Trektocht in de Monts de Blond Frankrijk


Paardrijden in de Monts de Blond is helemaal anders dan je gewend bent. Veel stijgen en dalen in een berglandschap tot 500 meter en rijden over zand, stenen en rotsen. Een trektocht door drie Franse departementen...

vanaf € 1.365

Paardrijden in de Monts de Blond is helemaal anders dan je gewend bent. Veel stijgen en dalen in een berglandschap tot 500 meter en rijden over zand, stenen en rotsen. Deze trektocht door drie Franse departementen neemt je mee door een onbedorven stuk natuur met bergen, rivieren en natuurlijke meren. Samen met je paard rij je langs kleine bergdorpjes met huizen van graniet en geniet je onderweg van prachtige panorama’s. Met overnachtingen bij plaatselijke ambachtslui, een wijnproeverij en een bezoek aan het prachtige dorp Mortemart, geniet je van het beste wat Frankrijk te bieden heeft.

Charmante uitvalsbasis
Een karakteristieke Franse boerderij in Poitou-Charentes is de charmante uitvalsbasis voor deze paardrijvakantie. Op deze boerderij vind je naast paarden en pony’s’ ook herten. Je geniet er van rust, ruimte, natuur, geschiedenis, de befaamde Franse keuken en lekkere wijnen. Dankzij het milde klimaat is het er vaak heel aangenaam paardrijden.

Magische regio
De vallei van de Vienne is een magische plek. Hier maak je een sprong terug in de tijd. Je ontdekt er vele kastelen, waarvan sommige dateren uit de Middeleeuwen en een hertenfokkerij. Jij en je paard krijgen er vooral heel veel mooie natuur voorgeschoteld. 

Diverse kudde
Op de boerderij zijn er verschillende paarden beschikbaar. Onder meer Selle Français, Anglo-Arabier, Berber-Arabier, Spaanse paarden en diverse kruisingen zijn beschikbaar voor de trektocht. Sommige paarden werden hier geboren en zijn afgericht om de perfecte gezel te zijn voor de trektocht. De dieren leven samen in groep, wat het tijdens de trektocht makkelijker maakt voor iedereen.

Wat maakt deze trektocht zo bijzonder ?
In deze regio is de natuur uniek. De typische kleine dorpjes in de bergen behoren tot de mooiste van Frankrijk. We overnachten telkens op heel sfeervolle plaatsen, die overlopen van de geschiedenis. Ook water is nooit ver weg, wanneer we rijden door de vallei van de Vienne en de Issoire. 

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1
Aankomst op de paardenboerderij in de namiddag. Vroeger aankomen is mogelijk. De organisatie kan een verzameltransfer organiseren van de luchthavens van Poitiers of Limoges of van het treinstation van Poitiers. Na een drankje gaan we kennismaken met de paarden in de wei. Tijd om het jezelf gemakkelijk te maken in je kamer. ’s Avonds bekijken we de route van de komende dagen op de kaart.

Dag 2
Het avontuur begint met een tocht naar het dorpje Millac en het meer van Chardes. We volgen mooie paden door de vallei van de Vienne en picknicken aan de oever van een zijrivier. We genieten van prachtige vergezichten op de Viennen en Availles Limouzine, en zien het mooie kasteel van Bellevue. Uiteindelijk rijden we het departement Charente binnen. We overnachten met uitzicht op phet kasteel van Serre. 

Dag 3
Na een rit door het uitgestrekte bos van La Monette picknicken we bij de Romaanse brug in Esse, waar een gallo-romaans dorp is gebouwd. Vandaag zien we vooral veel weilanden en velden gericht op veeteelt, met hier en daar oude eiken. We bezoeken het dorp Lesterps en overnachten in het “oude huis van de bisschoppen”. 

Dag 4
Vandaag rijden we langs een oud meer waar volgens de legende een monster leeft. De planten en dieren zijn uniek voor de regio, evenals de grote granietblokken die hier en daar uit de grond komen. De bergen van Blond komen nu veel dichterbij. Overnachten doen we in één van de mooiste dorpen van Frankrijk : Mortemart. We bezoeken het paleis van de hertogen en de twee kloosters, met overdekte markt.  

Dag 5
We zetten onze tocht verder over de typische ommuurde paadjes en door bossen met kastanje- en naaldbomen, rotsen en megalithen. Je begrijpt meteen dat in deze sprookjesachtige omgeving veel legenden zijn ontstaan. We bezoeken het dorpje Montrol Senart dat is behouden zoals het was begin vorige eeuw. Daarna rijden we verder door pittoreske dorpjes en gehuchten met huizen van graniet. We overnachten in een landelijke auberge in Cieux. 

Dag 6
Op onze tocht komen we vandaag voorbij een heel speciale steen. De Pierre Branlante is een enorm rotsblok dat merkwaardig genoeg blijft rechtstaan, een ideale foto-opportuniteit. We bezoeken een oude kapel met een prachtig uitzicht en rijden verder over een heuvelrug, die on slangs beide kanten prachtige uitzichten biedt. In Blond bezoeken we het atelier ‘Ma Petite Laine’ met artikelen van wol. Dan zit onze trektocht erop. Transfer naar de boerderij waar we samen dineren. . Onze trektocht zit erop: we rijden met auto’s en een vrachtwagen terug naar de boerderij. 

Dag 7
Vertrek na het ontbijt.

 

Lees meer over deze reis in het artikel:

Frankrijk Paardrijtrektocht Monts de Blond Paard en Sport december 2016

Vertrekdata Kamertype 6n *  
04/09/2022  - 10/09/2022
Kamer op indeling
2 pers kamer (Twin)
2 pers kamer (Double)
€  1.365
€  1.365
€  1.365
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

6n *


04/09/2022  -  10/09/2022

Kamer op indeling

1.365

2 pers kamer (Twin)

1.365

2 pers kamer (Double)

1.365


(*) Alle prijzen per persoon


Data 2022: 04-09 t/m 10-09

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90kg
 • Leeftijd:
  Min. 14 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 3 en max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek)
 • Afstand per auto:
  Utrecht 870 km, Brussel 720 km

Het is mogelijk een extra nacht bij te boeken voor € 75 p.p incl. diner en ontbijt.

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten op indeling in een tweepersoonskamer, meestal met gezamenlijk sanitair
 • Op basis van volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt, inclusief koffie, thee en tafelwijn
 • 5 dagen paardrijden, 5 tot 6 uur per dag
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in een volgwagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar treinstation Poitiers € 50 p.p. retour ter plaatse te betalen.
 • Overige drankjes en barstops
 • Overige persoonlijke uitgaven