Dressuurweek op Spaanse paarden in Andalusië


In het Spaanse Andalusië heb je de mogelijkheid een vijfdaagse, intensieve dressuurweek te boeken. Dagelijks krijg je les op een Pura Raza Espanol (PRE) en leer je de fijne kneepjes van het vak kennen.

vanaf € 570

In het Spaanse Andalusië heb je de mogelijkheid een vijfdaagse, intensieve dressuurweek te boeken. Dagelijks krijg je les op een Pura Raza Espanol (PRE) en leer je de fijne kneepjes van het vak kennen. De Spaanse paarden zijn van hoog niveau; sommige hebben op grand prix niveau gereden. De twee Nederlandse eigenaressen geven les op kleine schaal, de accommodatie biedt plaats aan vier personen. 

Naast de dressuurles waarbij je je rijkunst leert verfijnen, is het voor gevorderde ruiters mogelijk een buitenrit te maken. In de dressuurweek is een keuzedag met een buitenrit te paard in het prachtige Andalusië opgenomen, maar de eigenaressen maken ook tochten van twee uur op aanvraag. Deelname mogelijk vanaf L-niveau!

Ook voor niet-ruiters
De dressuurweek in Spanje is geschikt voor iedereen die wil leren paardrijden en voor ruiters die hun rijkunst willen verbeteren. Daarbij leer je ook nieuwe rijtechnieken. Gevorderde ruiters leren daarnaast werken met de dubbele longe, terwijl beginners de kans krijgen te leren longeren. 

Wie met een niet-ruiter op vakantie gaat naar deze locatie is de coachingsessie ook interessant. Daarbij krijg je uitgelegd wat het paard over jou vertelt. Het weekprogramma biedt ruim voldoende gelegenheid de omgeving te verkennen. Daarom is deze vakantie heel goed te boeken voor ruiters die met een niet-ruiter op pad gaan.

Autohuur
De organisatoren adviseren gasten die de omgeving graag willen verkennen en uitstapjes willen maken, een auto te huren. De lessen worden ’s morgens gegeven. Daardoor is iedereen in de gelegenheid ook te genieten van de omgeving.

De accommodatie ligt op 35 minuten van de Andalusische kust. Gasten overnachten in tweepersoonskamer in de tropische patiotuin. De kamer biedt twee bedden, een zithoek, een kledingkast en eigen sanitair. Ook staat er een koelkast in de kamer. Of in een mooi ingerichte kamer met eigen badkamer in het woonhuis van de eigenaressen en ligt aan het zwembad met jeststream. 

De algemene ruimte is ingericht als bibliotheek waarin veel literatuur over paarden is opgenomen.

De dressuurweek boek je op basis van logies en ontbijt. 

Voorbeeldprogramma:

Dag 1 
Aankomst op zondagmiddag. Kennismaking met welkomstdrankje en bespreking van de komende week. De eigenaressen geven graag informatie over de omgeving, wat er is te doen en wat mooi is om te bezichtigen. Vervolgens krijg je een rondleiding over het terrein en maak je kennis met de Spaanse paarden.

Dag 2 
De dag begint met een lekker ontbijtje dat in de tuin wordt geserveerd. In het geval van mindere weersomstandigheden wordt het ontbijt in de algemene ruimte geserveerd. Kennismaking met en verzorging van je paard, inclusief invlechten en bandageren. Individuele les waarbij de instructrice het rijniveau bepaalt en de mogelijkheden bespreekt.

Na afloop van de les verzorg je je paard, krijg je de gelegenheid vragen te stellen, volgt een theoretische onderbouwing en krijg je feedback. Daarna is de dag geheel vrij te besteden.

Dag 3 
Na het ontbijt verzorg je je paard en je stijgt op voor de dressuurles. Na de les ben je vrij om je tijd zelf in te vullen.

Dag 4 
Deze dag staat in het teken van coaching met het paard. Deze les is ook interessant voor een eventuele niet-rijdende gast. Het paard vertelt immers iets over jou. Na de coaching volgt een dressuurles. Direct na afloop van de les krijg je een evaluatie van het verloop van de coaching en de les.

Dag 5 
Gevorderde ruiters krijgen dressuur met de dubbele longe, beginners leren longeren. Daarna volgt de les onder het zadel.

Dag 6 
Keuzedag. De ruiter kan kiezen voor dressuur of een mooie buitenrit te paard (voor de gevorderde ruiter).

Dag 7 
Ontbijt en daarna is het tijd voor de terugreis.

Wilt u korter of langer blijven? Ook dat is mogelijk! Stuur een mail naar info@horseholiday.com en vraag om een vrijblijvende offerte.

Vertrekdata (zo) Kamertype 6n *  
01/01/2022  - 31/12/2022
2 pers kamer (Double)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
1 pers kamer (Single)
€  570
€  570
€  675
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Wilt u korter of langer blijven? Ook dat is mogelijk! Stuur een mail naar info@horseholiday.com en vraag om een vrijblijvende offerte.

Niet - ruiters zijn ook welkom! (7dagen / 6 nachten op basis van logies en ontbijt in tweepersoonskamer € 235)

Kamertype

6n *


01/01/2022  -  31/12/2022

2 pers kamer (Double)

570

Kamer op indeling (indien beschikbaar)

570

1 pers kamer (Single)

675


(*) Alle prijzen per persoon

Wilt u korter of langer blijven? Ook dat is mogelijk! Stuur een mail naar info@horseholiday.com en vraag om een vrijblijvende offerte.

Niet - ruiters zijn ook welkom! (7dagen / 6 nachten op basis van logies en ontbijt in tweepersoonskamer € 235)

Data 2022

Het gehele jaar door mogelijk te boeken op aanvraag. Aankomstdag is zondag. Indien u korter of langer wilt verblijven dan 6 nachten, dan is dat ook mogelijk op aanvraag. 

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 85 kg
 • Leeftijd:
  Tot 16 jaar onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  min. 1 ruiter en max. 4 ruiters (3 weken voor vertrek)

Wilt u korter of langer blijven? Ook dat is mogelijk! Stuur een mail naar info@horseholiday.com en vraag om een vrijblijvende offerte.

Niet - ruiters zijn ook welkom! (7dagen / 6 nachten op basis van logies en ontbijt in tweepersoonskamer € 235)

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten in 2 pers kamer met badkamer
 • Inchecken vanaf 12.00 uur / Uitchecken voor 11.30 uur.
 • Bij aankomst een welkomstdrankje en tapas.
 • Logies & Ontbijt: vanaf 2e dag ontbijt t/m vertrekdag incl. dagelijks 1 fles bronwater tijdens de cursus
 • 5 lessen van min. 2 uur, inclusief verzorging van het paard
 • Engels- en Nederlandstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Malaga Airport (AGP)
 • Huurauto noodzakelijk ! Er is geen verzameltransfer mogelijk !
 • Lunch
 • Diner
 • Excursies
 • Buitenritten
 • Dranken
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering