Lavendeltocht te paard in de Franse Provence

vanaf € 1.400 BOEK NU


paardrijden-lavendel-provence.jpg
frcarla11.jpg
frcarla2.jpg
frcarla3.jpg
frcarla4.jpg
frcarla5.jpg
frcarla6.jpg
frcarla7.jpg
frcarla8.jpg
frcarla9.jpg
frcarla10.jpg

Een trektocht te paard in de lavendelvelden van de Provençe is een week lang puur genieten. Vanuit het zadel beleef je de kleuren en geuren van deze schitterende streek in Zuid-Frankrijk zeer intensief.

vanaf € 1.400

Een trektocht te paard in de lavendelvelden van de Provençe is een week lang puur genieten. Vanuit het zadel beleef je de kleuren en geuren van deze schitterende streek in Zuid-Frankrijk zeer intensief. Spaans-Arabische kruisingen bezorgen je een geweldige week met zes overnachtingen en vijf volle dagen paardrijden.

Paardrijden in geparfumeerd landschap 

Kenmerkend voor de  Franse Provençe zijn de geur en kleur van de uitgestrekte lavendelvelden. De trektocht in het zuiden van het natuurpark Luberon voert je naar de highlights van de lavendelcultuur. 
Je rijdt naar de plateaus van Claparedes en het plateau van Albion. Je ontdekt de hoofdstad van de lavendel, Sault en je zult versteld staan van alle kleurenpracht in de omgeving. De witte kliffen van leisteen, de groene eiken- en naaldbossen en de okerkleurige Provençaalse Colorado vormen een schitterend schilderij waar je op je paard doorheen draaft. En natuurlijk zijn de uitgestrekte paarse lavendelvelden onder de blauwe lucht afwisselend aanwezig. Een tocht te paard door dit adembenemende landschap rond de Mont Ventoux is een niet te missen ervaring.     


Overnachtingen
Tijdens de trektocht overnacht je in hotels en pensions met twee- en driepersoonskamers. Tegen een meerprijs zijn single-kamers beschikbaar. Singles kunnen ook in slaapzaaltjes overnachten. Er wordt op mooie plekken gepicknickt en ’s avonds wordt er gezamenlijk gedineerd.


Van de ruiters wordt verwacht gemakkelijk in stap, draf en galop te rijden.

 

Voorbeeldprogramma:


Dag 1: Aankomst – indien nodig met transfer vanaf het vliegveld -  op de boerderij tussen 18.00 en 19.00 uur. Onder het genot van een welkomstdrankje volgt de kennismaking met de gids en de bespreking van de komende dagen.


Dag 2: De trektocht gaat beginnen. We rijden in het zuidelijke deel van de Luberon naar de top van de kleine Luberon met prachtig zicht op de Mont Ventoux, de ‘Reus van de Provençe’ en de berg Lure. Picknick in het bos. ’s Middags voert de rit langs de noordelijke kant naar Bonnieux, een lieflijk dorpje opgetrokken uit steen vanwaar we naar het plateau van Claparedes rijden. Hier vinden wij de eerste lavendelvelden. De tocht gaat verder naar de kloof van Aiguebrun die de grens vormt tussen de kleine en de grote Luberon. Tussen de kliffen komen wij aan bij onze charmante herberg waar wij tot morgenochtend verblijven.


Dag 3: In de ochtend rijden we het plateau van Claparedes op en volgen de uitgestrekte lavendelvelden. Het landschap wordt doorkruist door stenen muurtjes en onderweg zien we de kleine rustplaatsen van de herders en hun kuddes. Over eeuwenoude landweggetjes rijden we de vallei van Apt in. Na de lunch rijden we naar de Provençaalse Colorado; oude mijnen. Dit uitzonderlijke  terrein bezoeken we te paard voordat we de paarden afzadelen en hen laten overnachten. Wij gaan naar ons volgende hotel in Rustrel.


Dag 4: We stijgen op om naar een rustige vallei vol eiken te rijden, waarna we koers zetten naar het Albion Plateau. Dit is een hooggelegen plek voor lavendel. Voordat we het plateau verder verkennen, houden we een picknick bij een kapel. De middagrit voert langs lavendel- en salievelden. We bezoeken een distilleerderij waar we uitleg krijgen over de productie van parfum. Na deze pauze rijden we naar ons pension met zwembad. Gelegenheid om Sault, hoofdstad van de lavendel, te bezoeken. 
 

Dag 5: Vandaag rijden we in de richting van Saint Trinit. De lunch wacht in de buurt van Sault en de middag leidt ons naar Aurel. Dit is een pittoresk middeleeuws stadje aan de voet van de Mont Ventoux. Tussen de kleuren van lavendel, granen en de schaduwen van de Mont Ventoux komen we ’s middags aan in de buurt van Montbrun les Bains. Deze plaats wordt omringd door groene heuvels en overheerst een vlakte van geparfumeerde lavendel, het is een van de mooie dorpen van Frankrijk.
 

Dag 6: De ochtendrit volgt de voet van de Mont Ventoux. Langs een klaterend stroompje verlaten wij Montbrun en klimmen we door het bos en via lavendelvelden naar de Arles-pas. Hier rijden we Provençe Drome in. In de prachtige Mevouillon vallei is het tijd voor de picknick. Na deze pauze rijden we de vallei uit. Via Pelleret rijden we omhoog naar de Bouvreges-pas. Boven overzie je het hele gebied. Een laatste galop door het bos voert ons naar Saint Auban sur Ouvèze waar de truck en de minibus wachten om ons naar de basis terug te brengen.
 

Dag 7: Ontbijt en transfer naar het vliegveld of het station.        

Vertrekdata Kamertype 6n *  
27/06/2021  - 03/07/2021
Slaapzaal
2 a 3 pers. kamer
€  1.400
€  1.500
Boek nu
27/06/2021  - 30/07/2021
1 pers kamer (Single)
€  1.800
Boek nu
04/07/2021  - 10/07/2021
Slaapzaal
2 a 3 pers. kamer
1 pers kamer (Single)
€  1.400
€  1.500
€  1.800
Boek nu
11/07/2021  - 17/07/2021
1 pers kamer (Single)
2 a 3 pers. kamer
Slaapzaal
€  1.800
€  1.500
€  1.400
Boek nu
18/07/2021  - 24/07/2021
Slaapzaal
1 pers kamer (Single)
2 a 3 pers. kamer
€  1.400
€  1.800
€  1.500
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2020

Niet meer mogelijk te boeken dit jaar.

Data 2021

27-06 t/m 03-07
04-07 t/m 10-07
11-07 t/m 17-07
18-07 t/m 24-07

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 100 kg
 • Leeftijd:
  Minimaal 16 jaar en buitenrijervaring
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Groepsboeking mogelijk vanaf min 6 ruiters tot 12 ruiters, elke datum is dan mogelijk op aanvraag het gehele jaar door.

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten in slaapzaal met gezamenlijk sanitair /een-, twee- of driepersoonskamer, meestal met eigen badkamer (afhankelijk van reservering)
 • Op basis van volpension vanaf lunch dag aankomst t/m ontbijt dag van vertrek, inclusief tafelwijn
 • 5 dagen paardrijden
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in de volgwagen tijdens trektocht
 • Verzameltransfer heen: op zondag vanaf TGV station Aix en Provence (aankomen voor 17.15 uur) , treinstation Aix-en-Provence Centrum (aankomen voor 17.30 uur), luchthaven Marseille ( aankomen voor 16.45 uur)
 • Verzameltransfer terug: op zaterdag vanaf TGV station Aix en Provence (terug op het TGV station om 10.30 uur) , treinstation Aix-en-Provence Centrum (terug om 10.00 uur), luchthaven Marseille (terug om 11.00 uur, vertrek vlucht na 13.00 uur)
 • Bagagerestricties verzameltransfers: 1 koffer per persoon, maximum 15 kg ( maximum afmetingen 70x40x40 cm)

Exclusief

 • Heen- en terugreis ( vliegen op Marseille, trein naar Aix en Provence)
 • Extra drankjes
 • Fooien
 • Afwijkende transfers buiten de standaard tijden (ong. € 110 tot € 150 per taxi enkele reis)
 • Reisverzekering
 • Upgrade mogelijk 2 nacht naar een comfortabele naastgelegen B and B met zwembad, jacuzzi, hamman: € 70,- p.p. ( bij tweepersoonskamer), tot € 120,- ( bij eenpersoonskamer)