Paardrijden in Luxor en Rode Zeekust

vanaf € 1.511 BOEK NU


Paardrijden in Luxor en Rode Zeekust
Paardrijden in Luxor en Rode Zeekust
Paardrijden in Luxor en Rode Zeekust
Paardrijden in Luxor en Rode Zeekust
Paardrijden in Luxor en Rode Zeekust
Paardrijden in Luxor en Rode Zeekust
Paardrijden in Luxor en Rode Zeekust
Paardrijden in Luxor en Rode Zeekust
Paardrijden in Luxor en Rode Zeekust
Paardrijden in Luxor en Rode Zeekust

Ontdek het fascinerende Luxor en het historische Arabische fort Makadi Bay bij de Rode Zee tijdens onvergetelijke paardrijtochten Egypte.

vanaf € 1.511

Ontdek het fascinerende Luxor en het historische Arabische fort Makadi Bay bij de Rode Zee tijdens onvergetelijke paardrijtochten Egypte. In een week tijd rijd je op voorwaartse paarden (arabisch ras) met engelse zadels, door woestijn (alle gangen komen aan bod), groene valleien en zie je de karakteristieken van Egypte: Fascinerende archeologische plaatsen, witte zandstranden langs de Rode Zee, het plattelandsleven rond Luxor en natuurlijk de fameuze rivier de Nijl. Er wordt in twee accommodaties gelogeerd. Vanuit deze locaties worden de dagtochten te paard gemaakt.  

Op deze Egyptische tochten te paard zie je de overblijfselen van oude stad Thebes, de hoofdstad van de farao’s toen zij op het hoogste punt van hun macht verkeerden tijdens de 16e tot 11e eeuw voor Christus. Rond Luxor maak je kennis met het Egyptische dorps- en plattelandsleven. En op de oevers van de Nijl is het geweldig galopperen.

De avontuurlijke trip voert vanuit het dorp waar de paarden hun thuis hebben naar de oevers van de Nijl. Hier hebben we een rijke keuze aan heden: we kunnen snel galopperen langs de brede rivier terwijl we buffels zien grazen, maar we kunnen ook door de dorpjes langs de Nijl stappen. Bananenplantages en suikerrietvelden nodigen uit om aan te sporen tot galop, maar we kunnen ook oude tempels te paard bezoeken.

De stallen staan op de westelijke oever van de Nijl. De paarden hebben hier een prachtig leven. Er staan goed onderhouden boxen, maar de meeste paarden staan doorgaans in de grote, groene paddocks. Met zicht op de bergen. Trotse, sierlijke hengsten staan in de stallen. Hun vacht glanst koper of zilver in de zon. Daarnaast lopen er ezels rond op het terrein. Zij volgen alle bezoekers om te checken of zij wortels bij zich hebben.

Na drie prachtige dagen in Luxor, zetten we koers naar de Rode Zee. De baai waar we verblijven kent schitterende, witte zandstranden en helder, blauw water. Elke dag is hier een unieke belevenis te paard. We galopperen door zandwoestijnen en maken nog snellere galoppades langs de kustlijn. We verkennen de zandduinen, we ontdekken de bergen en we bezoeken de aangrenzende bedoeïnen-dorpen, die diep in de wildernis liggen. 

Accommodatie 
De eerste dagen verblijven we in een authentieke villa, een charmant pension waar de service perfect is. De villa is opgetrokken in een oosterse stijl en gebouwd van natuurlijke materialen zoals hout. Het onderkomen is mooi gedecoreerd en beschikt over twee dakterrassen. Het ene kijkt uit op de tempel van Luxor, het andere biedt zicht op de tempel van Hatsheput. De tuin staat vol met bloemen en in de Bedoeïenhoek kan je ontspannen bij een kop muntthee.

Verder in de tuin vind je een zwembad, een jacuzzi en een hammam. Vanaf de patio wandel je de dinerkamer in. Een open trap leidt naar de slaapkamers en de dakterrassen. Elke slaapkamer herinnert aan Luxor. Zo kan je in bijvoorbeeld Hathor, Nefertiti of Cleopatra slapen. De kamers zijn voorzien van airco en flatscreen-tv, ook is er Wi-Fi aanwezig. Daarbij heeft elke kamer zijn eigen badkamer en een balkonnetje.   

Aan de kust logeren wij in een groot en luxe 5-sterren hotel met 83 kamers, voorzien van alle faciliteiten en tien extra luxueuze suites. Fantastisch uitzicht op zee gegarandeerd. Om de hoek ligt een professionele golfbaan met 18 holes. Je kunt genieten van het strand, duiken, snorkelen of zeilen.    

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten in een gedeelde tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Volpension van ontbijt dag 2 t/m dag 8 ontbijt
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Luxor, tussen 08.00 en 20.00 uur
 • Paardrijden volgens het programma
 • Professionele en meertalige gidsen

Exclusief

 • Heen- en terugreis (internationale en binnenlandse vluchten)
 • Verzameltransfer van luchthaven Luxor tussen 20.00 - 08.00 GBP 15 p.p
 • Verzameltransfer naar luchthaven Hurghaga GBP 50 p.p, duur 3.5 uur, tussen 08.00 en 20.00. Transfer na 20.00 en voor 08.00 een extra toeslag van GBP 15 p.p
 • Fooien USD 100 p.p, op de eerste dag ter plaatse af te rekenen
 • Entree's bij excursies
 • Frisdrank en Alcoholische drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering