Ontdek paardrijparadijs Polen


Paardrijden in Polen betekent galopperen in een nog onontdekt land voor het massatoerisme en draven in eindeloos prachtige natuur. Weids en heuvelachtig, met dichte wouden en vele meren, kan je geweldige tochten maken

vanaf € 889

Paardrijden in ongerept Polen

Paardrijden in Polen betekent galopperen in een nog onontdekt land voor het massatoerisme en draven in eindeloos prachtige natuur. Weids en heuvelachtig, met dichte wouden en vele meren, kan je geweldige tochten te paard maken. In de historische regio Mazurië dat vroeger deel uitmaakte van Oost-Pruisen, maak je tochten op overwegend Malopolska-paarden; Poolse Anglo-Arabieren met stokmaten van ongeveer 160 cm.  Er wordt met Engelse en militaire zadels gereden.

In het hart van Mazurië, de groene long van Europa, ligt tussen de talrijke meren een romantisch landgoed waar het heerlijk paardrijden is. Het rijgebied strekt zich uit over grote bossen met fantastische ruiterpaden. De natuur biedt plaats aan bijzondere fauna. Er leven herten, bevers, zwarte ooievaars, vele zwanen en in de dichte bossen vind je wolvensporen.

Een hartelijke organisator gevestigd in de noordoostelijke Poolse regio Mazurië, heeft vlotte paarden waarop hij uiteenlopende tochten door het land maakt. Hij heeft zes prachtige routes uitgestippeld. Sommige tochten zijn geschikt voor beginnende ruiters, voor de trektochten is het wel wijs om behoorlijk ervaren en met een goed uithoudingsvermogen in het zadel te gaan zitten.

Avontuurlijke ruiters die van snelle en lange tochten houden, vinden hier in voormalig Oost-Pruisen zeker een tocht naar hun hart. Bekijk bijvoorbeeld de Dönhoff-Mazurié trektocht als je van tochten houdt waarop lang in galop wordt gereden. Onderschat deze rit niet, bereid je goed voor en zorg ervoor dat je in goede conditie verkeert.

Ruiters krijgen Duitstalige begeleiding.

Accommodatie

Wie een stationaire week boekt, verblijft op het idyllisch gelegen landgoed met gezellige twee- en eenpersoonskamers met douche en toilet. Er is een eetkamer met een open haard en in de buurt ligt een meer waar je kunt zwemmen. Daarnaast is bij het landgoed kanoverhuur aanwezig, ligt er een bowlingbaan in de buurt en vind je op loopafstand een sauna. Ook is het mogelijk koetstochten te maken of in de winter slederitten.

Tijdens de tweedaagse trektocht in de ‘Wisent-tochten’ en de andere trektochten wordt in pensions en in boshutten overnacht. Er zijn twee- en eenpersoonkamers met douche en toilet aanwezig. Op de Dönhoff-Mazurië-trektocht is er in twee accommodaties geen single-kamer aanwezig en is er een onderkomen met gemeenschappelijk sanitair.

Alle arrangementen zijn op basis van volpension. Lunch wordt in zadeltassen meegenomen en in de buitenlucht gebruikt. Water en frisdrank zijn eveneens inbegrepen.

Alle mogelijkheden op een rijtje:

Mazurië-sterritten te paard:
Zes dagen paardrijden met stertochten van drie tot vier uur. Voor ruiters die alle gangen beheersen. In deze stationaire week maak je tochten in een vlot tempo. Deze voeren over weidse weilanden, heuvels, mooie velden en door authentieke dorpen. Ook rijd je langs vele meren die in de zomer uitnodigen tot zwemmen. Je rijdt door natuurreservaten waar je de sporen van bevers die er leven zichtbaar zijn. Op brede, solide wegen langs een oude spoorlijn wordt lang gedraafd en uitgebreid gegaloppeerd. 

Wisent-tochten, stationaire week met tweedaagse trektocht:
Zes dagen paardrijden waarbij je dagelijks vier uur in het zadel doorbrengt. Wie in alle gangen zadelvast zit en over een redelijke conditie beschikt, kan deze tochten meerijden. Er worden lange stukken gedraafd en  gegaloppeerd. Op de dagtochten en halve dagtochten verken je de regio Mazurië uitgebreid. Lange stukken rijd je in galop, over bijvoorbeeld de prachtige heide en door een groot woud. In deze week is ook een tweedaagse trektocht door het wisentreservaat opgenomen. Met wat geluk zien wij de wisenten ook.

Litouwen-trektocht
In zes dagen rijd je  naar Litouwen en weer terug. In totaal leg je zo’n 220 kilometer te paard af. Er wordt vlot gereden en ruiters dienen in alle gangen vast in het zadel te kunnen zitten. Ook op ruig terrein. Voor deze trektocht is een goede conditie nodig. Met andere woorden: een tocht voor de ervaren tot zeer ervaren ruiter.  

Voorbeeldprogramma Litouwen-trektocht:

Dag 1: 
Aankomst en kennismaking met de andere ruiters.

Dag 2: 
We rijden over een lange bosweg over de Borecka hei naar het wisentreservaat.

Dag 3: 
Na de enerverende dagtocht van gistere, maken wij ons op voor een rit waarop wij genieten van de idylle in het landschap.

Dag 4:
De route van vandaag brengt ons naar de hoogste spoorwegbrug van Polen. Deze werd gebouwd in 1926 en staat nog als een huis. Aansluitend draven wij een lang stuk en zetten wij de galop in als we op de Rominter hei zijn. Keizer Willem II wist deze omgeving ook bijzonder te waarderen: hij liet hier een jachtslot bouwen.

Dag 5: 
Doel van vandaag is het drielandenpunt van Polen te bereiken. Het punt laat Polen, Litouwen en het Kaliningrader gebied zien. Wij volgen een stuk van de Litouwse grens en kruisen deze. 

Dag 6 en 7: 
Nu we even aan Litouwen hebben geroken, keren wij weer om en beginnen en maken onze terugrit. Wij hebben nog eenmaal de kans wisenten, elanden of andere wilde dieren uit het dichte woud te zien.

Dag 8: 
Ontbijt en terugreis naar huis.   

Trektocht Dönhoff-Mazurië 
Zes dagen paardrijden met dagelijks vijf tot acht uur in het zadel. Geschikt voor de vergevorderde ruiter in goede conditie. De trektocht voert over een afstand van 250 kilometer. De etappes kunnen tot 70 kilometer op een dag gaan. Zit zadelvast in lange stukken draf en galop.
Tijdens deze tocht te paard van je dromen rijd je over eindeloos lange zandpaden zoals wij die in Nederland niet kennen. De ruimte lijkt onbeperkt. Er is niets anders dan de mooie natuur. In de lente vol groen, de bloemen in de velden en de bloesems in de bomen kleuren de omgeving verder in. Je rijdt diep het gebied in en ontdekt wat echte natuur inhoudt.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1: 
Aankomst en kennismaking met je mederuiters.

Dag 2: 
De trektocht in de heerlijke natuur van Mazurië kan beginnen! We rijden eerst door het bekende grote merengebied.

Dag 3: 
De zanderige bospaden wachten op ons. Wij betreden ze en komen er al snel achter dat deze paden zich bij uitstek lenen om lang te galopperen. Dat is ook precies wat we vandaag gaan doen: veel galopperen op de lange bospaden.

Dag 4: 
Dichtbegroeide wouden en lichtgroene weiden wisselen elkaar af op de route die wij vandaag volgen. Wij wisselen de gangen waarin wij rijden regelmatig af en nemen de natuur diep in ons op. Hier komen we erachter wat het is om paard te rijden in de groene long van Polen.

Dag 5: 
Deze dag rijden we over een route die ons naar de hoofdstad van de Masuren brengt. Het gaat om Nikolaiken. De stad staat ook bekend als Perle Masurens.
Dag 6: Na het ontbijt maken wij de paarden klaar voor een uitgebreide tocht over een historische Oost-Pruisische weg. Beeld je eens in hoe de Oost-Pruisische cavalerie hier in grote groepen heeft gegaloppeerd. 

Dag 7: 
Een lange dag te paard ligt in het verschiet. De tocht voert over weidse velden waar we genieten van de galop die de paarden graag voor ons inzetten. Met de natuur nog diep in ons bereiken we onze laatste plaats van overnachting.

Dag 8: 
Ontbijt en dan is het tijd voor de terugreis.

Biebrza-elandentrektocht
Ook deze trektocht is geschikt voor de ervaren in goede conditie. Zoals de andere trektochten wordt in hoog tempo gereden. In de zes dagen van paardrijden breng je vier tot zes uur door op de paardenrug. De tocht voert over een route van rond de 220 kilometer.

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1: 
Dag van aankomst en kennismaking. Morgen begint de rit!

Dag 2:
Vandaag maken we kennis met het wonderschone landschap van Mazurië. We rijdne langs de talrijke meren die het gebied rijk is, over prachtig groene velden en door de bossen. Onderweg hebben we legio kansen om lang te galopperen. Overnachting in een opmerkelijk Mazurisch onderkomen.

Dag 3: 
We rijden door het rustige landschap richting de plaats Elk, voorheen Lyck. De paden die wij berijden liggen in de volle schoonheid van Mazurië. We rijden door de immense natuur en komen ook langs verschillende dorpjes die verspreid door de regio liggen.

Dag 4: 
Onze tocht voert verder de natuur in en ons onderkomen waar we heen rijden ligt aan de rand van het nationale park Biebrzanski park Narodowy. Dit beschermde natuurgebied herbergt grote vlakten. Er zijn hoog- en laaggelegen heidegebieden. Afgezien van Scandinavië ligt er nergens in Europa zo’n groot heidegebied. Het land is een paradijs voor dier- en plantsoorten.

Dag 5:  Onze paarden hebben dagje vrijaf en kunnen van de paddock genieten. Wij worden door een ranger van het nationale park opgehaald. Hij geeft ons een toer door het gebied en geeft tekst en uitleg in het Engels. Met geluk zien we elanden. Het gebied is het thuis voor de grootste elandenpopulatie in Polen. Ook zullen we bevers spotten en wolvensporen aantreffen.

Dag 6: 
Na een dag van rust verlangen de paarden wel weer naar een vlotte galop. Wij ruiters kijken daar ook naar uit. De rit van vandaag zal in een adembenemend tempo worden voltrokken. Heerlijk om door de natuur te vliegen.

Dag 7: 
Vandaag maken we een mooie tocht langs de grote meren en door oude, Mazurische dorpen.

Dag 8: 
Over prachtige wegen door de eindeloze natuur van Mazurië draven en galopperen wij naar het eindpunt van deze geweldige trektocht.

Dag 9
Ontbijt en vertrek naar huis

Vertrekdata (za)
Mazurie-sterritten te paard
Kamertype 7n *  
01/01/2021  - 30/06/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
€  889
€  889
€  995
01/07/2021  - 31/08/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
€  991
€  991
€  1.097
01/09/2021  - 31/12/2021
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
€  889
€  889
€  995
Vertrekdata
Wisent-tochten
Kamertype 7n *  
10/04/2021  - 17/04/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
€  924
€  1.030
€  924
12/06/2021  - 19/06/2021
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.030
€  924
€  924
18/09/2021  - 25/09/2021
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  924
€  1.030
€  924
23/10/2021  - 30/10/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
€  924
€  1.030
€  924
Vertrekdata
Trektocht Dönhoff Mazürie
Kamertype 7n *  
08/05/2021  - 15/05/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
€  1.407
€  1.407
€  1.513
04/09/2021  - 11/09/2021
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.407
€  1.513
€  1.407
Vertrekdata
Litouwen-trektocht
Kamertype 7n *  
22/05/2021  - 29/05/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
€  1.043
€  1.043
€  1.149
25/09/2021  - 02/10/2021
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.043
€  1.149
€  1.043
Vertrekdata
Biebrza-elandentrektocht
Kamertype 8n *  
09/10/2021  - 17/10/2021
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.239
€  1.345
€  1.239

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

7n *


01/01/2021  -  30/06/2021

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

889

2 pers kamer (Twin)

889

1 pers kamer (Single)

995

01/07/2021  -  31/08/2021

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

991

2 pers kamer (Twin)

991

1 pers kamer (Single)

1.097

01/09/2021  -  31/12/2021

2 pers kamer (Twin)

889

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

889

1 pers kamer (Single)

995

Kamertype

7n *


10/04/2021  -  17/04/2021

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

924

1 pers kamer (Single)

1.030

2 pers kamer (Twin)

924

12/06/2021  -  19/06/2021

1 pers kamer (Single)

1.030

2 pers kamer (Twin)

924

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

924

18/09/2021  -  25/09/2021

2 pers kamer (Twin)

924

1 pers kamer (Single)

1.030

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

924

23/10/2021  -  30/10/2021

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

924

1 pers kamer (Single)

1.030

2 pers kamer (Twin)

924

Kamertype

7n *


08/05/2021  -  15/05/2021

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.407

2 pers kamer (Twin)

1.407

1 pers kamer (Single)

1.513

04/09/2021  -  11/09/2021

2 pers kamer (Twin)

1.407

1 pers kamer (Single)

1.513

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.407

Kamertype

7n *


22/05/2021  -  29/05/2021

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.043

2 pers kamer (Twin)

1.043

1 pers kamer (Single)

1.149

25/09/2021  -  02/10/2021

2 pers kamer (Twin)

1.043

1 pers kamer (Single)

1.149

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.043

Kamertype

8n *


09/10/2021  -  17/10/2021

2 pers kamer (Twin)

1.239

1 pers kamer (Single)

1.345

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

1.239


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2021

Mazurie sterritten
Het gehele jaar door mogelijk te boeken op aanvraag, aankomstdag is zaterdag

Wisent-tochten
10-04 t/m 17-04
12-06 t/m 19-06
18-09 t/m 25-09
23-10 t/m 30-10

Litouwen-trektocht
22-05 t/m 29-05
25-09 t/m 02-10

Trektocht Dönhoff Mazürie
08-05 t/m 15-05
04-09 t/m 11-09

Biebrza-elandentrektocht
09-10 t/m 17-10

   

   

Inclusief

  • Het aantal dagen en nachten afhankelijk van het gekozen arrangement in tweepersoonskamers met gedeelde sanitair
  • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m ontbijt dag van vertrek met de daarbij geserveerde drankjes
  • Paardrijden volgens het gekozen programma
  • Duitstalige begeleiding
  • Transport van de bagage tijdens de trektochtdagen

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Verzameltransfer van en naar station Gizycko (Lötzen) of Olsztyn
  • Overige drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reis-/annuleringsverzekering