Trektocht te paard in magisch Groenland


Deze trektocht te paard door Groenland, voert door historisch gebied waar nog sporen liggen van de eerste Noormannen die het eiland verkenden. Op IJslandse paarden rijd je in zes dagen door dit mooie gebied.

Gevorderde beginner

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 2.375

Groenland kent een magische natuur en het mooiste is die te paard te verkennen. Deze paardrijtrektocht voert door historisch gebied waar nog sporen liggen van de eerste Noormannen die het eiland verkenden. Op IJslandse paarden rijd je in zes dagen tussen schapenboerderijen, langs ijsbergen en in de vruchtbare natuur van het zuiden van Groenland.

Paardrijden langs majestueuze ijsfjorden 

Sporen van de eerste Scandinavische bewoners, een ijsfjord en groene valleien. Groenland is prachtig en typisch een land dat je voor de ultieme beleving te paard moet verkennen.
Groenland ligt tussen de Noordelijke IJszee en de Atlantische Oceaan. Het is het grootste eiland van de wereld. Doordat het zeer dunbevolkt is, kent het nog veel ongerepte, zeer diverse natuur waarin het heerlijk paardrijden is.

Ten westen van Groenland ligt Canada. Het autonome gebied maakt geografisch gezien deel uit van Noord-Amerika, maar cultureel wordt het geassocieerd met Europa. De lange historie met Denemarken en Noorwegen is daar de oorzaak van. Groenland is zelfstandig en maakt deel uit van het koninkrijk Denemarken. Voordat de Noormannen er voet aan wal zetten, woonden er af en aan al eskimo’s. 

IJslanders
De IJslandse paarden die voor deze trektocht worden ingezet, zijn lokaal gefokt. Voor de schapenboeren zijn het werkpaarden; in de herfst drijven zij op deze IJslanders de schapen bijeen.  
Groenland dankt zijn naam aan Erik de Rode. Deze Noorman woonde hier en gaf het eiland zijn naam. Hoe hij op Groenland kwam is helder als je in de zomer door de valleien rijdt. In het dorp waar je trektocht begint en eindigt, vind je de ruïnes en de reconstructie van zijn boerderij.

Tijdens de trektocht zal je het bijzondere wildleven van het eiland ontdekken. Het terrein waarover je paardrijdt is historisch gebied, je vindt er vele sporen van de Noorse stichters van Groenland. 

Je overnacht je in hostels en op schapenboerderijen waar het diner bij aankomst wordt geserveerd. Je sluit de trektocht af met een Groenlandse barbecue, die in sommige gevallen ook eerder in de week kan vallen.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1: 
Aankomst in de ochtend per vliegtuig en het laatste stuk per boot. Wanneer we bij de boerderij aankomen testen we de paarden en de uitrusting. Voor we aan tafel gaan, kunnen we de ruïnes bezoeken en de gereconstrueerde boerderij van Erik de Rode. Overnachting in een hostel.

Dag 2 tot en met 6: 
De trektocht begint! Elke dag brengen we vijf tot zes uur door in het zadel om intensief kennis te maken met Groenland. We nemen onze lunch mee waarvan wij onderweg in de frisse buitenlucht genieten. 
Groenland is in zijn geheel een schitterend eiland, maar de gids brengt je langs de meest bijzondere plekken. Een van deze speciale plekken is Tasiusaq. Vanaf hier heb je zicht op het indrukwekkende ijsfjord Sermilik. 

Laat onderweg de schitterende natuur op je inwerken. Er groeien Arctische mossoorten, uiteenlopende orchideeënsoorten en dwergwilgen. De wilgenroos is de nationale bloem. En let op of je ook wildleven ziet. Meer dan tweehonderd vogelsoorten vinden hun thuis in Groenland. Wellicht laat de machtige zeearend zich aan je zien. 

Dag 7: 
We maken de laatste etappe van de trektocht die ons leidt naar het punt van vertrek. We vieren onze aankomst met een heerlijke Groenlandse barbecue. Overnachting in het hostel.

Dag 8: 
Na het ontbijt maken we een korte boottrip door het fjord naar Narsarsuaq waar ’s middags de terugvlucht onherroepelijk op ons wacht.  

Vertrekdata Kamertype 7n *  
14/07/2022  - 21/07/2022
Diverse accommodaties
€  2.375
Boek nu
21/07/2022  - 28/07/2022
Diverse accommodaties
€  2.375
Boek nu
28/07/2022  - 04/08/2022
Diverse accommodaties
€  2.375
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

7n *


14/07/2022  -  21/07/2022

Diverse accommodaties

2.375

21/07/2022  -  28/07/2022

Diverse accommodaties

2.375

28/07/2022  -  04/08/2022

Diverse accommodaties

2.375


(*) Alle prijzen per persoon


Niet mogelijk te boeken in 2022

Praktische info

 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 ruiters en max 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in hostels of schapenboerderijen in kamer op indeling met voornamelijk gezamelijk sanitair
 • Op basis van volpension vanaf diner dag 1 t/m het ontbijt op dag van vertrek.
 • 6 dagen paardrijden 5 a 6 uur per dag
 • Boottransfer retour Narsarsuaq - Qassiarsuk
 • Begeleiding van een ervaren Engelstalige gids
 • Transport van de bagage tijdens de trektocht.

Exclusief

 • Heen- en terugreis Luchthaven Narsarsuaq
 • Drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering