Canadees avontuur te paard: de Kananaskis Longrider


Deze Canadese paardrijtrektocht Kananaskis Longrider zal het hart van de enthousiaste ruiter sneller doen kloppen: je rijdt 170 tot 200 kilometer over ruige bergpaden in de ongerepte regio Kananaskis.

vanaf € 3.303

Deze Canadese paardrijtrektocht Kananaskis Longrider zal het hart van de enthousiaste ruiter sneller doen kloppen: je rijdt 170 tot 200 kilometer over ruige bergpaden in de ongerepte regio Kananaskis. Het landschap zie je onderweg veranderen van wild naar ronduit woest. De dappere paarden brengen je op de meest adembenemende plekken. Het gaat om Quarter Horses, Canadians en Arabieren. Dan zijn er ook kruisingen, een Paint, een Missouri Foxtrotter, een Trakehner en verschillende Welsh-kruisingen. De paarden zijn gemakkelijk in de omgang, hardwerkend en compleet gewend aan de omgeving. Zij bezorgen je een onvergetelijke week in het wild.

Ontdek de fantastische Canadese meren en besneeuwde bergtoppen te paard

Deze trektocht te paard van tien dagen (acht dagen paardrijden) voert je door de prachtige regio Kananaskis, gekenmerkt door zijn fantastische meren die je uitnodigen te zwemmen, besneeuwde bergtoppen en grazige weiden waar heldere stroompjes doorheen sprankelen.

Tijdens deze acht dagen te paard in de wildernis leer je de basisprincipes van horsemanship in de wildernis en het bepakken van pakpaarden. Ook leer je alles over low-impact kamperen met paarden en een hele rits aan andere vaardigheden om op en top te genieten van trekken met paarden.

Je begint de tocht aan de voet van de heuvels. Van daar trek je westwaarts dieper de bergen in. De paden variëren van moeilijke wildsporen die om een kundige gids vragen tot paden waarop je heerlijk kunt galopperen.

Kamperen

Het kampement wordt op deze tocht doorgaans drie keer verplaatst. Daardoor verblijf je twee dagen in twee van de mooiste valleien van de Rocky Mountains en verken je onbekommerd het gebied. Je hoeft niet dagelijks te denken aan het afbreken en weer opbouwen van het kampement, maar je kunt op je gemak de omgeving ontdekken. Ook biedt dit de mogelijkheid te variëren in moeilijkheidsgraad van de tochten, afhankelijk van wat de groep wil en kan.

Dankzij de natuur bieden de tochten gegarandeerd veel afwisseling. Op sommige delen stijg je af om je paard te leiden en er zijn bestemmingen die vereisen dat je je paard even vastzet en de laatste kilometers te voet aflegt om bijvoorbeeld een hooggelegen bergmeer te bereiken. Daarom wordt van ruiters een redelijk conditiepeil verwacht.

Tien dagen

Dit arrangement bestaat uit tien dagen waarvan acht dagen van paardrijden. Twee overnachtingen zijn in het guesthouse en zeven nachten breng je door in een tent. Eenpersoonstenten zijn beschikbaar op aanvraag en tegen een meerprijs.

Er wordt voor alle maaltijden – ontbijt, lunch en diner, gezorgd. Alcoholische dranken zijn niet inbegrepen bij de maaltijden en tijdens de trektocht.

Het voorbeeldprogramma kan ter plaatse worden aangepast als de weersomstandigheden dat vereisen.

Voorbeeld dagprogramma:

Dag 1:

Je wordt opgehaald vanaf het vliegveld in Calgary of vanaf het hotel waar je verblijft. Exacte tijd van ophalen wordt besproken. De organisatie haalt ruiters op vanaf 16.00 uur, daarna rijd je in een uurtje naar de ranch. Kennismaking met de andere gasten en het personeel bij de barbecue en gelegenheid tot vragen stellen. Het plan voor de komende dagen, inclusief weersverwachting, wordt doorgenomen. Je rijvaardigheid wordt besproken en er wordt gevraagd wat je leuk vindt aan een paard en juist niet om een goede match te krijgen en dan krijg je de kampeermaterialen. Nadat je bent ingecheckt in je kamer, heb je tijd om te pakken en je voor te bereiden op de trektocht en om te socializen met de andere ruiters.

Dag 2:

Na het ontbijt is het tijd je paard te ontmoeten. De organisatie kiest met zorg een maatje uit de kudde die precies bij je rijvaardigheid en je postuur past. Tijdens het verzorgen en het zadelen kan je jezelf voorstellen aan je nieuwe vriend. Een korte testrit volgt in de arena waarna je je lunch inpakt en de ranch verlaat. Dat kan in het zadel zijn, maar het kan ook zijn dat je je paard eerst in de trailer helpt om later bij het begin van de trail op te stijgen. De eerste dag maak je een rustige rit die door de bossen voert en de weiden van de Foothills. Je rijdt tot je de kampeergrond bereikt. Meestal wordt er op de eerste dag vier tot vijf uur paard gereden. Aangekomen bij de tenten, verzorg je je paard: borstelen en voeren. Dan is het tijd om uit te rusten bij een heerlijke kop cowboy-koffie of thee. Je bent vlakbij een kleine rivier, dus als het warm is, vind je een duik in het water misschien een goed idee. De maaltijd wordt boven een kampvuur bereid en ’s nachts slaap je in een grote tent met genoeg plaats voor de groep.

Dag 3:

Als het weer goed is, breken we het kamp op na het ontbijt en vertrekken dan voor de langste rit van deze trektocht. Het wordt een adembenemende tocht door de heuvels en in de ‘Forgetmenot’ -bergen beleef je het beste deel van de zeven uur te paard naar het volgende kampement. Deze tocht kan niet worden ondernomen bij slecht weer.

Dag 4 en 5:

Wij blijven de komende twee dagen op dit comfortabele en mooie kampeerterrein. Dit stelt ons in de gelegenheid er zonder pakpaarden op uit te trekken en de mooiste delen van de vallei te verkennen. Ook is er volop tijd om alle wilde schoonheid om je heen op je in te laten werken en om te ontspannen.

Dag 6:

Op deze dag breken we na het ontbijt het kamp op. We verlaten de vallei en rijden omhoog naar de bergpas. Daar kunnen we kamperen en de schitterende meren in de omgeving verkennen. We kunnen er ook voor kiezen door te rijden naar een kampeerterrein in de volgende vallei.

Dag 7 en 8:

Als wij het kampeerterrein in de Paradijs Vallei bereiken, kunnen we de veel ruigere wildernis in deze omgeving gaan ontdekken. Je zult merken dat de bergen hier steiler zijn dan in het voorliggende deel dat je de andere dagen hebt verkend. De ondergrond waarop je vandaag rijdt is harder, nog steenachtiger dan je tot nu toe hebt gezien. De rivieren stromen hier sneller en het rivierwater is veel kouder. Hoogtepunt van de dag is de tocht naar de Paradijspas, een bergpas van 8400 meter met een ongelooflijk zicht op de toppen van de Rocky Mountains.

Dag 9:

Na het ontbijt breken wij het kamp voor de laatste keer op. We bepakken de paarden en dalen af de vallei in waar wij worden opgevangen door de truck en de trailer. Na acht dagen paardrijden door Kananaskis keer je terug naar de beschaving waar je kunt genieten van een douche en een heerlijk diner in het gezelschap van je nieuwe vrienden. Je spendeert de nacht in de lodge op de ranch.

Dag 10:

Na het ontbijt is het tijd om elkaar gedag te zeggen. Transfer om 9.30 uur naar Calgary, met in je hoofd al je nieuwe herinneringen aan een prachtig Canadees avontuur te paard.

Het voorbeeldprogramma kan ter plaatse worden aangepast als de weersomstandigheden dat vereisen.

Vertrekdata Kamertype 9n *  
02/07/2023  - 11/07/2023
Diverse accomodaties - 1 pers
Diverse accommodaties
€  3.616
€  3.303
06/08/2023  - 15/08/2023
Diverse accommodaties
Diverse accomodaties - 1 pers
€  3.303
€  3.616

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Canadese dollar, CAD 4.750 p.p in tweepersoonskamer.

Kamertype

9n *


02/07/2023  -  11/07/2023

Diverse accomodaties - 1 pers

3.616

Diverse accommodaties

3.303

06/08/2023  -  15/08/2023

Diverse accommodaties

3.303

Diverse accomodaties - 1 pers

3.616


(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Canadese dollar, CAD 4.750 p.p in tweepersoonskamer.

Data 2023

02-07 t/m 11-07 - 7 ruiters, 1 plaats
06-08 t/m 15-08 - vol

Praktische info

 • Aantal deelnemers:
  Max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 10 dagen / 9 nachten, waarvan 2 nachten op de ranch en 7 nachten in een tentenkamp.
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m ontbijt dag van vertrek. Incl. niet-alcoholische drankjes
 • 8 dagen paardrijden, in totaal zo'n 170 tot 200 km te paard
 • Engelstalige begeleiding
 • Verzameltransfer van en naar de Luchthaven Calgary

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Calgary
 • Alcoholische drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • 5% tax op het paardrijarrangement
 • Reis-/Annuleringverzekering