderij.

Dag 4:
Na het ontbijt is er alle tijd om de boerderij en de projecten eromheen te verkennen. Zo is er een dierenopvang en hebben we de mogelijkheid om met het apenreddingsteam op bushwalk te gaan. Anders kan je ook nog een laatste rit te paard maken. Die voert dan over het terrein van de boerderij. Een ander idee is een klein stadje in de buurt te bezoeken. Zo proef je even de sfeer van het leven in een klein Afrikaans stadje aan de voet van de Kilimanjaro. Overdag is er een kamer beschikbaar, zodat je voor de transfer naar het vliegveld nog even een douche kunt nemen.

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 3n *  
01/01/2022  - 31/03/2022
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Double)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
€  2.550
€  2.550
€  2.775
€  2.550
15/06/2022  - 31/12/2022
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Double)
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  2.775
€  2.550
€  2.550
€  2.550

(*) Alle prijzen per persoon

Gelieve rekening te houden met een aanbetaling van 50%

Maanden april, mei en begin juni is het regenseizoen. Niet mogelijk te boeken.

Kamertype

3n *


01/01/2022  -  31/03/2022

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

2.550

2 pers kamer (Double)

2.550

1 pers kamer (Single)

2.775

2 pers kamer (Twin)

2.550

15/06/2022  -  31/12/2022

1 pers kamer (Single)

2.775

2 pers kamer (Double)

2.550

2 pers kamer (Twin)

2.550

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

2.550


(*) Alle prijzen per persoon

Gelieve rekening te houden met een aanbetaling van 50%

Maanden april, mei en begin juni is het regenseizoen. Niet mogelijk te boeken.

Data 2022

Mogelijk te boeken in de periode januari t/m maart en half juni t/m december, op aanvraag. Elke aankomstdag mogelijk.

April, mei en begin juni is het regenseizoen

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Min. 14 jaar en ervaring, onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 4 dagen en 3 nachten op indeling in ruime tweepersoonskoepeltenten, of in tweepersoonskamer met meestal eigen badkamer op de boerderij
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag de lunch (afhankelijk van vluchttijden)
 • Niet alcoholische dranken als koffie, thee, en fruitsap, tafelwijn bij diner
 • Paardrijden volgens programma, 4 tot 6 uur per dag op rijdagen
 • Duits- en Engelstalige begeleiding
 • Conservation / entry fees: € 370
 • Bagagevervoer per back up landrover tijdens safaridagen
 • Transfers van en naar de luchthaven

Exclusief

 • Heen- en terugreis (Vliegreis naar Kilimanjaro International Airport, vaak rechtstreeks met KLM)
 • Visumkosten € 50 p.p. mogelijk bij aankomst, geldig paspoort, nog 6 maanden geldig en 1 lege pagina
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Fooien (reken ong. $ 10,- p.p.p.n.)
 • Overige drankjes
 • Reis-/annuleringsverzekering