Ranchleven in Crook Country Wyoming

vanaf € 1.364 BOEK NU


vscc33.jpg
vscc21.jpg
vscc22.jpg
vscc23.jpg
vscc24.jpg
vscc25.jpg
vscc26.jpg
vscc27.jpg
vscc28.jpg
vscc29.jpg
vscc30.jpg
vscc31.jpg
vscc32.jpg
hot-tub-ranch-wyoming.jpg

Crook Country is hét runderweidegebied van Wyoming. Deze hemel op aarde voor koe - en cowboy! - ligt in de westelijke uitlopers van de ‘Black hills’; aan de westkant wordt het begrensd door het beroemde Yellowstone park.

vanaf € 1.364

De Crook Country ranch bevindt zich nog net in Wyoming, dicht tegen de grens van zowel Montana als Noord Dakota aan. Crook Country staat te boek als hét runderweidegebied van Wyoming. Deze hemel op aarde voor koe - en cowboy! - ligt in de westelijke uitlopers van de ‘Black hills’; aan de westkant wordt het begrensd door het beroemde Yellowstone park. De geschiedenis van de ranch gaat terug tot in het jaar 1860, als de overheid elke kolonist ruim 250 hectare grond in bezit geeft. Ook in dit idyllisch stukje van Crook country maakten kolonisten een nieuwe start.

Inmiddels is het grondgebied van de oorspronkelijke ranch een stuk groter en waart de geest van de eerste bewoner nog rond in een nabijgelegen spookstadje. Alhoewel het in dit gebied één van de grotere ranches is, blijft het naar Amerikaanse maatstaven een kleine ranch die hier in de zomermaanden 800 runderen hoedt. De ranch is nog volledig een veebedrijf en geeft gasten de gelegenheid deel te nemen aan het echte ranchleven. De gasten worden vooral betrokken bij het te paard verplaatsen van de kuddes en het terugvinden en -brengen van ‘afdwalers’. In mei en juni vindt het brandmerken van het vee plaats. Dit is tevens een van de sociale hoogtepunten in het cowboy-bestaan omdat iedereen die kan, helpt  bij het klaren van dit zware karwei.
Gasten zijn op deze ranch welkom van half mei tot half oktober. Ze worden ondergebracht in de lodge  met vijf slaapkamers, allen met eigen badkamer. Een klein aantal gasten dus zodat het werkkarakter van de ranch niet te zeer wordt aangetast. De lodge voorziet verder in een whirlpool, een comfortabele woonkamer, een biljarttafel en een veranda met uitzicht.
De 40 paarden zijn  werkpaarden, alhoewel niet allemaal raszuiver, overheerst het bloed van de quarter horse. Het type paard dat bij uitstek geschikt is voor het ranchwerk: sterk, wendbaar, met een vrijwel aangeboren ‘cow sense’ en razendsnel op de kwart mijl.

Geen toeslag eenpersoonskamer

Aankomstdag ENKEL op zaterdag!
Vertrekdag op zaterdag én woensdag (een verblijf kan met 4 nachten verlengd worden).

Vertrekdata (za) Kamertype 7n *  
22/05/2021  - 16/10/2021
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
€  1.364
€  1.364
€  1.364
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele amerikaanse dollar USD 1610 p.p

Data 2021

Mogelijk te boeken tussen 22-05 en 16-10, op aanvraag. Zaterdag is de aankomstdag, eventueel verlenging tot woensdag mogelijk

 

Praktische info

 • Ervaring:
  Minimaal gevorderde beginner, 3 gangen beheersen, ervaring met buitenritten, minimaal 3 uur in het zadel kunnen zitten.
 • Gewicht:
  Max. 100 kg
 • Leeftijd:
  Min. 16 jaar en max. 75 jaar (voor ruiters).
 • Aantal deelnemers:
  Geen min., max. 10 personen (3 weken voor vertrek)

Minimaal gevorderde beginner!
Alle 3 gangen beheersen, ervaring met buitenritten, minimaal 3 uur in het zadel kunnen zitten.

De paardrij organisatie adviseert om 1 dag eerder aan te komen en te overnachten in Rapid City. Dit om te voorkomen dat de verzameltransfer om 18.00 uur door vertraging niet gehaald kan worden.  

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten in 1 of 2 persoonskamer met eigen badkamer
 • Volpension: vanaf aankomstdag diner t/m vertrekdag ontbijt (incl. koffie, thee en niet-alcoholische dranken)
 • 6 dagen paardrijden (3-8 uur per dag, aankomst en vertrekdag niet rijden)
 • Ranchactiviteiten
 • Engels- en Duitstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Rapid City (RAP)
 • Verzameltransfer vanaf luchthaven Rapid City USD 150 p.p. retour (Ophaaltijd: 18.00 uur lokale tijd / vertrekdag: rond 10.00 uur terug op airport)
 • Alcoholische dranken (zelf meebrengen)
 • 10% Fooien
 • Lokale belastingen, toeristenbelasting (USD 3.90 p.p.p.d.)