Onze ruitervakanties in Uruguay

Ooit gedacht aan een paardrijvakantie in Uruguay? 
Beleef een luxe, Uruguyaans paardrij-avontuur op Arabische volbloeden. Vanaf een paardenranch in het Zuid-Amerikaanse ‘Klein Zwitserland’ worden op voorwaartse Arabieren de prachtigste, snelle, dagtochten te paard gemaakt. Ontdek hieronder onze paardrijvakantie in Uruguay 

Wat mag je verwachten van onze ruitervakantie in Uruguay?

Uruguay is een prachtig land met een geheel eigen karakter aan de Atlantische Oceaan. Het grenst verder aan Argentinië en Brazilië. De oorspronkelijke bevolking werd gevormd door indianen. Na de komst van de kolonisten uit Europa is daar vrijwel niets meer van overgebleven. Het grootste deel van de hedendaagse, gastvrije Uruguayanen stamt af van Europeanen. Net zoals Argentinië is Uruguay meer dan andere Zuid-Amerikaanse landen, zeer westers van aard.

De stertochten die vanaf de ranch worden gehouden, leiden naar onder meer het kleine dorp Pueblo Eden. Het plaatsje wordt bevolkt door enkele honderden bewoners. Het dorp ligt in een zeer landelijk gebied, vol heuvels en valleien en partijen graniet die in het land liggen verspreid. Het dorpscentrum kent een groot plein met mooie palmbomen. Het kerkje op het plein neemt een centrale plek in. Verder kent het stadje een openbare school en kleine huisjes. Pueblo Eden laat zich omschrijven als een klein paradijsje – what’s in a name - , een authentieke ‘slow town’ in Urugay. 

Verder verken je het land zeer uitvoerig tijdens de dagtochten waarbij je gemiddeld zo’n vijf uur doorbrengt in het zadel. Voor deze tochten is wel enige paardrij-ervaring vereist. Over de weidse heuvels wordt volop gegaloppeerd op de voorwaartse Arabieren.

De ranch beschikt over vijf ruime kamers. Er zijn kamers vierpersoons- en
tweepersoonskamers. Het verblijf heeft een stoer en natuurlijk karakter, ook omdat er in de bouw veel hout is verwerkt. Na het paardrijden kun je een verfrissende duik nemen in het zwembad. Tijdens de dagtochten wordt er buiten geluncht. Soms picknicken wij, soms lunchen we in een restaurant. Dineren doen we samen op de ranch. Eenmaal eten we ’s avonds in Pueblo Eden waar we tijdens een van onze dagtochten naar toe zijn gegaloppeerd. In dit authentieke dorp zullen we na dit diner ook een nachtje verblijven.

Voor deze tochten moet je een ervaren ruiter zijn met een goede basisconditie.

Wil je meer informatie over een van deze ruitervakantie in Uruguay bel of mail ons en we helpen je verder.