Individuele Azoren-ontdekkingstocht te paard


Paardrijden op de Atlantsiche archipel de Azoren betekent paardrijden in een droomachtig landschap in een zacht klimaat. Het is mogelijk het eiland Faial op individuele basis te paard te verkennen.

Gevorderde beginner

Gevorderde ruiter

Zeer gevorderde ruiter

vanaf € 735

Paardrijden op de Atlantsiche archipel de Azoren betekent paardrijden in een droomachtig landschap in een zacht klimaat. Het is mogelijk het eiland Faial op individuele basis te paard te verkennen. De organisatie biedt een naar eigen inzicht samen te stellen ruitervakantie van acht dagen aan. Daarbij maakt u gebruik van vouchers.

De Azoren worden gevormd door negen eilanden die tussen Europa en Amerika in liggen. Gevormd door vulkaanuitbarstingen zijn de eilanden bijzonder vruchtbaar. De natuur kent er een opmerkelijke schoonheid.

Vriendelijke Lusitano’s en Portugese Cruzado’s draven graag met u over het eiland. Tegen inlevering van vouchers kunt u zelf bepalen wanneer u opstijgt en voor hoe lang u wilt paardrijden. Een voucher geldt voor de duur van drie kwartier. Er wordt gereden met Engels tuig en trekkingszadels.

Faial bestaat uit sterk verschillende landschappen. Zo zijn er diepgeslagen kraters met een jungle-achtige natuur en er liggen uitgebreide lava-vlakten met een buitenaardse uitstraling. Science-fictionmakers wisten de gang naar Faial ook al te maken. Prachtige hortensia’s kleuren het eiland op een uitbundige manier.

Voor iedere ruiter is het natuurlijk ultiem om deze pracht te paard te beleven. Wie graag zelf bepaalt wanneer er wordt opgestegen, kan aan de hand van bestelde vouchers buitenritten of complete dagtochten maken om de mooiste plekjes van Faial niet te hoeven missen. Ook is het mogelijk een voucher voor een les in te wisselen.

In deze periode kunnen gasten hun vouchers gebruiken voor rijlessen op het terrein rond het verblijf of inwisselen voor buitenritten danwel complete dagtochten. Daarnaast zijn de vouchers inwisselbaar tegen andere activiteiten dan paardrijden. Op deze manier kunnen gasten hun dagen flexibel invullen en het paardrijden gemakkelijk aanpassen aan de vakantie en budget. Deze optie is uitermate geschikt voor ruiters die met niet-ruiters reizen.

Zeven overnachtingen in het pension en het ontbijt zijn bij de basisprijs inbegrepen. Ook de transfers van en naar het vliegveld zijn inclusief. Vervoer naar niet-ruiter activiteiten zijn niet bij de prijs inbegrepen.

De accommodatie beschikt over tweepersoonskamers, een lounge met open haard, een tuin en gratis Wlan. 

Voorbeelden van activiteiten:

Paardrijlessen van drie kwartier (een voucher):

Verbeter je rijstijl, leer te rijden zoals je op ene trektocht rijdt in het open land, leer een paard goed te voet te leiden. Bespreek je niveau en de inhoud van je les met je gids/trainer.

Buitenrit van 90 minuten (3 vouchers) of drie uur (4 vouchers):

Rijd op een rustige Lusitano of een Portugese Cruzado in de omgeving van de accommodatie. Een begeleide rit van anderhalf tot drie uur geeft je fabelachtige indrukken van het droomeiland.

Dagrit (6 tot 7,5 vouchers):

Doe mee aan een volle dagrit. Op deze dag rijdt u langs de highlights van Faial. De gids laat u het eiland met zijn wilde natuur en fascinerende uitzichten allemaal zien.

Walvis spotten (3,5 vouchers):

Wie voor de individuele vakantie gaat, moet gewoon ook walvissen gaan spotten vanaf zee. De grote zeezoogdieren zwemmen niet ver van de kust af en een team van bioloog die veel weet over de dieren houdt u gezelschap op deze spannende toer. Natuurlijk ontbreekt de schipper niet.

Zwemmen met dolfijnen (3,5 voucher):

Samen met de dolfijnen zwemmen in hun natuurlijke omgeving is een wonderbaarlijke ervaring. De vriendelijke dieren benaderen zwemmers tot op een meter. Biologen en een schipper begeleiden u.

Eilandtoer (4,5 voucher):

Per jeep of mini-bus kunt u een mooie rondrit over Faial maken. Een dag vol eiland-toppunten waarop de eilandkrater wordt bezocht, de slapende vulkaan Capelinhos en de havenstad Horta. Ook kunt tijdens de toer even heerlijk in het zeezwembad zwemmen.

Afdaling in de krater (4 vouchers):

De bodem van de krater ligt op een diepte van 400 meter. Met uw gids daalt u af en ontdekt de jungle op de bodem van de krater. U zult zien dat alleen de dinosaurussen ontbreken in deze oer-jungle. 

Naast de 10x activity-voucher die bij het programma zit inbegrepen is het mogelijk extra vouchers bij te kopen.

Vertrekdata (ma, di, wo, do, vr, za, zo) Kamertype 7n *  
01/01/2022  - 31/03/2022
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
€  963
€  735
01/04/2022  - 31/10/2022
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
€  835
€  1.150
Boek nu
01/11/2022  - 31/12/2022
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
€  963
€  735
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Voucher per Unit € 20 p.p

Kamertype

7n *


01/01/2022  -  31/03/2022

1 pers kamer (Single)

963

2 pers kamer (Twin)

735

01/04/2022  -  31/10/2022

2 pers kamer (Twin)

835

1 pers kamer (Single)

1.150

01/11/2022  -  31/12/2022

1 pers kamer (Single)

963

2 pers kamer (Twin)

735


(*) Alle prijzen per persoon

Voucher per Unit € 20 p.p

Data 2022

Het gehele jaar door mogelijk te boeken op aanvraag, elke aankomstdag is mogelijk.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 95 kg
 • Leeftijd:
  Vanaf 16 jaar, anders onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 1 ruiter en max. 9 ruiters (3 weken voor vertrek)

Voucher per Unit € 20 p.p

 

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in een tweepersoonskamer met eigen badkamer in een comfortabele lodge
 • Op basis van logies en ontbijt, (7x ontbijt)
 • Verzameltransfers van en naar de luchthaven en de transfers op de rijdagen
 • 10x activity-voucher
 • Engels- en Duitstalige gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis (vlucht naar Horta, Faial)
 • Drankjes
 • Transfers voor de overige activiteiten
 • Overige maaltijden
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Voucher per Unit € 20 p.p