Ranch Vakantie


Altijd al het cowboyleven willen ervaren op een grote westernranch? Voor zowel gezinnen als alleengaanden, beginnende ruiters als gevorderde ruiters kunnen we een geschikte westernranch paardrijvakantie aanbieden. Trailfinders Ruitervakanties biedt ranchvakanties aan zowel binnen als buiten Europa. ✅

Lees meer
Wat mag je verwachten van een ranchvakantie?


Trailfinders Ruitervakanties biedt binnen de ranchvakanties vele mogelijkheden. Voor zowel de beginnende ruiter als de gevorderde ruiter, maar ook niet-ruiters of gezinnen kunnen hier een geweldige vakantie beleven. Staan de paarden centraal of wil je graag ook nog andere uitstapjes doen buiten de ranch? Beide zijn mogelijk. We bieden hierin een ruitervakantie op maat!

Welke ranch?
Er zijn twee soorten ranches. De dude ranch richt zich op gasten die na het rijden wel wat comfort willen. De working ranch op degenen die het cowboyleven zo echt mogelijk willen meemaken. Er zijn ook ranches die van twee walletjes proberen te eten. Die hebben een aanbod dat onder beide trefwoorden past.

Dude ranch
In de tijd dat het Wilde Westen ontsloten werd, betekende ‘dude’ zoiets als watje. Maar die lading is er al lang af. Wat het nu betekent, is een beetje moeilijk te vertalen in hedendaags Nederlands. Het is een woord als makker, maat, vriend. Amicaal in ieder geval, en echt iets voor mannen onder mekaar. In ieder geval word je op een dude ranch in de watten gelegd als in een hotel. Op een dude ranch staan de vakantiegangers voorop, het boerenleven komt op de tweede plaats.

Working ranch
Voor de echte cowboyervaring moet je op de working ranch zijn. Daar worden de gasten ingepast in het boerenbedrijf. Gasten kunnen meehelpen met het verzorgen, bijeendrijven of van de ene wei naar de andere brengen van de koeien en de paarden. Oefenen met de lasso, de bull whip laten knallen à la Indiana Jones, de kunst van ‘cutting’ leren (een dier scheiden van de groep en apart zetten, dit alles te paard)– het hoort er allemaal bij.

Ook bieden we naast deze beide opties een ranch met eco-resort. Aan de voet van de berg Velebit in Kroatië ligt een verborgen vallei waar ook paarden lopen. Hier vind je een unieke ranch; waar je een avontuurlijk en ontspannen paardrijvakantie kunt beleven. De ranch is er een met veel verschillende soorten kamers en onderkomens. Je kunt gebruikmaken van uiteenlopende faciliteiten. Zo is er een zwembad waarin het water in het zomerseizoen wordt verwarmd, jaarrond kan je gebruikmaken van de Japanse hot tub, er is een bioscoop en een bibliotheek. Ook ligt er een volleybalveld, een badmintonveld, is er een veld waar je kun boogschieten en er zijn fietsen die je kunt gebruiken.

Pack trip
Zowel de working ranches als de dude ranches bieden vaak de mogelijkheid om een meerdaagse ‘pack trip’ te maken. Op zo’n tocht worden bagage, kampeeruitrusting en eten op pakpaarden geladen en dan gaat het in ganzenpas naar een prachtige kampeerplek. Van daaruit worden dagtochten gemaakt. Soms wordt het kamp ook nog één of twee keer verplaatst. Wil je meer dan alleen tochten stap, informeer daar dan expliciet naar.

Wil je meer informatie over een ranchvakantie, bel of mail ons en we helpen je verder.

neemt contact op