Ontdek mysterieus en wondermooi Beieren

Western-rijden in het Duitse Beieren, op de rug van knappe Andalusische paarden. Dat is apart! De paarden die worden ingezet voor deze wandelingen zijn tredzeker, sterk en rustig van aard.

Duitsland
Vanaf € 670
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Western paardrijvakantie in Beieren

Ontdek het schitterende landschap van Beieren te paard. Dit stationaire arrangement biedt vijf dagen van Western rijden op Andalusische paarden. Je verblijft op een boerderij van waaruit je dagelijks een nieuwe dagtocht maakt. De paarden zijn tredzeker, sterk en koel in het hoofd.

Op een Andalusiër door wild-romantische landschappen

Paardrijden in Beieren, of Bavaria in Latijn, betekent paardrijden in de grootste deelstaat van Duitsland. Beieren ligt in het zuiden van Duitsland tegen de Oostenrijkse grens aan. In het oosten wordt Beieren begrensd door Tsjechië.
De wild-romantische landschappen met heuvels, bergen, prachtige bossen en kristalheldere beekjes zijn geweldig om te paard te verkennen. Het gebied waarin je rijdt, kent een lange historie die voelbaar wordt tijdens de tochten over oude bospaden, ossenkarpaden en boerendorpjes.

Verblijf

Je verblijft zeven nachten op een boerderij waar je elke ochtend ook ontbijt. Vijf keer dineer je ook op de boerderij, op maandag en dinsdag wordt geen avondeten geserveerd op de boerderij, maar kan je in de omgeving een leuk restaurant opzoeken om te eten.

De kamers op de boerderij beschikken over douche en toilet. Er kunnen een tot drie personen op een kamer overnachten: er staat een tweepersoons- en een eenpersoonsbed. De kamers beschikken ook over een tv.
Gasten kunnen ook in een vakantiehuisje overnachten. Deze zijn voorzien van een keuken, woonkamer met tv, een kinderkamer en een slaapkamer met douche en toilet. Wie in een vakantiehuisje verblijft, neemt zijn eigen handdoeken en beddengoed mee. Desgewenst kan het linnengoed voor 10 euro worden gewassen. De vakantiehuisjes zijn ook met ontbijt te bespreken.

Dagelijks ontbijt je op de boerderij waarna je rond de klok van 9 uur naar de stallen gaat. Op deze dag van aankomst wordt niet paard gereden. Iedere ruiter wordt met het juiste paard gematched.

De paarden

Op de boerderij staan vijftig Andalusische paarden. Het gaat om tredzekere paarden met een uitstekend uithoudingsvermogen. Ze zijn zeer vriendelijk van aard.
De Andalusiërs staan volop in de wei of in de paddocks, de boerderij heeft ook ruime boxen.

Elke ochtend verzorg je je paard eerst, je poetst, je zadelt en dan stijg je op om je elke dag weer te laten verbazen door de charmante landschappen van Beieren. Tussen de middag is er een pauze ingelast voor paard en ruiter. Terwijl de paarden uitrusten, lunchen de ruiters. Daarna rijd je via een andere route weer terug naar de boerderij. Doorgaans ben je tussen 15.00 en 16.00 uur weer terug.

Voorbeeld dagprogramma (afhankelijk van de aankomstdag kan de volgorde verschillen)

Dag 1:

Aankomst in de namiddag met aansluitend een diner.

Dag 2:

Op deze eerste dag maak je een tocht te paard door de wild-romantische vallei van de kleine Ohe. Een bergpad leidt langs de bedevaartskapel Rastbuche, middenin het bos gelegen. Daarna rijden we naar een plateau. We stoppen bij een herberg voor de lunch. Als het weer het toestaat, lunchen we in de prachtige tuin.

Dag 3:

Vandaag voert de dagtocht door het mysterieuze landschap van Dreiburgenland. We rijden door oude boerendorpen en langs historische watermolens. In de ongerepte natuur rijd je langs kristalheldere beekjes, door weilanden en bossen. Tussen de middag rijden we naar de herberg voor de lunchpauze. Daarna hervatten wij de tocht en zijn in de late middag weer terug op de boerderij.

Dag 4:

Rustdag voor de ruiters.

Dag 5:

Als je zoals op de andere dagen goed hebt ontbeten, je paard hebt verzorgd en de voeten weer in het zadel zit, is het op naar de vallei van de 1000 bevers. We rijden door grote bosgebieden en over lange weidepaden. In dit mooie en rustieke landschap heeft de bever de wereld veranderd. We lunchen uitgebreid op een landgoed met eigen, schitterend zwembad en een groot zonneterras. Met mooi weer wordt er een klein zwembadfeestje. Vergeet dus niet je zwemspullen mee te nemen! ’s Middags rijden we via een fokkerij van Kabardiner paarden terug naar de boerderij.

Dag 6:

De tocht van vandaag voert door kleine dorpjes en onderweg zie je het vee rustig grazen in de omliggende weilanden. De rit gaat verder door Hohlgassen waar je over smalle bospaden en ook over verharde paden naar Büchelstein rijdt. Daar is het tijd voor de middagpauze en lunch in de herberg met een mooie tuin. ’s Middags rijden we over gevarieerde bospaden en door weilanden terug naar de boerderij.

Dag 7:

Deze ochtend spoor je je paard aan in de richting van de Vorgotten World Ranch. We brengen een bezoek aan deze ranch waar je met de eigenaar in gesprek kunt over western rijden, koeien mennen en nog veel meer. De eigenaar heeft zelf gewerkt op ranches en vee gehoed in Australië en Zuid-Amerika. Na dit enerverende bezoek rijden we via andere paden weer terug naar de boerderij.

Dag 8:

Na het ontbijt nemen we afscheid en zit de heerlijke vakantie er helaas weer op. Uitchecken is voor 10.00 uur.

Alternatieve tour

De paarden brengen ons vandaag naar de voet van de Brotjacklriegel. Dit is het hoogste punt in het Sonnewald. In deze omgeving staat een uitkijktoren die geweldig zicht biedt op het omliggende landschap. Je rijdt over oude paarden- en ossenkarpaden over het landgoed Büchelstein naar een plateau dat wordt omringd door kruidenweiden. Vanaf hier gaat de tocht verder naar een herberg in het bos, in Kerschbaum. Hier is het tijd om lekker te eten en te drinken in de tuin.

Alternatieve tour

Op deze dag van paardrijden vertrekken we naar het goudmijndorp Hunding. De goudzoekers van Hunding hebben op een zuidelijke helling een prachtige replica gebouwd van een saloon in Alberta, Canada, uit het midden van de 19e eeuw. Dit bouwwerk wordt omgeven door bossen en weilanden. Op deze fantastische plek is een lange pauze gepland. Voor de lunch kan je rekenen op een heerlijk, uitgebreid buffet. De weg terug naar de boerderij voert over boswegen en oude ossenpaadjes.

Aantal deelnemers

Geen minimum aantal deelnemers

Gewicht

Maximum 90 kg

Over Duitsland

Duitsland is een land met veel groene natuur, meren, heuvels, maar ook eeuwenoude burchten, kerken en kloosters. Het is een paradijs voor veel vogel- en amfibiesoorten. We bieden paardrijvakanties aan in het Eifel gebied, in de deelstaat Brandenburg, in Thüringen en Beieren.

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten op 2 pers kamer met eigen douche en toilet (families in een appartement)
 • Op basis van half pension, vanaf diner dag van aankomst t/m ontbijt dag van vertrek. Lunches niet inbegrepen. Excl. diner op maandag en dinsdag
 • Paardrijden volgens programma (ongeveer 4 uur per dag)
 • Begeleiding van een ervaren Gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar deelstaat Beieren
 • Trein naar Deggendorf, vandaar de streekbus, stopt voor het ruitercentrum
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Drankjes
 • Lunches
 • Diner maandag en dinsdag
 • Reis-/annuleringsverzekering