Zuid-Amboseli trektocht te paard in Tanzania


Paardrijden in Tanzania waarbij we rijden door het gebied waar de kleurrijke Masai leeft. Tijdens onze tochten te paard zullen wij ze regelmatig tegenkomen. Er wordt gereden over ruig terrein controle over je paard is een pre

vanaf € 5.495

De paarden zijn goedverzorgd, welgemanierd en in uitstekende conditie. Een grote verscheidenheid aan betrouwbare en voor safari-tochten getrainde paarden zoals de AngloArabier, Thouroughbred en Australische Brumby lopen mee in de trektocht. Ze zijn tussen de 1.40 en 1.65 meter (schofthoogte). Voor iedere ruiter is er een geschikt paard te vinden. Er wordt meestel bitloos gereden en met zadels zonder boom, er zijn endurance-zadels aanwezig en zadels voor trektochten.

Masai
Wij rijden door het gebied waar de kleurrijke Masai leven. Tijdens onze tochten te paard zullen wij ze regelmatig tegenkomen. De Masai drijven hun vee dat zich op de immense vlakten vermengt met zebra’s, antilopen en gnoes. Ruiters moeten goed kunnen reageren op de beweging van het wild, omdat deze het paard kan opschrikken. Ook moet een ruiter in staat zijn van problemen weg te kunnen galopperen. De snelheid en de richting van het paard moet hij perfect onder controle hebben.

Ruig terrein
De tochten voeren over privé-terreinen en Enduimet Wildlife Managmeent Area, beschermd gebied in Tanzania. Dieren verzamelen zich hier en trekken rond om nieuwe weiden te vinden. De migratietochten beginnen meestal aan het begin van het regenseizoen, ideaal om kuddes van het wild van de vlakte op te sporen. Er wordt gereden over ruig terrein dat ongelijk kan zijn met veel stenen, grasklompen, holen en doornen. Het is niet altijd mogelijk deze obstakels van veraf te zien en vraagt daarom om een snelle reactie van het paard. Zij zullen vol vertrouwen over de obstakels springen, of eromheen lopen. Van de ruiter wordt verwacht dat hij genoeg balans heeft om de bewegingen van het paard te volgen. 
Tijdens deze safari rijden we over steile paden in valleien, we doorkruisen rivieren die in sommige seizoenen een sterke stroming kennen en in andere seizoenen droge beddingen. Op sommige plekken zullen de ruiters afstijgen om de paarden te leiden. Dat is de reden waarom de organisatie aangeeft dat ruiters gevorderd moeten zijn en in een goede conditie moeten verkeren, verder weegt een ruiter weegt niet meer dan 90 kilo.

Belangrijk: 
In dit gebied leven veel verschillende diersoorten. Denk aan olifanten, giraffen, luipaarden, gnoes, gazellen en veel meer bijzondere wilde dieren. Ecologisch verbindt deze ‘corridor van wild’ onder meer de nationale Kilimanjaro parken en de Amboseli ecosystemen, 86 procent van het Enduimet Wildlife Management Area is bestemd als beschermd gebied. Het ligt in het Longido district aan de grens met Kenia en is omgeven door beschermde gebieden. Tijdens deze trektocht kan je langs olifantenkuddes rijden en reken erop dat je zebra’s en gnoes in kleine kuddes zult zien.

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1:
Transfer van het vliegveld naar de boerderij. Afhankelijk van de aankomsttijd volgt de introductie van de paarden en weet je met welk paard je op safari gaat. Introductierit op de grote koffieplantage die bij de boerderij hoort. Na de rit een samenzijn voor een zonsondergangdrankje op de veranda waar we genieten van het uitzicht op de Kilimanjaro.

Dag 2:
Na het ontbijt transfer naar West-Kilimajaro. We treffen onze paarden bij ons mobiele kampement en beginnen de rit. Al snel rijden we over de Narco-vlakte waar we de eerste wilde dieren zullen zien. Ons kampement wordt opgezet bij een acacia-bos waar de altijd vriendelijke crew op ons wacht. We logeren in ruime tenten van 3 bij 3.80 meter met bedden en linnengoed. Sanitair is in elke tent aanwezig. De crew zorgt elke avond voor warm water. De paarden staan altijd bij het kamp en zichtbaar vanuit de tenten of vanaf de veranda’s die erbij horen.

Dag 3:
We staan vroeg op voor een lange rit door de wildernis door Euphorbia en acacia-bos. We rijden over de savanne en volgen onder meer de olifant, de zebra, de gnoe en andere antilopes.De lunch wordt bereid in een boomhut boven een waterpoel. Dit water biedt plezierig entertainment met allerlei soorten wild dat langskomt om te drinken, te baden en verder te trekken. Later in de middag arriveren we in Mgunga. Het zicht over de glooiende grasheuvels is hier prachtig. Na een pauze vertrekken we per auto naar een Masai-familie en maken kennis met de vrolijke dames en kinderen. We krijgen een klein inkijkje in hun dagelijkse leven. Als het al donker is, keren wij terug naar onze tenten en onderweg zien we nachtdieren.

Dag 4:
Wij rijden deze ochtend over rotsachtige heuvels en slingeren door de bush en acaciabossen. Dit is het land van de olifant en de giraffe. Regelmatig zullen we sporen van deze giganten vinden. Er is veel wildleven in deze omgeving, maar in de dichte bush zie je ze maar heel kort voordat ze wegvluchten. Hoewel dit Masai-land is en roofdieren schuw zijn, zouden er overdag wat kunnen dommelen en wij zullen constant alert zijn. Tegen de avond bereiken wij ons kampement, mooi opgezet onder de acacia-bomen op de Ngasurai vlakte. Soms kunnen we de Masai herders horen als ze hun dieren ’s avonds naar het water leiden. Zij lopen in het donker en gebruiken hun stem om de roofdieren weg te houden. Het is een magische nacht gevuld met Masai-liederen die je hoort aankomen en verder trekken.

Dag 5:
Een vroeg begin van de dag om de omgeving te ontdekken. Als er net een goed regenseizoen is geweest, kunnen de vlakten erg druk worden met migrerende kuddes. Dit gebied is perfect om met gnoes of zebra’s mee te galopperen. Of wat denk je van een galop met een giraffe. We stoppen voor een lunch in de schaduw van een boom vlakbij een dam waar Masai regelmatig hun kuddes laten drinken. Het is een komen en gaan van hun kuddes. Veel vriendelijk gebabbel met de herders hoort erbij. Het wild geeft er de voorkeur aan op afstand te blijven. Na een pauze tijdens de hete middag, rijden we verder. Een goed terrein nodigt ons uit voor een snellere tred. We worden met een kampvuur opgewacht in ons kampement waar we genieten van de kleurrijke zonsondergang

Dag 6:
Een lange rit leidt ons naar de grens met Kenia, dichtbij het Amboseli reservaat van Kenia. Het landschap verandert compleet en wij rijden over Lake Amboseli en de zoutvlakten voor geweldige galoppades, vaak met kuddes zebra’s of giraffen. We scannen het bos langs de zoutpannen goed, want dit bos is een favoriete plek van de olifant. Dit is ook het land van de kat en wij letten constant op of we een roofdier zien naderen. Na terugkomst bij het kamp wisselen we de paarden voor een 4x4-voertuig. We bezoeken de Sinya-mijnen die jaren geleden in gebruik waren. Onderweg zullen we stoppen om het wild te zien en uiteindelijk arriveren we op een uitkijkpunt met een overweldigend panorama. Tijd voor een zonsondergangdrankje. Als de avond invalt, rijden we naar onze tenten. Waarschijnlijk zien we onderweg nachtdieren.

Dag 7:
We staan samen met de zon op voor een laatste opwindende dag paardrijden in de bush. We voelen ons vrij als we zinderende galoppades maken langs de bush-rand volgen. Op sommige plekken worden we vergezeld door giraffen die het net zo leuk vinden als wij om te galopperen. Later komen we aan bij ons voertuig en de truck. De crew laadt onze paarden in en brengt ze terug naar de boerderij. Wij kunnen op stap met een Masai-krijger tijdens een boswandeling. Zo leren we het dagelijks leven van de volksstammen in de natuur kennen. We zullen versteld staan van hoeveel medicinale planten er groeien. En we komen erachter dat vuur maken nog een behoorlijke taak was voordat de aanstekers op de wereld kwamen.Na de wandeling rijden we terug naar de boerderij

Dag 8:
Na het ontbijt is er nog tijd genoeg om de boerderij te bekijken. Het is mogelijk een bushwandeling te maken met het reddingsteam voor apen. Of een klein opvangcentrum te bezoeken met een wisselend aantal dieren. Sommige kwamen er aan als wees, gewond of als ‘dakloze’, omdat ze ongewild hun habitat zijn kwijtgeraakt. Als alternatief kan je er ookvoor kiezen te gaan paardrijden over het land dat bij de boerderij hoort of een uitstapje naar het dichtstbijzijnde stadje te maken, aan de voet van de Kilimanjaro. Overdag is er een kamer beschikbaar, zodat we voor ons vertrek nog even een douche kunnen nemen.

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 7n *  
01/01/2023  - 31/12/2023
Tent op indeling
€  5.458
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Gelieve rekening te houden met een aanbetaling van 50%

Maanden april, mei en begin juni is het regenseizoen. Niet mogelijk te boeken.

Europrijs gebaseerd op de originele Amerikaanse Dollar USD 4812 p.p, Conservation / entry fees USD 960 p.p

Kamertype

7n *


01/01/2023  -  31/12/2023

Tent op indeling

5.458


(*) Alle prijzen per persoon

Gelieve rekening te houden met een aanbetaling van 50%

Maanden april, mei en begin juni is het regenseizoen. Niet mogelijk te boeken.

Europrijs gebaseerd op de originele Amerikaanse Dollar USD 4812 p.p, Conservation / entry fees USD 960 p.p

Data 2023

Mogelijk te boeken in de periode januari t/m maart en half juni t/m december, op aanvraag. Elke aankomstdag mogelijk.

April, mei en begin juni is het regenseizoen

 

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Op aanvraag, afhankelijk van de rijervaring
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen en 7 nachten op indeling in ruime tweepersoonskoepeltenten, of in tweepersoonskamer met meestal eigen badkamer op de boerderij
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag de lunch (afhankelijk van vluchttijden),
 • Niet alcoholische dranken als koffie, thee, en fruitsap, tafelwijn bij diner,
 • Paardrijden volgens programma, 4 tot 6 uur per dag op rijdagen,
 • Duits- en Engelstalige begeleiding,
 • Bagagevervoer per back up landrover tijdens safaridagen,
 • Transfers van en naar de luchthaven,
 • Inclusief Conservation / entry fees Nationale Parken : USD 960

Exclusief

 • Heen- en terugreis (Vliegreis naar Kilimanjaro International Airport, vaak rechtstreeks met KLM)
 • Visumkosten, ong. € 50 p.p. mogelijk bij aankomst,
 • Geldig paspoort, nog 6 maanden geldig en 1 lege pagina
 • Overige persoonlijke uitgaven en fooien (reken ong. $ 10,- p.p.p.n.)
 • Overige drankjes
 • Reis-/annuleringsverzekering