Pensiontrektocht in Cappadocië

vanaf € 1.550 BOEK NU


Pensiontrektocht in Cappadocië
Pensiontrektocht in Cappadocië
Pensiontrektocht in Cappadocië
Pensiontrektocht in Cappadocië
Pensiontrektocht in Cappadocië
Pensiontrektocht in Cappadocië
Pensiontrektocht in Cappadocië
Pensiontrektocht in Cappadocië
Pensiontrektocht in Cappadocië
Pensiontrektocht in Cappadocië

Rotsen in de vorm van puntmutsen, ondergrondse steden en mysterieuze schuilkerkjes u komt het allemaal tegen op deze avontuurlijke trektocht te paard.

vanaf € 1.550

Rotsen in de vorm van puntmutsen, ondergrondse steden en mysterieuze schuilkerkjes u komt het allemaal tegen op deze avontuurlijke trektocht te paard. Per dag leggen we 20-30 km. af, 4 tot 6 uur te paard door het tufsteen landschap van Turks Cappadocië in Centraal Anatolië. Bizarre rotsformaties, grillige canyons en kleurige tufsteenkegels ontstonden door 2 actieve vulkanen. Water en wind deden de rest. Gedurende duizenden jaren hakten de plaatselijke bevolking er huizen, kerken en complete steden uit.

De van oorsprong Franse gidsen spreken ook Engels.
Zij hebben een grote kennis van de streek en weten
de mooiste plekjes te vinden. De paarden zijn kruisingen met Arabieren, klein (ongeveer 1.50m) en taai, maar vriendelijk en geschikt voor de kronkelpaden van de route. Engelse rijstijl, Mc Clellan trekking zadel en hackamore.
Bij de pensiontocht verblijven we in eenvoudige maar nette familiale Anatolische pensions, in een tweepersoonskamer met meestal eigen douche en toilet, 3 tot 4 verschillende lokaties gedurende de week. De overnachtingsplaatsen liggen 5 tot 15 minuten van de paarden verwijderd, voor vervoer wordt gezorgd.
Bij het verzorgen van de paarden helpt iedereen mee. Bij de pensiontrektocht worden de ruiters voor het diner teruggebracht naar hun pension. De picknick gaat mee in de zadeltassen.
Benodigde ervaring voor de trektocht: gevorderde ruiter met buitenrijervaring en een uitstekende lichamelijke conditie. Zelfstandig u paard kunnen zadelen en verzorgen. Aan het begin en aan het eind van elke rit wordt altijd eerst een stuk gelopen in heuvelachtig terrein (in totaal 1 uur per dag) naast de paarden. Op moeilijke steile stukken dient ook naast het paard gelopen te worden. Het tempo is door het terrein voornamelijk stap en enkele draf - en galopstukken per dag. De bagage wordt bij de pensiontrektocht vervoerd in een volgwagen. 

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op indeling in tweepersoonskamer (tijdens bivak-weken, 3 nachten in pension en 4 nachten in tent)
 • Op basis van volpension van eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt, drankjes als thee, koffie en water tijdens de picknick
 • 6 dagen paardrijden, 5 tot 6 uur per dag (gemiddeld ongeveer 20 km per dag), woensdag 3 1/2 uur en een vrije middag
 • Bagage in volgwagen
 • Transfers tussen de paarden en de overnachtingsplaatsen
 • Verzameltransfer (50 min.) vanaf luchthaven Kayseri (aankomst zondag tussen 11.00 en 19.00 uur) en vertrek zondagochtend vanaf 09.40 uur naar Kayseri
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis, vliegtuig naar Kayseri (via Istanbul) of vliegreis naar Nevsehir met extra transfer of nachtbus (ong. 12 uur) vanuit Istanbul naar Nevsehir
 • Afwijkende transfer van of naar de luchthaven ong. € 65 enkele reis, per taxi ter plaatse te betalen
 • Overige drankjes als wijn en drankjes in cafe’s, bars en in de pensions
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering