Zesdaagse Zuid-Afrikaanse paardensafari onder canvas


Een zesdaagse safari te paard in het malariavrije Entabeni wildreservaat in Zuid-Afrika is een ervaring om nooit meer te vergeten. Op fitte, goed verzorgde paarden verken je deze gevarieerde, typisch Zuid-Afrikaanse omgeving.

Een zesdaagse safari te paard in het malariavrije Entabeni wildreservaat in Zuid-Afrika is een ervaring om nooit meer te vergeten.  Op fitte, goed verzorgde paarden verken je deze gevarieerde, typisch Zuid-Afrikaanse omgeving.

Te paard door Waterberg
Het Entabeni reservaat herbergt vijf soorten ecosystemen. Het bovenste plateau biedt onder meer  indrukwekkende rotsformaties en uitgestrekte grasvlakten. Dit terrein wordt door 600 meter hoge steile rotswanden afgescheiden van het lager gelegen plateau. Op het lager gelegen terrein is het zo’n 3 graden warmer. Daar groeien bijzondere planten en er liggen verschillende wetlands. 


Tijdens de trektocht overnacht je in een mooi fly camp, bij aankomst breng je een nacht door in een tenten lodge. Als het weer het toelaat, beleef je ook een nacht onder de sterrenhemel. Het ontbijt en het diner worden in het basiskamp geserveerd. De lunch wordt afwisselend meegebracht voor onderweg, of op het basiskamp gebruikt. 

Entabeni wildreservaat
Het Entabeni reservaat beslaat zo’n 22.000 hectare en ligt op ongeveer drie uur autorijden van Johannesburg. Het klimaat is gematigd. De regentijd valt in de zomer.

De zomerdagen zijn heet, maar in de avonden koelt het behoorlijk af. In de zomer (= onze winter) is het ook mogelijk er te zwemmen; er is dan water in overvloed. De tochten te paard worden ’s zomers in de vroeger in de ochtend gemaakt en laat in de middag om zo aan de hitte van de dag te ontsnappen. 

In de winter (=onze zomer) zijn de nachten fris. De dagtemperaturen zijn dan gematigd en bereiken gemiddeld de 20 graden. De paardrijritten beginnen dan wat later in de morgen, omdat de dag moet opwarmen. ’s Middags beginnen de tochten in de wintertijd ook wat eerder, omdat de temperaturen dit toestaan.

Voorbeeldprogramma:


Dag 1: Aankomst bij het tenten lodge waar een late lunch wordt geserveerd. Na installatie volgt een game drive waarbij je de kans hebt een aantal van de Big 5 van dichtbij te bewonderen. Ook wordt op deze eerste dag op basis van de voorkeuren die je aangeeft, het paard geselecteerd waarop je vanaf morgen gaat rijden. 


Dag 2: Wie wil kan in de vroege ochtend, voor het ontbijt, nog een game drive maken. Het ontbijt wordt om 09.00 uur geserveerd. Nadien volgt de transfer naar de paarden. 
De tocht begint op het lager gelegen plateau, het big game terrein. Na zo’n anderhalf uur in het zadel bereik je een prachtige picknickplaats voor een brunch. Daarna begint de klim naar het hoger gelegen plateau. Een supportwagen met een ranger begeleidt de klim omhoog. Als de wandeling te vermoeiend blijkt, kan je in de wagen springen. 
Na een korte rust zet iedereen zich weer in het zadel. We klimmen verder naar het hoger gelegen plateau. Onderweg zal je je paard over de steilste delen van deze weg (een van de steilste van Zuid-Afrika) leiden. Boven kan je je even opfrissen in het natuurlijke rotsmeer met spectaculair panorama en kristalhelder water. Over de hoogvlakten waar we hopelijk ook wild spotten, rijden we naar het fly camp waar we de volgende vier nachten verblijven.


Dag 3: Vandaag maken we een avontuurlijke dagtocht te paard en nemen een lunch mee voor onderweg. De tocht te paard voert langs een vallei met rotsen, een waterval die alleen in de zomer stroomt, of als alternatief naar het gele bos en het uitkijkpunt met fantastisch zicht op het lager gelegen plateau. Na de lunchpauze  keren we terug naar ons tentenkamp waar we onder het genot van een hapje en een drankje uitrusten voor het diner wordt geserveerd.


Dag 4: Late start na een licht ontbijtje en de route gaat langs de sporen van de wilde dieren die in het gebied leven. We komen vast enkele reuzen in het wild tegen. Na een enerverende ochtendrit keren wij terug naar ons kamp voor de brunch. Daarna hebben we tijd om even een duik te nemen in de rivier of wat te luieren in de hangmat. Aan het einde van de middag stijgen wij weer op om naar een uitgelezen plek op de vlakte te gaan om te genieten van de zonsondergang. Terug op het kamp laten we ons betoveren door de mystieke bushgeluiden.


Dag 5: Een laat ontbijt en terug in het zadel. We rijden over zandpaden westwaarts. Op dit pad kunnen we snelheid met de paarden maken. Onze tocht brengt ons naar de vallei van Ingwe en in de gebieden met dichtere begroeiing spotten wij bijzondere dieren, de gids zal ons erop wijzen. Ook rijden we langs een meer waar we de kans hebben nijlpaarden te zien. 


We rijden verder over de weidse vlakten en zijn precies op tijd terug op het kamp voor een late lunch. Als de weersomstandigheden goed zijn, pakken we onze tassen voor een nacht in de bush onder de Afrikaanse sterrenhemel. Daarvoor maken we eerst een rit van zo’n tweeënhalf uur. 


We rijden door gevarieerd landschap, door valleien en klimmen vervolgens naar hoger gelegen terrein. Spectaculaire panorama’s op ruig gebied waar we soms zullen afstijgen om naast ons paard te wandelen kenmerken deze tocht.


Bij aankomst bij het uitkijkpunt brandt het kampvuurtje al en staat ons kampje klaar voor een romantisch diner. Na een nacht onder de sterren genieten we de volgende ochtend van een spectaculaire zonsopkomst. Wanneer het weer het niet toelaat, keren we terug naar het fly camp.


Dag 6: Na een heerlijk ontbijt rijden we richting het fly camp waar we pauzeren. Daarna dalen we af en steken het lager gelegen plateau over. Over de open vlakten rijden we naar het resort waar wij voor de laatste maal afstijgen. We bedanken onze paarden die vanaf dit punt worden opgehaald en worden teruggebracht naar hun onderkomen. Wij nemen een douche en eventueel iets te eten (lunch niet inbegrepen)  voordat we met een hoofd vol mooie herinneringen terugkeren naar het vliegveld.            
   

 

Er zijn nog geen data & prijzen beschikbaar voor deze reis.

(*) Alle prijzen per persoon

Praktische info

 • Ervaring:
  Alleen geschikt voor gevorderde ruiters
 • Gewicht:
  Max. 95 kg
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 6 dagen / 5 nachten
 • Waarvan 4 nachten met verblijf in een tentenkamp (flycamp), 1 nacht in een tentenlodge
 • Volpension: vanaf aankomstdag lunch t/m vertrekdag het ontbijt incl. thee en koffie
 • Standaard alcoholische en niet-alcoholische drankjes tijdens verblijf in fly-camp
 • paardrijden volgens programma, 4 tot 5 1/2 uur per dag (op vertrekdag minder)
 • Engels- en Duitstalige begeleiding
 • Gamedrives tijdens verblijf in lodge

Exclusief

 • Heen en terugreis naar Johannesburg (JNB)
 • Transfer luchthaven Johannesburg € 250 p.p. retour
 • Alle drankjes tijdens het verblijf in lodge
 • Fooien
 • Eventuele extra gamedrives of nightdrive
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/ annuleringsverzekering