Big Game Safari in Tanzania

vanaf € 5.244 BOEK NU


Paardrijvakantie Big Game Safari in Tanzania
Paardrijvakantie Big Game Safari in Tanzania
Paardrijvakantie Big Game Safari in Tanzania
Paardrijvakantie Big Game Safari in Tanzania
Paardrijvakantie Big Game Safari in Tanzania
Paardrijvakantie Big Game Safari in Tanzania
Paardrijvakantie Big Game Safari in Tanzania
Paardrijvakantie Big Game Safari in Tanzania
Paardrijvakantie Big Game Safari in Tanzania
Paardrijvakantie Big Game Safari in Tanzania
Paardrijvakantie Big Game Safari in Tanzania

Deze geweldige trektocht in Tanzania voert van de tweede hoogste berg Meru in Tanzania naar de hoogste berg van het continent, de Kilimanjaro. Er wordt over savannes gereden, door bossen en door de bush.

vanaf € 5.244

De paarden – onder anderen Anglo-Arabier, Thouroughbred en de Australische Brumby - zijn getraind om safari’s te rijden. Ze worden goed verzorgd, zijn welgemanierd, tredzeker en hebben schofthoogtes van 1.40 tot 1.65 meter. Er wordt overwegend bitloos gereden en er zijn verschillende soorten zadels, variërend van endurance-zadels tot speciale trektochtzadels.

Deze geweldige trektocht in Tanzania voert van de tweede hoogste berg Meru in Tanzania naar de hoogste berg van het continent, de Kilimanjaro. Er wordt over savannes gereden, door bossen en door de bush. Onderweg spotten we giraffen, zebra’s en gnoes. Er bestaat een kans ook roofdieren te zien. Maar deze zijn wat schuwer van aard. Je kunt een glimp van ze opvangen als ze voor ons wegvluchten. Dit gebied is het land van de Masai. Tijdens deze trektocht leren wij ze kennen. Je krijgt de kans een wandeling met een Masai te maken en te leren over het leven in de Tanzaniaanse natuur.

Deze tocht is geschikt voor ervaren ruiters die niet zwaarder dan 90 kilo wegen. Het kan voorkomen dat je voor een bepaalde situatie op tijd moet weg galopperen. Daarom is het belangrijk dat je een goede zit hebt, het tempo van je paard onder controle hebt en te allen tijde zelf bepaalt welke richting je uit rijdt.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1:
Aankomst op de boerderij, vertrekpunt van de safari. De koffie- en paardenboerderij ligt op de lager gelegen heuvels van de Kilimanjaro. Het huis en de kamers bieden zicht op Afrika’s hoogste berg: de Kilimanjaro. In de middag krijgen we de paarden te zien en worden er matches gemaakt. Een rit om kennis te maken met je paard volgt.

Dag 2:
Vroeg ontbijt en transfer van ruiter en paard naar het nationaal park Arusha. In dit gebied ligt de slapende vulkanische berg Meru, de tweede hoge berg van Tanzania. De landschappen in deze omgeving variëren sterk. Zo ligt er open savanne, dicht bos en dikke bush. Er liggen ook veel meren en indrukwekkende kraters. Arusha is ook het thuis van indrukwekkend wild zoals het luipaard, de olifant en de buffel. Wij beginnen onze tocht op open weiden. Daarna rijden we door dalen en bossen met adembenemende uitzichten. Sporen en geuren wijzen ons op de bosbewoners. Wij rijden langs het oorspronkelijke huis van de ‘witte jager’ Margarete Trappe. We stappen verder naar de berg Meru en vlak voor zonsondergang arriveren we bij ons kampement zo vlakbij de berg. De tenten zijn ruim en van alle gemakken voorzien: bedden, linnengoed, en sanitair. De crew zorgt elke avond voor warm water. Diner wordt boven een kampvuur bereid en je kunt de sterren vanaf je kussen zien. Je valt in slaap bij de geluiden van Afrika.

Dag 3:
We worden wakker van de roep van de Colobus-apen en beginnen aan een vroege ochtendrit. Die voert door een prachtig bos. We hopen natuurlijk op een ontmoeting met een kudde olifanten. Er zijn veel verborgen sporen die wijzen op de aanwezigheid van dieren die ons bekijken. We rijden naar een bekend punt in Arusha, de ‘Fig Tree Arch’. Het is een natuurlijk verschijnsel dat is gemaakt door vogels en dieren. We genieten van een brunch op een plek die de vlakten en meren overzien. Na de brunch zullen we afdalen naar de donderende Tululusia waterval aan de voet van de berg Meru. Hier zullen we buffels zien. Terug op het kamp laten we de paarden rusten en gaan wij per auto naar de meren van Momella. Deze meren worden bevolkt door flamingo’s en andere mooie vogels. Dichtbij, maar op veilige afstand kunnen we nijlpaarden zien. Grote kans dat we aan de waterkant wild zoals buffels, giraffen en kleinere wilde dieren zien.

Dag 4:
Een lange ochtendrit leidt ons door droog bis en over savannes waar we uitkijken naar giraffen, buffels en antilopen.De dieren die we zien kunnen grote afstanden hebben afgelegd; Tanzaniaanse nationale parken zijn niet omheind. Later in de morgen steken we de grens van Arusha Park over. Het landschap verandert en we verlaten de groene weiden en de heerlijke acacia-bossen. We nemen een korte lunchpauze. En dan ontdekken we het land van de Masai. Deze vlakke grond geeft ons de gelegenheid lang te galopperen. Onderweg zien we Masai-herders. We vinden onze tenten , genieten van een warme
douche, een zalige maaltijd en gaan slapen op het geluid van het wild.

Dag 5:
We staan op met een Afrikaanse zonsopgang. We stijgen op en rijden over rotsachtige heuvels en rijden door bush en acacia-bossen. We rijden in het land van de olifant en zoeken de sporen van deze prachtige reuzen. Wie weet ontmoeten wij ze. Er is hier veel wild, maar dat is schuw. Op het moment dat ze vluchten, vangen wij een glimp van ze op. Hoewel we in het land van de Masai rijden, bevinden zich hier ook roofdieren. Wij zullen constant opletten. We keren terug naar het kampement voor de brunch en we hebben de kans met een Masai-gids mee te wandelen en te leren over hun leven in de natuur. Na de wandeling en een siësta maken we een avondrit. We rijden over terrein dat perfect is voor lange galoppades. We kunnen mee galopperen met zebra’s en gnoes. Dit is hoe de safari is bedoeld!

Dag 6:
We staan op bij zonsopkomst en beginnen aan een mooie, lange ochtendrit waarbij we wild langs de kleine heuvels spotten. De route van vandaag zal vooral worden bepaald door de route van het wild. Wij bevinden ons in het hart van de wildernis van de West-Kilimanjaro. Veel dieren gebruiken deze corridor tijdens hun migraties tussen de Kilimanjaro, de Meru en Amboseli. In de maanden die op de regens vallen zijn hier meestal kuddes olifanten en buffels. Gedurende het hele jaar kunnen we giraffen, zebra’s, elanden en ander wild zien. Roofdieren horen we meestal, maar meestal verschuilen deze dieren zich. Met een beetje geluk kunnen we een hyena, cheeta of luipaard spotten. We rijden nu in het Enduimet Wildlife Management Area. Laat in de middag bereiken wij ons kampement waar we worden opgewacht met een gin-tonic.

Dag 7:
We laten de wildernis van de West Kilimanjaro achter ons en rijden door een mix van open grasland en savanne met zijn doornstruiken. Ook zullen we bossen verkennen waar veel wild rondstruint tussen het bos van de Kilimanjaro en de savanne. ’s Middags rijden we langs het bos. Op deze route genieten we van zicht op eindeloos bos aan onze linkerhand en Enduimet aan de andere hand. Het terrein varieert en daarmee variëren ook wij onze snelheid van langzaam naar geweldige galoppades. Aan het einde van de tocht laten wij onze paarden achter op een boerderij in het Kilimanjaro bos. Wij rijden per auto naar de boerderij waar we onze tocht begonnen.

Dag 8:
Na het ontbijt is er tijd om het terrein rond de boerderij te verkennen. Er is een dierenkliniek en een ontelbaar aantal huisdieren en wilde dieren te vinden. Vaak zijn deze aangekomen nadat ze verweesd of gewond raakten, of ongewild hun habitat verloren en zich plotseling tussen mensen bevonden. Deze dieren vinden een nieuw thuis bij de boerderij. Na een verkenning van de boerderij en de dieren is het tijd voor de transfer naar het vliegveld.

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 7n *  
01/01/2020  - 31/03/2020
2 pers tent
Tent op indeling
1 pers tent
€  5.244
€  5.244
€  5.694
15/06/2020  - 31/12/2020
Tent op indeling
1 pers tent
2 pers tent
€  5.244
€  5.694
€  5.244
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Niet mogelijk te boeken in de periode April, mei en begin juni ivm het regenseizoen

Data 2020

Mogelijk te boeken in de periode januari t/m maart en half juni t/m december, op aanvraag. Elke aankomstdag mogelijk.

April, mei en begin juni is het regenseizoen

 

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Op aanvraag, afhankelijk van de rijervaring
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2 ruiters en max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen en 7 nachten op indeling in ruime tweepersoonskoepeltenten, of in tweepersoonskamer met meestal eigen badkamer op de boerderij
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag de lunch (afhankelijk van vluchttijden)
 • Niet alcoholische dranken als koffie, thee, en fruitsap, tafelwijn bij diner
 • Paardrijden volgens programma, 4 tot 6 uur per dag op rijdagen
 • Duits- en Engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer per back up landrover tijdens safaridagen
 • Transfers van en naar de luchthaven
 • Conservation / entry fees Nationale Parken: € 908 p.p

Exclusief

 • Heen- en terugreis, vliegreis naar Kilimanjaro International Airport (vaak rechtstreeks met KLM)
 • Visumkosten € 50 p.p. mogelijk bij aankomst
 • Geldig paspoort, nog 6 maanden geldig en 1 lege pagina
 • Overige persoonlijke uitgaven en fooien (reken ong. $ 10,- p.p.p.n.)
 • Overige drankjes
 • Reis-/annuleringsverzekering